Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Műgyűjtőknél a traktorok

Veszteséges cégből nyereséget termelő vállalkozássá sikerült változtatnia a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-t .
Alig több mint egy éve vette át a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. irányítását Láng István. Az azóta eltelt időszakban a társaság jelentős fejlődésen és átalakuláson ment keresztül, gazdasági helyzete stabilizálódott. Az ügyvezető a Kisalföldnek elmondta: egy veszteséges vállalatot vett át, hiszen a VÜF Kft. 2005-ös mérlegeredményében 66 milliós volt a veszteség. Ez az összeg tartalmazta a cég minden olyan kintlévőségét, amit már hosszú ideje nem sikerült behajtani és a jövőben sem látszott erre esély. Ezeket a görgetett tartozásokat – amik elsősorban bérleti és piaci díjakból tevődnek össze – eltörölték, veszteségként elkönyvelték, így tiszta képet kaptak a társaság valós gazdasági helyzetéről. Tavaly a cég növelni tudta megrendeléses munkáinak számát és az ebből befolyó többletbevételt visszafordították a város fenntartására. Mindennek köszönhetően az elmúlt évet már némi nyereséggel tudta zárni a VÜF Kft.

Muzeális traktorok

Tavaly halaszthatatlan feladat volt a cég munkagépparkjának fejlesztése, hogy azok minden tekintetben megfeleljenek a követelményeknek. A társaság korábbi gépparkjának állapotát jól jellemzi, hogy két – egyébként folyamatosan használt – traktort is muzeális célokra értékesítettek. Az évtizedekig jó szolgálatot teljesített Dutra traktort egy svájci gyűjtő vásárolta meg, míg a társaság leselejtezett Zetorja egy osztrák műgyűjtő tulajdonába került. A géppark fejlesztését az egész éves tapasztalatok alapján hajtották végre.

A parlagfűvel borított területek karbantartása érdekében átstrukturálták a cég kaszálógépparkját is. Régi hiányt pótoltak egy új csökfúró berendezés beszerzésével, melynek segítségével a kivágott fák tuskói távolíthatók el. Mindezzel az elmúlt év végére összességében viszonylag elfogadható állapotú és korszerű gépek álltak a társaság rendelkezésére.

Interneten a feladatok

A kft. lakossági bejelentőrendszert indított, ahol minden bejelentést regisztrálnak. A társaságnál az 577-490-es hívószámon, az 577-499-es faxon, illetve a www.vuf.hu internetes portálon lehet a közterületeket, illetve közműszolgáltatásokat érintő hibákkal, hiányosságokkal kapcsolatban észrevételeket tenni. A szóban vagy elektronikus úton, írásban érkező bejelentéseket egy listán rendszerezik. A társaság hatáskörébe tartozó bejelentéseket, feladatokat kategorizálják, határidőt rendelnek mellé, és a kft. egyik munkatársa így kapja meg a konkrét feladatot.
A cég internetes portálján egy táblázat segítségével nyomon követhető, hogy áll a munka végrehajtása. A rendszeren keresztül a kft. azokat a város fenntartását szolgáló észrevételeket is fogadja, amelyek nem tartoznak a hatáskörébe. Ezeket továbbítja az illetékesekhez. Az év eleje óta működő bejelentőrendszerbe ez idáig elsősorban közvilágítással és favágással kapcsolatos kérések érkeztek.

Rendbe teszik a Lajtát

A társaság 2007-ben a város zöldfelületeinek, virágosításának minőségén szeretne javítani. Ha szükséges, akár a mennyiség rovására is. A város arculatának további javításáért idén a Lajta belterületi szakaszainak rehabilitációját is előkészítik, hogy minőségi változás történhessen a belterületi vizek állapotában és hasznosításában.

Az önkormányzattól érkező bevételek mellett továbbra is szükséges a külső megrendelésekből és ingatlanhasznosításból származó bevételek növelése. A bevételek növelését a kft. a megújult géppark bérbeadásával és az ingatlanok állapotának javításával tervezi.
A lakossági bejelentéseket az 577-490-es hívószámon, az 577-499-es
faxon, illetve a www.vuf.hu internetes portálon várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezményes hitelek engedély nélkül

Piacfelügyeleti eljárást indított és betiltotta hitelezési tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) annak a mosonmagyaróvári bejegyzésű cégnek, mely egyértelmű engedélyek híján szervezett ügynököket s kínált kölcsönöket kedvező feltétellel. Tovább olvasom