Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Műfüves pálya és strand is épül a Báger-tónál

Pályázati pénzből bővítené az önkormányzat a Lurkóvár Óvodát, műfüves labdarúgópályát építene és ehhez szükséges kiszolgálóépületet is a Báger-tónál.

A Báger-tó mellett műfüves labdarúgópálya létesítése és a Lurkóvár Óvoda bővítése volt napirenden a képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén. A rendkívüliséget a beadandó pályázat határideje adta.

A játszótér és az új kiszolgálóépület előtti szakaszon strandot, sőt, strandröplabdapályát is létrehoznak, valamint egy sétányt a tó körül.
Az önkormányzat korábban már pályázott támogatásért a Lurkóvár Óvoda bővítésére, ám akkor forráshiány miatt nem kapott pénzt a város.

A tervek szerint a Báger-tónál lévő játszóteret is megújítják, sőt, nem csupán a gyerekek, de felnőttek számára alkalmas eszközöket is felszerelnek majd.
A tervek szerint a Báger-tónál lévő játszóteret is megújítják, sőt, nem csupán a gyerekek, de felnőttek számára alkalmas eszközöket is felszerelnek majd.


Most újra megnyílt ez a lehetőség, ezt szeretné kihasználni Mosonmagyaróvár. A bővítésre azért van szükség, mert egyre több család települ be a városba, új lakóparkok létesülnek. A Lurkóvár Óvodát a meglévő öt mellett további két csoportszobával bővítenék, amivel negyvennel gyarapodhatna a gyermeklétszám. A pályázat a csoportszobák kialakítása mellett eszközvásárlásra is lehetőséget ad. A bővítés teljes költsége mintegy 71 millió forint, amihez az önkormányzat 35 milliós önrészt biztosítana.

Ugyancsak pályázati forrásból fejlesztené a város a Báger-tó környékét. Ennek egyik eleme lenne egy kisméretű műfüves futballpálya létesítése a meglévő salakos pálya helyén. A mintegy 32,5 milliós beruházáshoz 9,75 milliós önrészt adna a város. Ugyanitt, a műfüves pálya építésével párhuzamosan készülne el egy százharminc négyzetméteres kiszolgálólétesítmény.

Ennek költsége 30,4 millió forint, amihez szintén harmincszázalékos önerő kell. A fejlesztésekkel együtt a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. vállalta a meglévő játszótér áthelyezését a műfüves pálya kialakítása érdekében, illetve egy felnőttjátszótér létrehozását a Báger-tónál. A játszótér és az új kiszolgálóépület előtti szakaszon strandot, sőt, strandröplabdapályát is létrehoznak, valamint egy sétányt a tó körül.

A pályázat segítségével és a városüzemeltető vállalásával komplex szabadidőpark épülhet a Bágernál. A tó vízminőségére nem tér ki e terv.

  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton viszik el húsvéthétfő helyett a szemetet Mosonmagyaróváron

A szolgáltató az április 6-i, húsvéthétfői hulladékszállítást április 4-én, szombaton végzi el… Tovább olvasom