Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Műanyag csodák tárlata

Hajók, helikopterek , harcijárművek, autók, motorok, kamionok és számos egyéb dolog kicsinyített, valósághű másolata népesíti be hétvége óta a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ szinte minden helyiségét. A helyi makettező klub immár hatodik alakalommal rendezte meg nemzetközi makettkiállítását és -versenyét.

A huszonöt aktív tagot számláló Mosonmagyaróvári Makettező Klub szervezésében már hatodik esztendeje ad helyet a Lajta parti város ennek a rangos nemzetközi eseménynek. Hazánk mellett további hét ország képviseltette magát idei megmérettetésen. Érkeztek nevezők Jugoszláviából, Horvátországból, Ausztriából, Németországból, Szlovéniából, Csehországból, valamint Szlovákiából. A közel félezer makettező csaknem ezernyolcszáz alkotása került az asztalokra, illetve a vitrinekbe. A nemzetközi tagokkal bővített szakma zsűri harmincöt kategóriában, számos értékelési alapelvet figyelembevéve díjazta a munkákat.

A színvonalas alkotások közt rengeteg különlegesség és ritkaság is fellelhető volt. Sőt, többen érkeztek komoly egyéni munkákkal is, amiken az építő minden alkatrészt sajátkezüleg készített. A földi-, légi-, valamint vizijárművökön túl a kiállítás tartogat még számos érdekességet.  Láthatók például aprólékos részletességgel kidolgozott harci figurák, filmhősök és csatajelenetek.

A nemmindennapi látványt nyújtó tárlat április 20-ig, szombatig látható a kulturális központ nyitvatartási idejében.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mibe harapott a láncfűrész ?

A mosonmagyaróvári Határ sor és a Kühne-pálya mellett lakók már tavaly kérték a városházától, hogy a… Tovább olvasom