Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

MTE: A megegyezés után modern tekepálya épülhet

A Mosonmagyaróvári Torna Egylet hamarosan visszakaphatja nevét. A Fővárosi Ítélőtábla a felperesnek adott igazat: ennek ellenére egy ingatlanátadás fejében Makk Ferenc kész a kompromisszumra. A várostól megkapott telken ötvenmillió forintból egy modern négysávos tekepályát építene.
Hosszú ideje húzódik a Mosonmagyaróvári Torna Egylet név birtoklásáért indított per. Mint ismeretes, Makk Ferenc, a helyi tekecsapat tulajdonosa levédette ezt a nevet, majd beperelte a nagy múltú egyesületet jogtalan névhasználatért.

A bíróság első fokon a felperes mellett döntött és névváltoztatásra kötelezte a klubot. Így lett MTE 1904 a neve a különböző bajnokságokban szereplő csapatoknak, ám Makk Ferenc ezt is kifogásolta, mondván: a korábbihoz hasonló nevet sem vehetnek fel. Ezután egészen a Fővárosi Ítélőtábláig vitte az ügyet. A hosszas huzavona után úgy tűnik, most megegyezés születik az ügyben, s az egyesület visszakaphatja régi nevét.

– Jó irányban haladnak a dolgok – kezdte Makk Ferenc. – A Fővárosi Ítélőtábla három hete döntött az ügyben: eszerint az eredetitől teljesen eltérő név felvételére kötelezték a klubot, s ehhez harminc nap haladékot kaptak. Ekkor keresett meg Stipkovits Pál polgármester, akivel három perc alatt megegyeztünk a régóta húzódó ügyben. A testület döntött a telek eladásáról: a testületi jegyzőkönyv és az adásvételi szerződés aláírása után, másfél hónapon belül visszakaphatja nevét a klub. A tekecsapat felveszi a Mosonmagyaróvári Tekézők Egyesülete nevet.

Az önkormányzattól megvásárolt ingatlanon egy modern, négysávos tekepályát építek közel ötvenmillió forintból, amelyen válogatottmérkőzéseket is lehet majd játszani, s csapatom is hazaköltözhet Csornáról. A Kühne SE gárdáját – amely Győrben játssza mérkőzéseit – azonban nem fogadjuk be: véleményem szerint felesleges két NB I-es gárda a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt városfejlesztés és ingatlaneladások

Az ellenzék szerint a látszat ellenére több száz milliós a város hiánya, a polgármester ezzel… Tovább olvasom