Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

MSZP: Milyen szakértők készítették?

A zsebszerződések elleni törvényről, a helyi szakképzésről és a szociális ágazat gondjairól beszéltek a szocialisták hétfői sajtótájékoztatójukon.
Kovács Tamás, a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke kifejtette: meglepve tapasztalták, hogy a Nagy István országgyűlési képviselő által benyújtott, a zsebszerződések felszámolását célzó törvényjavaslatot a parlament elfogadta, ám a köztársasági elnök nem írta alá, mivel sem a magyar, sem pedig az uniós normáknak nem felel meg.

Az elnök többek között azt kérdezte az országgyűlési képviselőtől: milyen szakértők készítették a törvénytervezetet?
Kovács Tamás szerint örömteli, hogy a sajtóban megjelent híradásoknak köszönhetően végül megváltoztatták a korábbi szakmaszerkezeti döntést és megmenekültek a helyi szakközépiskolák. Szerinte azonban továbbra sincs megnyugtató válasz arra, hogy a következő tanévtől miként működnek majd a vegyes iskolák.

Szentkuti Károly, a párt szóvivője a szociális ágazatban dolgozók helyzetéről szólva elmondta: a jelenlegi kormányzat számára nem fontosak ezek az emberek. Az érintett dolgozók nyilatkozataira hivatkozva kiemelte: változások nélkül az ágazat összeomlása várható. Hozzátette: az MSZP programja konkrét elképzeléseket fogalmaz meg. Ezek egyike, hogy emelni kell az ágazatban dolgozók bérét.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Abrafax 2013. november 17. 14:29
  „31: Azon nevetnek mifelénk, hogy tizenkét év szocialista városvezetés után, amikor a városi értelmiséget átszőtték a balos szimpatizánsok és tisztségviselők, miután három parlamenti képviselőt és abból egy minisztert adott a helyi MSZP:
  Sopronból kaptok egy működését legutóbb igazolni nem tudó párt színeiben a nyakatokra jelöltet.
  Ő lenne az alternatíva - persze, ő még nem nyújtott be törvénytervezetet, mert a parlamentbe csak látogatóként juthat be, és ez áprilisban sem változik.
  Siralmas.”
 • 31. justitia18 2013. november 16. 21:48
  „Nagyon "komoly" és "magas szakmai színvonallal" rendelkező tárcaközi bizottság és munka volt, ha a szobatársuk visszadobta az általuk készített anyagot...::))
  Ezen nevet az ország mezőgazdasághoz értő része, élén a jól képzett mezőgazdasági szakembergárdával....:::)))”
 • 30. Abrafax 2013. november 15. 19:33
  „28: Álmodik nyomor?”
 • 29. pancser 2013. november 14. 23:22
  „28. justitia18 2013.11.14. 21:25
  Viccelhetek a neveddel mint te teszed másokéval? Lehetsz dr.dr.dr.NZ.ddddddrrrrrrr akár, annál inkább elvárható lenne egy olyan hangnem amely egy intelligens emberhez illik. Mert a Kuráncsikozás jellemzően az óvodában fordul elő a mindennapokban, meg az általános iskola előtt.
  Az meg marhaság, hogy itt bárki az egyetem ellen beszélt volna, senki nem olyan tökéletlen, hogy az általatok főnökének nevezett ember teljesítményét kisebbítse akár közvetve is. Mi tiszteljük az egyemet, mi pestázás helyett a dr.Nagy István megnevezést használjuk amelyre az egyetemünkön jogosították fel. Legfeljebb a szoci pártvezér sértődhet meg, de amíg "abszurdisztán" le nem írja tisztességgel a város első emberének nevét, addig csak ne sértődjön.”
 • 28. justitia18 2013. november 14. 21:25
  „27 !
  Majd a kihallgatásodon elmondhatod, hogy kit és miért sértegettél alaptalanul és remélem, ki tudod majd fizetni a polgári kártérítés összegét. Bár lehet, hogy Kuráncsik elvtársatokhoz hasonlóan, a főnökötök kifizeti majd helyetted...
  Üdv, dr.NZ.”
 • 27. Abrafax 2013. november 14. 17:46
  „Van benne valami báj, amikor azok emlegetnek rágalmazást és becsületsértést, akiknél minden második komment nettó gyalázkodás. (pl. Semjén simán feljelenthetne a lentiek alapján)
  Én abszurdisztánnak üzentem. Egy nicknévnek nincsen megsérthető becsülete, sem jóhíre. Még akkor sem, ha utólag nyilvánosan elismeri végre, hogy három év tagadás ellénre mégis azonos Kovács Tamással. Nos?”
 • 26. pancser 2013. november 14. 17:19
  „Feltűnően érzékenyek lettek a szoci lelkek éppen azok, akik folyamatosan mások becsületébe gázolnak, mutyizással vádolják a város vezetőit, belekevernek nem politikus embert is (Gabikáznak), gúnyt űznek a polgármester nevéből, megkérdőjelezik a hozzáértését, itt is meg ott is. Nem így van "justitia18?
  És jönnek az adu ásszal vagyis a Btk-val.
  Pedig nem történt semmilyen állítás, csupán egy enyhe félmondat.... Úgy látszik ez is sok volt. Különböznek az emberek. Míg "abszurdisztán" és társai viselkedését az érintettek higgadtan viselik, ellenfeleik itt már fenyegetőznek, azok, akik soha nem fogják vissza kocsmai vehemenciával képviselt indulataikat.
  Inkább azt tanulnátok, meg hogy Polgármester úr megszólítás a választott tisztséghez jár, meg azt, hogy Dr. Nagy István egy ember neve, az emberek neveiből nem csinálunk viccet nagy nyilvánosság előtt. Nem kell ehhez a Btk-val fenyegetőzni csak egy minimális intelligencia, kellene. Ezt pedig elvárható lenne a magát oly sokra tartó az ellenzékben lévő szocialista hangadótól.
  A két idézett paragrafust roppantul találónak érzem, két kommentelővel kapcsolatban a szoci oldalon.”
 • 25. kokolorbi 2013. november 14. 15:29
  „Szocikáim közelednek a választások és most hirtelen minden milyen fontos lett. Hol voltatok 3 évig? A 8 éveteket sem lehet elfeledni, amikor tönkre vertetek majdnem mindent, beleértve azokat az ágazatokat, amiért most oly annyira aggódtok. Nagyon kilóg az a lóláb.”
 • 24. justitia18 2013. november 14. 12:31
  „Kedves Abrafax !

  Nagy nyilvánosság előtti ostobaságaid, becsmérléseid, pocskondiázásaid, valótlan, hazug állításaid minden képzeletet felül múlnak. Csodálkozom, hogy gazdáidnak ez még nem tűnt fel. Remélem, nagy szakértői tudásod, felkészültséged alapján jól ismered a BTK-t, ill. azt, hogy mit jelentenek azok a fogalmak, hogy rágalmazás és becsületsértés. Ha nem, szeretnélek felvilágosítani...

  Rágalmazás:
  Btk.179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a Rágalmazást a) aljas indokból vagy célból, b) nagy nyilvánosság előtt, c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

  Becsületsértés:
  Btk.180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben, a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben, b) nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.”
 • 23. Griffin 2013. november 14. 11:18
  „21. Abrafax
  kinek a doktorijáról beszélsz, jóember?
  Tényállítás, bizonyítékok nélkül?
  Ja, névtelenül, gerinctelenül, olvasói hozzászólásban,az más...
  22-nek igaza van, minek ide diploma? A mutyizáshoz felesleges, papagájszónoklathoz nem kell, bégetéshez nem szükséges, elég, ha int a gazdi, és hopp: okos kutya...jó kutya...”
 • 22. abszurdisztán 2013. november 14. 06:16
  „Látom, a fideszesek szellemi színvonalának bőven megfelel a Némethné ( Tisztelt bíróság ...:DD) , no meg a Dajcstomi meg a Selmeczi... Csak közben teljesen tönkreteszik az országot. Semmi más gond nincs velük. Az országot meg kirabolják. Orbán dolgozott valaha a politikán kívül ?? Abrafax, Dr.Kovács Tamás a ti Schmidt Palitokkal meg Semjénetekkel ellentétben nem lopta a diplomáit.... Úgy tudom, ugyanott doktorált, mint a Pestátok.Mégpedig a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán. Ebben az intézményben csak úgy kapják a diplomákat meg a doktori címeket ? Vigyázz, mert ezzel a helyi egyetemet mínősíted és ezek a kijelentéseid nagyon súlyos vádak. A helyi egyetemen nagyon komoly feltételeket kell teljesíteni és komoly vizsgákat kell letenni. Ostobán rángalmazod és lejáratod ezzel a kijelentéssel az óvári egyetemi kart és az ott végzett hallgatókat, nem beszélve az egyetemi kar minősített oktatóiról.”
 • 21. Abrafax 2013. november 13. 19:43
  „Némethné az érettségijével egy OTP-méretű cégben volt harmadik ember, amíg Te a doktoridat is úgy kaptad meg, ahogy...”
 • 20. Abrafax 2013. november 13. 19:41
  „Abszurd-Juszti Tamás, meséld el inkább, hol rejtegetitek azt a soproni erdőmérnököt, akiből képviselőt akartok csinálni Mosonmagyaróváron? Neki már most fáj valami? Videót forgat nektek? A pártja működési igazolásán dolgozik?”
 • 19. pancser 2013. november 13. 17:47
  „15. abszurdisztán 2013.11.13. 16:34
  Nem kéne közhírré tenni, hogy utálod a szalonnát, meg a kutyákat.
  17. justitia18 2013.11.13. 17:33
  Annyi bizonyos, hogy egy vak komondor jobban helyt állna a párszervezetetek élén. Ő csak indokolt esetben ugatna, nem össze-vissza, ráadásul megbízhatóan védi azt amit rábíztak, még vakon is. Aki most van, van szeme de nem lát, van orra de nem érez szagokat, ezért aztán minden ......ba beleüti a nóziját.”
 • 18. RickCartman 2013. november 13. 17:36
  „7. egy kedves kis történet, méregtelenít, nem fogsz mindent/és mindenkit "vörösnek" látni, aki nem te vagy:
  Az újságárust nyugtalanítja, hogy egyik vásárlója minden reggel megveszi a Népszavát, rápillant a címoldalra, és aztán olvasatlanul bevágja a közeli szemétládába. Egy reggel halkan odaszól:
  - Miért veszi meg, ha el se olvassa? Mit keres benne?
  - Engem csak a halálozási hír érdekel.
  - De hát az a harmadik oldalon szokott lenni.
  - Akiét én várom, az az első oldalon fog megjelenni.”
 • 17. justitia18 2013. november 13. 17:33
  „A " vak komondorosotok" is le(be)verte elég rendesen a maga "cölöpjét"...”
 • 16. pancser 2013. november 13. 16:44
  „14. justitia18 2013.11.13. 15:48
  Azért mert a térfeletekhez közeli némely urak profi módszereit kell überelni, ez nem könnyű semmilyen tárcaközi bizottságnak. Városi legendák keringtek arról, hogy egyes "szakértők", külön tájékoztatókon ismertették a külföldiekkel, a magyar földszerzési törvényeket hogyan lehet kijátszani. Az egyenlet megoldása 15-20 éves időtávlatban nem egyszerű, Áder elnök úr tudja ezt, le kell verni még néhány cölöpöt, hogy a törvény biztos alapokon álljon!”
 • 15. abszurdisztán 2013. november 13. 16:34
  „A szalonnás-komondoros is benn van a bizottságban ? Meg a Némethné az érettségijével ?”
 • 14. justitia18 2013. november 13. 15:48
  „Komoly tárcaközi bizottság lehetett, ha a munkájukat a kollégiumi szobatársuk sem fogadta el...::)))”
 • 13. kotorék 2013. november 13. 13:53
  „Annyira össze kuszáltak a fiúk már mindent , hogy nem csodálom , saját maguk sem ismerik ki magukat , mit lehet és mit nem. Legfeljebb majd módosítjuk!
  Szavazógomb nyomó automatákká szerződtek még annó Felcsúton .Amikor több tucat módosítóról kell néhány óra alatt
  szavazni amit még átolvasni sem lehet , hát még megemészteni ?
  Ne csodálkozzon az zember gyereke semmin!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz hónap első fokon

Ittas járművezetés vétsége és közúti veszélyeztetés bűntette miatt ült a vádlottak padján dr. M. N.… Tovább olvasom