Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

MSZP és SZDSZ sajtónyilatkozat a Gárdaüggyel kapcsolatban

Mosonmagyaróvár - Az MSZP és az SZDSZ sajtónyilatkozatban utasította el, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzatt Fidesz-MDF többsége csütörtökön levette napirendről a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánítását.

KORÁBBAN:
Gárdaügy: levették a napirendről >>

Arra, hogy párt-és frakciótársai is leszavazták előterjesztését, a polgármester úgy reagált: tudomásul vette a döntést és nem számít további következményekre.

Szentkuti Károly elnök szerint a Magyar Gárdának nincs helye sehol Magyarországon. A Fidesz és az MDF képviselői ezzel cinkosságot vállaltak a szélsőjobboldallal. A közlemény szerint a népszavazás miatt a Fidesznek minden szavazóra, így a szélsőjobboldalra is szüksége van. Az SZDSZ felszólítja a Fidesz és az MDF megyei vezetését, határolódjon el mosonmagyaróvári képviselőinek ezen cselekedetétől. Felkérnek továbbá mindenkit, hogy ítéljék el a mosonmagyaróvári Fidesz és MDF 11 képviselőjének nem demokratához méltó tettét.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete szintén sajtóközleményben reagált a történtekre. A dr. Kovács Tamás elnök jegyezte közleményben az MSZP határozottan visszautasítja a Fidesz és az MDF mosonmagyaróvári képviselőinek azon politikai magatartását, amellyel megakadályozták, hogy a helyi képviselő-testület napirendre tűzze a Magyar Gárdával kapcsolatos előterjesztést.

„A Magyar Gárdának - amely a fasiszta, valamint neonáci hagyományokra, értékrendekre épít, félelmet és aggodalmat kelt az emberekben, a valós nemzeti hagyományokat megbecsteleníti, erőszakos, és rasszista magatartást tanúsít - nincs helye Mosonmagyaróváron. Ezúton kérjük a Fidesz, valamint az MDF mosonmagyaróvári pártszervezeteinek vezetését, tagjait, szimpatizánsait, nyilatkozatban határolódjanak el a Magyar Gárda, illetve a vele közösséget vállaló minden szélsőjobboldali csoportosulástól, emberektől, akik az utóbbi időben városunkban is felbukkantak,. Tovább felkérünk minden becsületes, józan gondolkodású embert, hogy ítélje el a Magyar Gárda cselekedeteit, magatartását, amellyel sérti és veszélyezteti a magyar demokrácia alapjait, működését.„ - áll a közleményben.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. larong 2008. február 04. 09:28
  „Egy ötletet olvastam valahol:

  "Mivel az szdsz most már tartósan 1 %-on áll, ezért arra kérjük, mind az egy százalékát ajánlja fel az alábbi alapítványi számra: "munkanélküli neoliberálisok szeretetotthona, 1234567 - 1 - 89"

  Karcsi, Tomi, hajrá! Lehet adakozni!”
 • 33. Laci bácsi 2008. február 03. 22:07
  „Manapság az a taktika, hogy aki nem tetszik arra rá kell kiabálni inden mocskot addig amíg mindneki el nem hiszi, hogy ez igaz. Olyanokat kiabálnak rá, amit maguk, a gyalázkodók elképzelnek. Ezt a lakosság lehiszi, és úgy hiszi, hogy már meg is történt!
  Ugyanez történik most a Magyar Gárda kapcsán! Előre kiabálják, hogy a Magyar Gárda fasiszta, terrorista, hogy ,,majd jön és lead egy sorozatot, és a roma az nem magyar, azt lehet ütni, vágni, kiirtani" Pedig ezeket maguk z ellenérdekeltek mondják, és ebből semmi nem igaz!
  És ezáltal képzelt ellenséget faraghat bárkiből. Ezt elmondja az, akinek nem tetszik Magyar Gárda, és elmondja minden fórumon addig, amíg mindenki el ne hiszi. PEDIG A MAGYAR GÁRDA MÉG SENKIRE NEM EMELT KEZET, DE A MAGYAR GÁRDÁRA EZEN KÉPZELT ELLENSÉGKÉP MIATT MEGALAKULÁSAKOR KEZET MELETEK! IGEN! KEZET EMELTEK AKKOR, AMIKOR EGY TAGjA AZ ESKÜTÉTELRE IGYEKEZETT, ÉA GÁZPRÉVEL LEFÚJTÁK, ÉS EZZEL MEGAKADÁLYOZTÁK A SZÁNDÉKÁBEN. MAGyARUL: SZEMÉLYI SZABADSÁGÁBAN KORLÁTOZTÁK, TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉKLYEZTETTÉK TELJESEN OK NÉLKÜL, CSUPÁNA SAJÁT KÉPZELT ELLENSÉGKÉP MIATT.”
 • 32. majd én megmondom 2008. február 03. 20:57
  „Az szdsz-t az 1 %-uk zavarja. Azt hiszik hogy ezzel a határolodjunk el mindenkitől dolog majd bejönn nekik. Demokráciában élünk, (állitólag) akkor mi a gond egy tövényesen bejegyzet testülettel, ami jelen pillanatig semmilyen törvénysértő magatartást nem tanusitott, csak felhivta az ország figyelmét bizonyos társadalmi problémákra, (szerintem jogosan). Én is nemkivánatosnak tartom az szdsz, és msz(m)p BIZONYITOTTAN országromboló tevékenységét, ezért felszólitom az ország lakosságát hogy határolodjanak el az ilyen kommunista eszméket idéző, demokráciát sárba tipró huligánoktól.”
 • 31. hozzászóló 2008. február 03. 18:54
  „Szerinem a Magyar Gárda még senkinek se ártott és nem is az a céljuk, hogy bárkinek is ártsanak. Ezt kéne az SZDSZ-nek felfogi, már ha képes rá egyáltalán. Szerintem teljesen korrekt az egész, ha betiltják a Gárda működését az a demokrácia porbatiprása. Indok és bizonyítték nincs ellenük.
  Személy szerint azt mondom, hogy a gyüvöletnek és egymás ellen való áskálodásnak semmi, helye Magyarországon. Mind a Bal mind a Jobb oldalnak magába kéne néznie.”
 • 30. pancser 2008. február 03. 17:41
  „Kedves Abrafax! Amit a helyi törpe, és az agyaglábú elefánt művel az a BOLHACIRKUSZ maga. Szerintem hamarosan lecseng ez az ügy, szerintem TOMIKÁN ÉS KARCSIKÁN KÍVÜL az átlag óvári nem fél a Gárdától, még akkor sem ha netán azt mondja nincs rá szükség! 100%-ra biztos vagyok benne Dr. Szentkúti Károly és Dr. Kovács Tamás sem azért zárja magára éjszaka az ajtót mert a Magyar Gárdától fél.”
 • 29. Abrafax 2008. február 03. 13:24
  „Valahogy hiányolom a helyi Fideszes, MDF-es képviselők véleményét, de a Magyar Gárda helyi vezetőinek megszólaltatását is. Vagy ők nem számítanak, tisztelt szerkesztőség? Az éremnek ugyanis (legalább) két oldala van, talán őket is érinti ez a kérdés. Vagy a nyilvánosság csak egyeseknek jár?

  Részemről szeretnék olyan Magyarországon élni, ahol senki nem érzi szükségét gárdaalapításnak, mert:
  a rendőrség gondoskodik a közbiztonságról,
  a honvédség képes külső fenyegetést elhárítani,
  katasztrófahelyzetben is vannak mozgósítható tartalékok,
  állami-közösségi szervezetek elvégzik a Gárda jelenlegi egyéb társadalmi tevékenységeit (pl.: magyar termelők és vásárlók közötti közvetítés, hadisírgondozás, a sokat emlegetett parlagfűirtás)

  Az, hogy ez nem így van, hogy az emberekben feléled valamiféle önvédelmi ösztön, és ez a Magyar Gárdában ölt testet, az szinte kizárólag az elmúlt hat-négy év kormányzati rombolásának következménye. És ha be is tiltanák valahogyan a Magyar Gárdát mint szervezetet (de nem ilyen bolhacirkusszal amit a helyi szadesz-maszop művelt, hanem törvényes, bírósági úton), a kiváltó ok megmarad, és a Gárda más formában újjáalakul,vagy bejegyzés nélkül működik. Mert azt ugye senkinek megtiltani nem lehet,hogy egyformán öltözzön, egyformán tevékenykedjen pár száz vagy ezer ember...

  Aki a Gárda kitiltásának szurkol,az talán keressen meg előtte egy gárdistát, nézze meg, milyen EMBER, aztán folytassa a szájtépést, mitől érzi különbnek magát nála! Személyesen Tomikának és Karcsikának pedig üzenem, hogy éppen az MSZP és az SZDSZ az, amelyik lábbal tiporja
  a képviseleti demokrácia intézményét (ugye,igazgatónő, kit is képvisel Ön?)
  a törvény előtti egyenlőséget (ide igen soknevet be lehetne írni), a jogállamiságot.
  Egymásra uszítják a beteget és az orvost, a vidékit és a fővárosit, és vígan orbáncigányoznak egymás közt.
  Hát oszlassák végre fel magukat!”
 • 28. ákos 2008. február 03. 11:38
  „Én sem akarom bántani roma sorstársainkat,testvéreinket,ha úgy tetszik.Aki nem igy érez,nem keresztény,legfeljebb vallásos.De ilyen álságos törvénykezés mellett,ami véleményem szerint van ebben az országben,kellenek az ilyen magyar népi kezdeményezések ,mint a Magyar Gárda.Persze,ők is vessék ki magukból a rasszista elemeket.”
 • 27. pancser 2008. február 03. 03:26
  „A két óvári felháborodott majdnem megháborodott amikor lefegyverezték a Munkásőrséget. Pisztolyuk is volt, munkaidő alatt mentek gyakorlatozni. Bevonultak a helyi egyetemre, ilyen olyan védelmi terveket oktattak egymásnak. A kriptokommunistáknak nagy lett a szája, kinyílt ismét a csipájuk. Összejöveteleket tartanak, nosztalgiáznák, társaságokat alkotnak a múlt magas nyugdíjú vezetői. Némely trottyos vörös még irogat is a fórumokon. Törvénytelenségre szólítják fel a testületet, gyalázzák a képviselőket, igaz egyik képviselőnek sem volt lumpen családja, köztörvényes apja, részeges mamája, elmebeteg lánytestvére mint Fletónak. A RÉGI KOMCSIK AZOK TUDtÁK HOGY KELL A NÉPET VEZETNI, MOST IS TUDJÁK. MEGMONDJÁK KI AZ ELLENSÉG! Törvény, ugyan kérem az csak rongy, nekik. EGY TÖRVÉNYES EGYESÜLETET NEM LEHET ELÍTÉLNI, KITILTANI! Tamáska, Karcsika Ti nem vagytok eszeteknél, ha meg annál vagytok akkor a ti szervezetetek a demokrácia legnagyobb ellensége, mert törvénytelenségre buzdítotok.”
 • 26. Laci Bácsi 2008. február 02. 23:18
  „Ne gyűlölködjönk! Nagy Lajos Király óta élünk együtt, és amíg magyar és roma itt él, együtt is kell élnünk! Mindkettőnkre igaz Vörösmathy Szózata: Itt léned és meghalnod kell!
  Mindíg közös volt a sorsunk. Most a rendszerváltás a romákat jobban sújtja, mert a szocializmusban volt elég munka a képzettleneknek is. Most nincs, vagy a a mai generáció nem vállalja, de szerintem több roma ás árkot, lapátol és végzi a nehéz fizikai munkát, mint magyar. A magyar képzettebb, géppel is tud dolgozni. A romáknak be kell látni, hogy tanulás nélkül nem megy! Az Orbán kormány erre jó folyamatot indított el. Járnak is a roma gyerekek iskolába, a roma anyák meg igykeznek beosztani a kapott támogatást. Szépen járnak a roma gyerekek, és igyekeznek. Segítenünk kell őket azétrt is, hogy az ő gyerekeiket ne a mi gyerekeink tartsák el, meg azért is, mert Jézus Krisztus is erre tanított bennünket! "Ne halat adja az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!" Ezt parancsolja a Tíz parancsolat is:
  "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat"! A roma felebarátunk, hiszen 700 éve együtt élünk, és legyen még ugyanennyi!”
 • 25. óvári 2008. február 02. 22:51
  „Laci bácsi igazad van!
  Azért kisebbség mert a többség börtönben van.
  Ez olyan mindha egy vendég végleg hozzád cuccolna és te tartanád el.
  Egyáltalán ezek a buckalakók fizetnek valamiért vagy csak a markukat tartják.Olyanról hallottam,hogy tömeges cigány bűnözés de olyanról,hogy tömeges cigány mukavállalás?
  Persze itt is vannak kivételek de rohadt kevesen mondhatni nem számottevő!”
 • 24. Laci Bácsi 2008. február 02. 21:36
  „Kedves Lofata!
  Azt egyetlen megyar ember nem mondta, hogy a egyetlen magyar ember nem mondta, hogy a romákat le kell lőni, kiírtani, ütni vágni, lelőni!
  Azt sem modta egy magyar sem, hogy a roma nem magyar!
  Az ujságírók már kikutatták, ki írta le először, hogy a "magyarok vagy kiírtják a romákat, vagy eltartják" Ezt egy roma "politikus" írta le, és most már úgy viszik a köztudatba, hogy magyar mondta!
  Ezt most adjátok a magyarok szájába éppen úgy mint ahogy azt adták a szánkba, hogy a magyrok antiszemiták!
  A magyarok soha nem támadtak romákra!
  Romát még magyar nem vert meg, mert a magyar mindíg egyedül jár, a romák meg sokan! Én megtapasztaltam, amikor a romák azt mondták: még egy szó és 30-an jövünk! Honnan? Hgyan? Szervezettek vagytok, és fenyegetőek! Titeket nem bánrt senki, de a roma bűnözést maguk a romák sem tagadják! A Magyar Gárda meg senkit nem fenyeget, de szót emel a magyarok bántalmazása ellen, mint ahogyan Ti is szót emeltek sérelmeitek ellen! Ehhez nekünk is jogunk van! Nemde?”
 • 23. majd én megmondom 2008. február 02. 20:37
  „Az szdsz-nek, nem a gárdával van baja, hanem saját magával.”
 • 22. Jack Daniels 2008. február 02. 20:23
  „És az in-kal izraeli biztonsági szolgálat 14000 felfegyverzett biztonsági őre akik közül nem egy büntetett előéletű és egyet szolgálat közben igazoltan egy államtitkár kocsijából rángattak ki a terrorelhárítók!??? Az in-kal végzi lassan a köztársasági őrezred munkáját! Államtitkokhoz férnek hozzá, titkos urh adásokhoz férnek hozzá, néha több infojuk van mint egy rendőrnek az eseménnyel kapcsolatban. Ha valahol megjelennek lassan ők vezényelnek a rendőröknek! Erről írt egy könyvet Posta Imre aki szakpszichológusa a kiemelt rendőri elit, a Köztársasági Őrezred szakembere volt. Még 2006 nyarán a cég vezetőjének írt, majd később Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is megküldött tájékoztatatói miatt fegyelmi határozattal, különös körülmények között bocsátották el a testülettől. Persze ezt a könyvet senki sem akarta terjeszteni , így most az interneten keresztül árulja a kuruc hírportál segítségével.

  Szóval adot egy izraeli tulajdonban lévő biztonsági cég 14000 felfegyverzett feketeruhás kopasz őrrel , akik kormányhivatalokba férkőztek be , államtitkokat olvasgatnak - hallgatnak nap mint nap, és az szdsz a Magyar Gárda miatt sipítozik???!!

  Kérem ??? Hogy is van ez????”
 • 21. egy NEM felháborodott 2008. február 02. 19:55
  „A nácizó irók leirhatnák mit találtak nácisnak a gárdában.
  Ja, tudom már nekik is két fülük van mint a náciknak volt annak idején, de nekem is kettö van, akkor most én is náci vagyok ??
  A munkásőrség is ezek szerint náci volt.”
 • 20. Hannibal 2008. február 02. 18:13
  „www.magyargardakisalfold.gportal.hu”
 • 19. másik felháborodott 2008. február 02. 18:10
  „Szerintem ezen nem kell csodálkozni. Nem lehet elvárni, hogy ésszerű döntéseket hozzanak, amíg virágkötők, zöldségesek, saját tökéletességüktől elvakult ügyvédek, vagy amatőr pornósztárok döntenek olyan kérdésekben, amikról fogalmuk sincs.”
 • 18. KillJack 2008. február 02. 18:04
  „Mindenki határolódjon el mindenkitől , legalább nagyobb lesz a széthúzás az országban, és az israel közeli szdsz mégjobban kijátszhatja a nemzeti vagyonunk a jiddiseknnek!
  A KISALFÖLDNEK MEG ANNYIT , HOGY FINGJA SINCS A DEMOKRÁCIÁRÓL VAGY A SZÓLÁSSZABADSGRÓL. EGY MÚLTRENDSZERBŐL ITTMARADT SZENNYLAPNAK TAROM , EGY UTOLSÓ CSELÉDMÉDIUMNAK. Mióta gázzal fűtök nem is járatom , mert akkor is csak begyújtani volt jó!
  EZT AZ ÜZENETET IS, MINT A TÖBBI NEMTETSZŐ NEMZETI ÉRZELMŰ BEÍRÁST IS, LEHET CENZÚRÁZVA TÖRÖLNI. ÉPP ÚGY AHOGY A CIKKEKET ÉS AZ SMS ROVATOT IS MANIPULÁLJÁK NAP MINT NAP. AZT HISZIK ANNYIRA HÜLYÉK VAGYUNK , HOGY NEM VESSZÜK ÉSZRE! MOST AZ SMS ROVATBAN ÁLNEVEKEN KAMPÁNYOLNAK A NÉPSZAVAZÁS ELLEN!
  AKI MEG NEM ÚGY DURUZSOL AHOGY AZ SZDSZ-ES TÖBBSÉGI TULAJDONOS GAZDÁJUKNAK TETSZIK, AZT LEJÁRATJÁK, TÖNKRE TESZIK. MERT HOGY NYÍLVÁNOSÁGOT NEM FOG KAPNI, HOGY MEGVÉDJE MAGÁT AZ SICHER!

  ELJÖN MÉG A NEMZETI GONDOLKOZÁSÚ EMBEREK IDEJE IS , ÉS AKKOR A FELELŐS SZERKESZTŐK ÉS A PRIBÉK BEOSZTOTTJAIK NAGYON KÉNYELMETLEN ÉS IZZASZTÓ KÉRDÉSEKRE LESZNEK KÉNYTELENEK VÁLASZOKAT ADNI.
  NEM ÚGY MINT 1990 BEN!!!!!!!

  SZÓVAL ENNYI!

  CAPTAIN JACK!”
 • 17. egy felháborodott móvári 2008. február 02. 17:39
  „Gtatulálok a mosonmagyaróvári önkormányzati képviselő testületnek. Sikerült olyan döntést hozniuk, amivel Mosonmagyaróvár ismét egy negatív hírrel került az országos híradások élére. Az egész ország (persze csak az értelmesebb réteg) most azt taglalja, hogy vajon milyen emberek élnek ebben a városban, hogy ez megtörténhetett. Jó lenne, ha a várost vezető koalíción belüli egymás közötti erőfitoktatást nem ilyen barbár, megondolatlan és ostoba döntésekkel mutatnák ki. Kérem a kedves Fidesz és MDF képviselőit, hogy gondolkozzanak el azon, hogy mit is tettekcsütörtökön és mi lesz ennek a következménye. Mert hidjék el tisztelt képviselők, lesznek következményei.”
 • 16. larong 2008. február 02. 17:26
  „No, kedves tűzimádó, köszönöm, hogy félted az arcocskámat.
  Ne izgulj, még tudok rá vigyázni.
  A gödröm pedig egy kis mélyedés - de nem akkora árok, mint amiben a nevezett két "úr" küszködik egy kis fényért.

  Pancser, nem mindig vagyunk mi barátok, de most nagyon igazat adok Neked.”
 • 15. pancser 2008. február 02. 17:06
  „Nem szimpatizálok a Gárdával de mindenkinek tudnia kell név szerint Kovács Tamásnak, Szentkúti Károlynak is, hogy Magyaroszágon vannak jogszabályok. 1. Törvényesen bejegyzett testület, az ilyet a Magyar Kötársaság területén senki önkényesen nem gátolhat tevékenységében, sem utcán, sem falvakban sem városokban. 2.Milyen cselekedeteket kellene elítélni, mégis milyen törvényt sértett a Gárda? Ha törvényt sértett, vannak a Köztársaságnak olyan szervei, amelyek melyeknek dolga az esetek feltárása és a büntetés kiszabása. 3. Az MSZP-ben is vannak akik törvényt sértenek, az SZDSZ-ben is, mégsem kell őket kitiltani sehonnan! EZ EGY HISZTÉRIA SEMMI MÁS! GONDOLJÁK EZ AZ IJESZTGETÉS EGYSZER MÁS BEVÁLT, MIÉRT NE VÁLNA BE MOST IS. Oszlassák fel törvényi erővel a Gárdát, az értem, de a kitiltósdi ez egy nagy MARHASÁG! Kedves Szentkúti úr és Kovács úr viselkedjenek demokrata módon és tisztázzák a viszonyukat országunk tövényeivel. NEM RÁKOSI URALKODIK, HANEM GYURCSÁNY, ebben a szituban majdnem mindegy.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokán Csaba az új rendőrkapitány

Mosonmagyaróvár - Mától új vezető, dr. Csokán Csaba alezredes irányítja a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom