Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Mozifilm készül a különc milliárdosról

Tízmillió eurós tervezett költségvetéssel mozifilmet forgathat-
nak a dunakiliti milliárdos, Csebi Pogány Alajos kalandos életéről. A Gyémánt című film forgatókönyve már több díjat nyert, most például a Los Angeles-i filmfesztiválon keresnek partnereket a koprodukcióhoz. A milliárdos szerint őt viszont még nem keresték.

Játékfilmet készítenek a magyar gyémántkereskedő milliárdosról: elkészült a Csebi-Pogány Alajos életét feldolgozó, Gyémánt című film forgatókönyve. A Budapest Film Produkciós Kft. irányítása alatt zajló előkészületeken is túl vannak már, úgy tudjuk, most koprodukciós partnereket keresnek. Az átlagos magyar feltételekhez képest állítólag nagyságrendekkel drágább, 10 millió eurós tervezett költségvetésű produkciónak finanszírozási hátteret teremtenének.

A filmkészítésre most pályázati forrást is keresnek. Úgy tervezik, Theszaloníkibe, Berlinbe, Los Angelesbe is elviszik a forgatókönyvet: akár ezeken a filmfesztiválokon is körvonalazódhatnak az együttműködések. Információink szerint a film a hetvennyolc esztendős Csebi Pogány Alajos életéről szól majd, „összegyúrva" a véres gyémántok napjainkban is aktuális kérdéseivel. Anyagi támogatást nem kértek a milliárdostól. Várhatóan 2–3 év múlva láthatja majd a közönség a filmet. A forgatás helyszíne még nem tisztázott: úgy tudjuk, valószínűleg magyar rendezője lehet majd a filmnek.

A Csebi Pogány Alajos életéről készülő mozifilm forgatókönyve több díjat is nyert, a koprodukció állítólag 10 millió euróból valósulhat meg.
A Csebi Pogány Alajos életéről készülő mozifilm forgatókönyve több díjat is nyert, a koprodukció állítólag 10 millió euróból valósulhat meg.

„Őszintén szólva nem hallottam a filmről, nem emlékszem, hogy megkerestek volna: ha jönnek, szívesen mesélek az életemről. Esetemben a véres gyémántok azt jelentik, hogy többször is folyt a vérem a gyémánt végett, amikor kirabolták az üzleteimet – mesélte az év nagy részét a dunakiliti kastélyában töltő Csebi Pogány Alajos. A milliárdos 1952-ben hagyta el az országot: Ausztriában menekülttáborban lakott, s egyetemi tanulmányait is megkezdte. Belgiumban kezdett el ékszerekkel foglalkozni apósa órásüzletében. Hamarosan igen nagy forgalomra tett szert, s több saját üzletet vezetett sikerre. Több évtizedes munkával Európa legnagyobb ékszerészei közé küzdötte fel magát.

– Már nincsenek nagyobb terveim, hisz a járás is nehezen megy már. A kastélyszállót nem nyitom ki a szállóvendégeknek, s nem szeretek a 100 leggazdagabb magyar listájáról sem beszélni, ahová mindig a megkérdezésem nélkül kerülök be. A golfpálya, a galériám működik: mindent megépítettem, amit akartam" – mondta.

Friderikusz Sándor közel tíz éve dokumentumfilmjében bemutatta már Csebi Pogány Alajos életét, ám mozifilm nem készült még a különc milliárdosról.

Olvasóink írták

 • 16. szabo1936 2010. szeptember 01. 17:53
  „invektus
  Ha maga ezt az urat szerencsetlenek hivja akor maga kit hiv szerencsesnek?”
 • 15. pokolbol 2010. augusztus 31. 09:39
  „kisb. !! Te is tudsz valamit!! :D :D”
 • 14. kisb. 2010. augusztus 30. 23:32
  „hehe. az a film nem róla készült csak beleélte magát :D nemmondok mást mert nagyon csúnya lenne :D”
 • 13. Boli 2010. augusztus 30. 20:30
  „Film lesz, vagy sci-fi? Azért nem semmi amit elért, de ... Jobb nekünk, ha nem tudjuk, mi minden van a háttérben.”
 • 12. INVEKTUS 2010. augusztus 30. 14:33
  „VAN AKI 56 BAN KIMENT ÉS SE HIRE SE HANVA
  AZ HOGY NEM TISZTESÉGESSEN SZEREZTE VAGYONÁT AZ KÉRDÉS
  DE UGY AKARNAK ERRÖL A SZERENCSÉTLENRÖL MOZZI FILMET FORGATNI HOGY NEM IS KÉRDEZTÉK
  NAGY BÁTORSÁGRA <moderálva> VAL”
 • 11. pokolbol 2010. augusztus 30. 12:51
  „robi04-nek igaza van.... Mindig ugyanaz a történet...
  akinemfél! Hidd el, hogy hatalmasat csalódnál!! Inkább menj el moziba és nézz meg egy fantasztikus filmet. A lényeg ugyanaz, de a filmet jobban élveznéd.”
 • 10. robi04 2010. augusztus 28. 15:04
  „@9.
  Meg lehet kérdezni egy ˝56ost:5 $-al a zsebemben kimentem Amerikába,1év múlva vettem egy kis műhelyt,manapság meg milliárdos.Ezt hogy csinálta?Önerőből?...”
 • 9. akinemfél 2010. augusztus 28. 09:12
  „Tiszteletem Alajos úrnak. Szívesen beszélgetnék vele arrol,hogyan lehet ma becsuletesen gazdaggá válni. Milyen tuljadonságokat kell magamban kiépítenem ? Mik a sikeres és gazdag emberek kozos vonásai ?
  Csodálatos dolog,hogy ilyen emberek ilyen kozel élnek hozzánk !
  Isten éltesse sokáig !”
 • 8. KoPi 2010. augusztus 27. 16:06
  „Pancser!
  Most írom le neked utoljára, hogy összekeversz valakivel. Én sejtem is, hogy kivel. Te még egyetlen beírásomban sem olvashattad, hogy valakit bőrszín, vagy vallás alapján ítélnék el. Ebben sem! Mellesleg bevallottan és nyíltan FIDESZ szimpatizáns vagyok, mellesleg hívő és rendszeresen templomba járó. A Jobbikot kifejezetten nem kedvelem és sok tekintetben elítélem.
  A Te elveid azonban erőteljesen szadeszesek és ezért megértem, hogy miért nem tudsz egy polgári jobboldali gondolkodót megkülönböztetni egy szélsőjobboldalitól.”
 • 7. INVEKTUS 2010. augusztus 27. 12:43
  „HÁT :p”
 • 6. pancser 2010. augusztus 27. 09:37
  „KoPi! Már megint fölülmúlod önmagadat. Nem hallottál semmirekelő grófokról, kényurakról? Mert amit emlegetsz olyan soha nem volt. Széchenyi kivétel volt és nem átlag.
  Az öregúr normális ember, a pénzével meg azt csinál amit akar, Nehogy már ezt is a jobbikosok erkölcse határozza meg, ami meg nem lehet etalon ebben az országban. Cédulagyűjtés közben látom, hogy "jó hírben" álló nagy kocsikkal furikázó, ki tudja milyen tevékenységből élők a Jobbiknak adják cédulájukat, gondolom a cigányok konkurrenciáját megakadályozandó. Olyan ember ne emlegesse e a Jóistent aki embertársait bőrszín meg vallás szerint különböztetné meg. Ez káromkodásnak számít ezen az eszmei alapon.”
 • 5. KoPi 2010. augusztus 27. 07:42
  „Aki milliárdos, az felelősséggel is tartozik. Mert olyan vagyonnal rendelkezik, amit a köz érdekében is kellene használnia. Mégpedig úgy, hogy befektet, munkahelyet teremt. Régen a közerkölcsben benne volt, hogy a vagyonos emberek társadalmi felelősséget viseltek. Ma a vagyonos emberek azt mondják: az én pénzem, senkinek semmi köze hozzá. Széchenyi 1 évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia létrehozásához. A ma gazdagjai mikor tennének ilyet? Ma nem hogy nem adakoznának ilyen célra, hanem még munkahelyet sem teremtenek. Csebi Pogány nem nyitja meg a kastélyszállóját, köszöni szépen ez neki így jó. Ezzel nem ad munkát és megélhetést több tucat családnak, azoknak, akik ott dolgozhatnának, akik a beszállítói lehetnének, stb. Hát nem éppen felelős gondolkodásmód kedves milliárdos úr!
  Van egy rossz hírem Csebi Pogány Úr: mindenki csupasz seggel jön e világra és úgy is távozik innen. Senki még egy lyukas garast sem tudott magával vinni. A Jóisten előtt pedig nem lesz több azért, mert e sártekén nagyobb vagyont halmozott fel.”
 • 4. RickCartman 2010. augusztus 26. 23:43
  „mondjuk, éppen a Gyurcsány már jóval miniszterelnöksége előtt is sikeres üzletember, milliomos vállalkozó volt...nem úgy, mint viktorkirály és családja 1998 előtt...
  a többivel egyetértek, sikeres embereket kellene felkérni, de ez nem olyan ország, ahol ez szokás lenne”
 • 3. akinemfél 2010. augusztus 26. 23:14
  „Miért van ebben az országban még mindig mély hallgatás az olyan magyar emberek sikertorténetérol,akik politikai hátszél nélkul lettek igazán gazdagok ???
  En orulnék,ha felkérnénk ezt az urat vagy Soros Gyorgyot az új kormány tanácsadojának.
  Miért kell titkolni a tehetséges ma élo magyar emberek sikertorténetét ? Hiszen van néhány a leggazdagabb száz magyar kozott,akik nem a politika segítségével lettek milliárdosok mint Gyurcsány,Koka,Bajnai,.....”
 • 2. juhi 2010. augusztus 26. 22:18
  „Szokásos kisalföldes kacsa !!!!!!!!!! A rendszeres olvasó már nem lepődik meg semmin.”
 • 1. nagyjancsi 2010. augusztus 26. 13:33
  „Csak nekem olyan érthetetlen ez az egész? Ha fel sem keresték az öreget, akkor hogyan készítettek az életéről forgatókönyvet, ami már díjakat is nyert?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágok az elhunyt gyermekek emlékére

Amerikába utaztak, ahol ellátogattak a hajóbaleset helyszínére a július 7-én tragikus körülmények… Tovább olvasom