Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Moziból könyvtár

Jánossomorja - Már az utolsó simításokat végzik az egykori jánossomorjai mozi, az új könyvtár közel százéves épületén.
Jánossomorján több évtizedes fejtörést okozott a könyvtár sorsa. Még tavaly a művelődési ház egy nyolcvan négyzetméteres termében kapott helyet húszezer kötet s az internetezésre is használható három számítógép, sok könyv viszont dobozokban maradt. A helyszűke miatt döntöttek úgy, hogy az egykori mozi épületébe – melyet legutóbb a német kisebbségi önkormányzat használt – költöztetik a könyveket és a számítógépeket.

A Közkincs-programon 2006- ban nyert húszmillió forintból a munkálatok tavaly kezdődtek el: a teljes belső átalakítás, tető-, világítórendszer-csere mellett szigetelték az épületet, új padlózatot kapott, vizesblokkokat alakítottak ki – sorolta Lőrincz György, a helyi művelődési ház igazgatója.

A megszépült-megújult tékában a már meglévő könyvállomány bővítésére is lehetőség nyílik. Azok, akik a világhálón szeretnének információkat szerezni, a korábbi három számítógép mellett három új berendezésen is megtehetik ezt, sőt, a tervek közt szerepel további hat gép vásárlása. A hangoskönyv- és DVD-kínálat is gyarapodhat a már tágasabb épületben. A tanrendben előírt iskolai könyvtári órák mellett a csoportmunkára alkalmas terem klubfoglalkozásoknak, író-olvasó találkozóknak adhat majd otthont.

A tágas könyvtárat a magyar kultúra napján, január 22-én avatják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kishajók és kikötők a szigetközi turistáknak

Szigetköz - Kikötő építését, s a kishajóforgalom fellendítését tervezi Ásványrárón a Vidra… Tovább olvasom