Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Mozgópékség hiányos papírokkal

Mosonszentmiklóson - engedély hiányában - beszüntették egy mozgóboltos sütőipari kft. tevékenységét.

Több mosonszentmiklósi lakos lapunkhoz eljuttatott levelében felháborodásának adott hangot, mert beszüntették a faluban egy mozgóboltos sütőipari kft. tevékenységét. Az önkormányzat szerint a cégnek nincs érvényes működési engedélye a megyében.

Mosonszentmiklóson a múlt hónapban kezdett működni egy mozgóbolt. A hetente háromszor érkező autóról péksüteményeket lehetett vásárolni, a helyiek szerint elfogadható áron. A választékot bőségesnek, a termékeket kiválónak mondták a panaszosok. Az autó azonban néhány hét elteltével eltűnt a faluból. Egyesek úgy vélik, ebben a környékbeli konkurencia keze is benne van. A lapunkat megkeresők azt kérdezik: ha valami jól működik, miért kell megszüntetni?

Az ügyről Varga László polgármester elmondta: a község jegyzője kiadott ugyan egy szándéknyilatkozatot a kft.-nek az árusításra, azonban két héttel később kiderült, hogy e cégnek nincs érvényes működési engedélye Győr-Moson-Sopron megyére. A kft. működési engedélyét az ácsi jegyző állította ki, de a polgármester tudomása szerint ebben nem szerepel mozgóbolti árusítás a tevékenységek között. A tisztiorvosi szolgálat a kft. öt autójára megadta ugyan a szakhatósági hozzájárulást, de csak Komárom-Esztergom megye területére. Varga László tudomása szerint folyamatban van a megyénkre vonatkozó engedélyek beszerzése. Ezek megléte, valamint megfelelő működési papírok kiállítása után a mosonszentmiklósi önkormányzat nem zárkózik el a mobil árusítástól.

Ugyanakkor a helyi vállalkozók petíciójukban tiltakoztak a cég működése ellen. Szerintük a mozgóáruda itt nem fizet sem iparűzési adót, sem területhasználati díjat, amit a piaci árusoktól is megkövetelnek. Ugyanez vonatkozik a többi hasonló cégre is. Tevékenységüket több helyen is folytatják, iparűzési adójukat azonban nem megosztva fizetik. Ugyanakkor a lakosság igényli ezt a szolgáltatást, hiszen ez mindenekelőtt az idősek kényelmét szolgálja.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jószomszédi adok-kapok

A héten a kormány elé kerül a tárcaközi egyeztetésen már túljutott magyar álláspont a bősi vízlépcsővita ügyében. A javaslat – amelynek kidolgozói most az uniós irányelvektől várják a megoldást – várhatóan nem változik: lemondanánk a bennünket megillető áramról, ha több vizet juttatna északi szomszédunk a Szigetközbe. Januárban Budapesten újra egyeztethetnek a magyar és szlovák szakértők. Tovább olvasom