Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Mozgássérültek sorstársaikért

A szövetség 25. évfordulójának alkalmából rangos elismerést kapott a mosonmagyaróvári Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke.
A szövetség 25. évfordulójának alkalmából kapta a rangos elismerést a félezer tagot számláló mosonmagyaróvári Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke. Az indoklás közt az önfeláldozó társadalmi tevékenység és a több évtizeden keresztül végzett lelkiismeretes munka is szerepelt. Az elnök szerint a helyi egyesület vezetőjeként kitűnő kollégákkal tudott együtt dolgozni.

– Külön kiemelném Palkovits Gusztáv nevét, aki rengeteget segít a munkában – kezdte. – Mi nem „megélhetési civil szervezeti vezetők" vagyunk, sorstársainkon szeretnénk segíteni. Több ilyen feladat is akad: az egyik a lakás-akadálymentesítés támogatása.

Erre százötvenezer forinthoz juthatnak azok az igénylők, akik támogatásban részesülnek: javaslataink alapján kaphatnak segítséget a mozgássérültek.

A másik a gépkocsiszerzési és -átalakítási támogatás. Az elbírálásban is segítünk, a megyei közigazgatási hivatal által felállított bizottságban egy megyei tagunk is ül: az egyesületünk ajánlása fontos szerepet játszik az elbírálásnál. Erre a támogatásra hatalmas az igény, sokszorosa az adhatónak. Elsősorban rehabilitációs célra, munkahely- megközelítésre, s beteg gyermekek esetén javasoljuk a pénzbeni juttatást. Új gépjármű beszerzésekor 300 ezer forint adható, de csak akkor, ha az autó értéke meghaladja a 600 ezer forintot. Gépkocsi-átalakításra ennél valamivel kevesebb jut. Régóta küzdünk, hogy ezeket az összegeket a mai árakhoz igazítsa a kormány, s megemelje őket. Emellett a parkolási engedélyek beszerzésével kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk, s azt kérjük: lehetőleg kerüljék a visszaéléseket. Beindítottuk az ingyenes német és angol nyelvtanfolyamokat az itteni mozgássérülteknek, valamint negyed évszázados műk ödésünkről is megemlékezünk. A hozzánk fordulókat tájékoztatjuk a fogyatékossági támogatásokról, jogi és egészségügyi kérdésekről. Évente három rendezvényt, kirándulásokat, taggyűléseket tartunk. Pénzügyi hátterünket pályázatokból, tagdíjakból és állami támogatásból biztosítjuk – mondta dr. Thiesz József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakértők mérik fel a lerakott hulladék tömegét

A jánossomorjai lerakó tulajdonosai munkacsoportot hoztak létre, hogy folyamatosan nyomon kövessék… Tovább olvasom