Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mozgáskorlátozottak a mosonszentmiklósi iskolában

Rendhagyó technikaórára hívták meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületét, valamint Simon Beatrixet, az új épület tervezőjét a községi iskolába, hogy a tanulók képet kapjanak a mozgáskorlátozottak életéről és a valóságban is lássák, mit jelent kerekes székben élni.

Meghívásukat elfogadta az egyesület elnöke, Szabó József, a mosonszentmiklósi csoport vezetője, Batthyányi József és az iskola volt diákja, Tilai Gergely és Fülöp Roland. Az óra előtt sorra látogatták az osztálytermeket, ahol a diákok kipróbálhatták, hogyan tudnak segíteni, ha egy kerekes székben ülő emberrel találkoznak. A tanórák keretében Simon Beatrix mutatta be, hogy milyen a teljes akadálymentesítés. A diákok kipróbálták a közlekedést az akadálymentes iskolában. A gyerekeknek továbbá egy-egy eldugott tárgyat is meg kellett keresniük bekötött szemmel, méghozzá úgy, hogy csak a vezetősávokat használhatták, vagyis járás közben csupán a padló burkolatváltásai segítettek az eligazodásban.

– Diákjaink gazdagodtak segítőkészségben, empátiában, szociális kompetenciáik valós élmények révén is fejlődtek – hangsúlyozta Héczné Tóth Mária iskolaigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérték, mégsem kaptak több vonatot a rajkaiak

– Talán jobb lett volna, ha tavaly a szárnyvonalakkal együtt mégis teljesen megszüntették volna a vasúti közlekedést Rajkán. Akkor most mi is visszakaptuk volna a vonatokat – fakadt ki egy helybéli az új menetrend kapcsán. Tovább olvasom