Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Mozgalmas éven van túl a MIHE

Mintegy harminc programon van túl a Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület. Céljuk, hogy az itt élő fiatalok felfedezzék a község arculatát, a benne rejlő szellemi értékeket, hasznosítsák és továbbfejlesszék a saját maguk, a közösség és ezáltal a társadalom épülésére.
"A tavalyi év kezdete a szokásokhoz híven alakult – a Hagyományőrző Disznóvágással kezdtünk januárban (támogatók: Farkas Ferenc – Sarki bolt, Gecsei Sándorné, Pásztor László – CBA, Skultéti András, Torma Anna Judit, Winkler Ferenc), majd ismét megrendeztük a Farsangi Fánkfesztivált. Ez utóbbi bevétele 63.000 Ft volt, köszönjük a vendégeknek, és természetesen a fánksütőknek! Tavasszal szerettünk volna gyógynövénygyűjtő szakkört indítani, de anyagiak hiányában ez sajnos nem sikerült. Rendeztünk Húsvéti Jótékonysági vásárt, ennek, valamint a 2010-es adventi vásárunknak a bevétele összesen 137.040 Ft, melyet a templomablakok felújítására fordítunk. A MIHE-kórus virágvasárnap Passiót adott elő a templomban, egy olyan változatot, amelyet még az 50-es években énekelt községünkben az akkori férfikórus." - a teljes beszámoló elolvasható a MIHE weboldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészültek az árvízi veszélytérképek

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2010 óta részt vesz egy nemzetközi összefogással megvalósuló Európai Uniós árvízvédelmi projektben. Február 29-én Mosonmagyaróváron tartott nemzeti koordináción vitatták meg az az eddig elért eredményeket, ahol az elkészült elöntési térképekről is beszámoltak. Tovább olvasom