Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Motoros találkozó Dunakilitin - sok-sok fotó

Ötödik alkalommal szervezett jótékonysági motoros találkozót a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Köre a hétvégén Dunakilitin.
A programokat a szervezők ezúttal is igyekeztek úgy összeállítani, hogy minél többen találjanak magunka kedvükre valót.

Így a kétnapos rendezvény esti rock koncertjei mellett most sem maradtak el a motoros népi játékok szigetközi módra, a női iszapbirkózás és a mellszépségverseny.

A találkozón résztvevő mintegy hatszáz motoros ezúttal is látványos felvonulás keretében dübörgött végig a környéken.

A dunakiliti találkozó mára országos szinten ismert és elismert a motorosok körében. Az ország minden részéről és a határainkon túlról is érkeztek résztvevők.

Sőt nem csupán a szomszédos országokból, hanem távolabbról is eljöttek a rendezvényre, így például az egyik motoros a Finnországból jött a Szigetközbe.


Motoros találkozó Dunakiltin - fotók: Méhes Ákos.

Olvasóink írták

 • 20. poorman 2012. július 19. 20:11
  „19#

  Régi szemlélet??

  Kisfiam talán tájékozódnod kéne a régmúlt történései iránt azután osztani az észt.
  Mindegy, nem vitatkozom én sem, mert még lesűlyedek a szinted/szintetekre.”
 • 19. csabi72 2012. július 18. 18:42
  „poorman!

  Köszönöm az 5 L-es vödröt! Megkaptam!
  De postafordultával vissza is küldtem,hogy abba gyüjtsd a köpéseket!!
  Ha megtelt,nyugodtan öntsd a saját fejedre!!!
  Részemről a téma lezárva,ha valaki nem érti meg,a vízpótlás szükségességét,azt nagyon sajnálom.
  NEM vitatkozom!!!
  (Fúrt kutak,réteges talajvíz stb---->esti mosakodás,vízivás a csapból)
  Szerinted a víz honnan jön???
  Szeretett afgán Testvéreink küldik hálájuk jeléül Nekünk??

  szószóló!
  Nem azért írtam,hogy Neked igazat adjak :-))))))
  (Dehogynem)
  Csak már tele van a tö..m ezekkel a régi szemlélettel elvakult fééénótás emberekkel,akik a JÖVŐt szeretnék számunkra lehetetlenné tenni!!!
  Kiszáltam!
  Game Over!!”
 • 18. poorman 2012. július 17. 21:23
  „16-17!

  Most szólok, hogy szart sem ér az aláírásotok!
  Viszont van 1 jóhírem a számotokra: rendelek nektek 82 eze 5L-es vödröt, hogy legyen mivel hordani a vizet.”
 • 17. szószóló 2012. július 17. 20:24
  „csabi 72!
  Köszönöm szépen!!!! 69-es fiatal csóka vagyok!!! A jó pap is holtig tanul, én is szeretnék még tanulni!!! Igen!!! Nem pedig földhözragadtan begyöpösödni. Igazad van!!!!! Igen én aláírtam, sőt alá is irattattam sok ismerősömmel az ívet a Duna vizéért!!!! Legalább valamit teszek!! És persze a 82.000 aláírás azt igazolja, hogy nem vagyunk hál Istennek egyedül!!!!!
  poormann "aki anno véres szájjal szidta az erőművet, most meg ott pózol!" - szerintem neked is van még mit tanulni!!!”
 • 16. csabi72 2012. július 17. 10:44
  „poorman!

  " sok olyan embert találtam ott, aki anno véres szájjal szidta az erőművet, most meg ott pózol"
  Te nem érted a lényeget!VÍZ KELL,nem a "pózolók" köpködése!!! Ha mind a 82 ezer aláíró így vélekedne,mint Te,semmi sem történne!! (Lehet,így sem fog,de egy próbát megért..)
  Öreg csóka létedre elég begyöpösödött a gondolkodásod.!!
  A fiatal csóka majd tanul,Te meg szokj le az állandó hátratekintgetésről és nézz már néha előre is !!!!!!”
 • 15. csabi72 2012. július 17. 10:44
  „poorman!

  " sok olyan embert találtam ott, aki anno véres szájjal szidta az erőművet, most meg ott pózol"
  Te nem érted a lényeget!VÍZ KELL,nem a "pózolók" köpködése!!! Ha mind a 82 ezer aláíró így vélekedne,mint Te,semmi sem történne!! (Lehet,így sem fog,de egy próbát megért..)
  Öreg csóka létedre elég begyöpösödött a gondolkodásod.!!
  A fiatal csóka majd tanul,Te meg szokj le az állandó hátratekintgetésről és nézz már néha előre is !!!!!!”
 • 14. poorman 2012. július 16. 20:17
  „7#

  Valóban nem írtam alá a Vizet a Dunába ívet, mert sok olyan embert találtam ott, aki anno véres szájjal szidta az erőművet, most meg ott pózol!
  Fiatal csóka lehetsz, sokat kell még tanulnod!!!”
 • 13. Gonoszkodó 2012. július 16. 16:21
  „Tisztelt szószóló !
  A baleset amit linkeltél sajnos megtörtént . Igen . De ha megnézed a dátumot akkor 2004-ben történt , amikor még nem mostani rendezőség szervezte és bonyolította le az eseményt . Valamint nem a felvonulás alkalmával történt meg a tragédia . Ez az új szervezésben az 5. alkalom . Tehát náluk nem történt ilyen eset az öt év alatt , mert ők rendet tartanak !!!!! Nincs a találkozó területén száguldozás , önmutogató egykerekezés .
  Az élőlényekről . Többször jártam az ártérben . Azon a szakaszon csak rókákkal találkoztam ( nem a rendezvény idején) azokat meg ha jól tudom vadásszák a túlszaporodás miatt .
  A duna vizében meg a halakat valószínű ez a zaj zavarta .”
 • 12. Olajos 2012. július 16. 15:36
  „Amúgy meg tisztelt Szószóló!
  Ott voltam amikor az a baleset történt, sőt akkor is amikor agyoncsapta a villany egy ismerősömet... láttam halálos autóbalesetet, meg akasztott embert...Ezek szerint tiltsuk be a villanyt az autót és a kötelet is? HM??? Ha annyira véded a tájvédelmi körzeteket betonozd körbe az egészet!!! Vagy vidd oda a sza.od!”
 • 11. Olajos 2012. július 16. 15:31
  „Érdekes gondolatok... Milyen jogon szapuljátok az összes motorost egy bukó nélküli motoros miatt? Ha egy felelőtlen akkor mindenki az??? Saját magatokat minősítitek!!! Kíváncsi lennék ki tesz többet az emberekért? Ti, akik itt fanyalogtok, vagy azok akik ott voltak a találkozón? A környezetvédőkről meg megvan a magam véleménye, de nem nem süllyedek le egyes fanatikusok szintjére... Ezek szerint tiltsunk be minden autót, motort, villanyt, szenet,műanyagterméket, fémterméket??? Agyament!!!”
 • 10. szószóló 2012. július 16. 09:51
  „http://www.kisalfold.hu/velemeny/halal_a_dunakiliti_motorostalalkozon_/1105789/

  Az engem támadóknak ajánlom, hogy csak legalább néha-néha gondolkodjanak el a dolgokon!!!! Senki nem fog soha megharagudni azért, ha azt mondjátok neki: OK ! tényleg igazad van!!!!!”
 • 9. szószóló 2012. július 16. 09:29
  „pamutzokni
  Lehet, hogy igazad van, hogy rendőri kíséret stb.......... De azt hamar elfelejtettétek, hogy pár éve épp a motoros találkozón halt meg egy fiatalember!!!!!!!!!!!!! :((((((( Lehet, hogy életében először nem vett fel bukósisakot!!!!! Egyszer tévedett és az életébe került.................. Tovább nem kommentálom a hozzászólásokat!! Gondolkodjatok!!!! :((”
 • 8. pamutzokni 2012. július 16. 06:15
  „Istenem, ez fájt.....
  A motoros felvonuláson sokszor nem vesznek fel bukót, de nem is száguldanak és rendőri kíséret...
  Évente egyszer ki lehet bírni a bulit. Vagy most tiltsunk be minden rendezvényt?”
 • 7. szószóló 2012. július 15. 21:38
  „poormann
  "Te nyomorult"!!!! Nem tudsz felbosszantani!!!! Mindenki úgy él ahogy akar!!! Ha kedves barátaid nem vesznek fel bukósisakot, az nem nekem fáj drága, hanem neki fog!!!!!!!! Előbb vagy utóbb és akkor lehet majd sipákolni!
  De te tudod melyik oldalt képviseled!!!! Na és miért is lenne az nekem rossz ha kikapcsolnák az áramot és a gázt???? Gázom nincs amúgy sem, villany nélkül is el lennék!!! Na és ha nálad pedig kikapcsolnák a vizet????? Nagyon jó lelkű ember lehetsz!!!!!!! Lefogadom, hogy a Vízet a Dunába felhívásra sem raktad oda még a saját aláírásod sem!!!! Ugye jól gondolom??? Hát persze mert ilyenek miatt mint én utálod a zöldeket. De még egyszer mondom nem vagyok zöld (képzeld el még a méregtől sem) , csak egyszerű ember aki tudja mi hova való!!!
  Lobbo71
  Igazad van egyikből sem nézni ki, hogy érdekli a természet!!!!! De én nem is veszekedni akartam itt (nem is értem miért támadnak) a motorosokkal sincs semmi bajom. Nyílvánvaló ha ide szervezik évek óta ezt a találkozót akkor ők oda mennek!!! Ha valaki figyelmesen elolvasta volna az első hozzászólásom akkor abból tisztán kitűnik, hogy a szervezők figyelmébe ajánlottam!!!!”
 • 6. szószóló 2012. július 15. 21:19
  „5. !!! Igen jártam!!!! És járok is!!!! Szerinted a fák, bokrok között, vízben (A Dunában a kedvedért) mi van?? Nem élőlény????? De teljesen mindegy, hogy ha te azt is gondolod, hogy ott nincs semmi, attól még Tájvédelmi körzet és gondolom a náladnál okosabbak nyílvánították annak!!! Különben nem vagyok zöld, csak egyszerűen nem odavaló egy ilyen hangos rendezvény és kész itt a pont. Gondolom te is ott voltál a találkozón és persze akkor nem láttál egy élőlényt sem mert szegények a hangos zaj miatt egy időre elmenekültek a környékről. Próbálj meg akkor kimenni amikor nincs zaj. Ereszkedj le a vízen egy két ágon és élvezd a természet adta lehetőségeket. Látni fogod , hogy nem a semmiért fokozottan védett terület!!!! Csak nyitott szemmel és szívvel kell járni....................”
 • 5. Gonoszkodó 2012. július 15. 18:49
  „szószóló
  Ha nem írtad volna le gondolataidat , sokkal bölcsebb maradtál volna . A dunakiliti Duna erőműnél jártál a soronpón belül ? Az utolsó élőlény a biztonsági szolgálatos őr !!!!! Azon kívül nemtudom milyen élőlényekre gondolsz .”
 • 4. Lobbo71 2012. július 15. 17:30
  „2. szószóló: a képeken szereplő arcok közül melyikből nézed ki, hogy érdekli a természetvédelem? :)”
 • 3. poorman 2012. július 15. 17:30
  „2#
  Te nyomorult! A 18.képen van 1 motoros+utasa sisak nékül!!! Miért fáj ez neked?
  Az olyanok miatt mint Te utálom a zöldeket!
  Kikapcsolnám az áramot meg a gázt nálad, az biztos, aztán élj az ősemberi körülmények között!”
 • 2. szószóló 2012. július 15. 16:57
  „Sok-sok fotó........... , de legalább ne raktak volna fel olyan fotókat, amin nyilvánvalóan szabálytalanságot követnek el. Pl. bukósisak nélkül ülnek az óvári belvárosban menet közben a motoron. Na és még egy amit csak úgy mellékesen megemlítenék ami természetesen nem mellékes, legalábbis nekem törvény és természettisztelő állampolgárnak. Kedves Motoros T. szervezők kicsit el kéne gondolkodni, hogy egy ilyen dübörgő rockrendezvény és egyéb motorok dübörgő hangja oda való-e a szigetközi csendbe. Egy TÁJVÉDELMI KÖRZET fokozottan védett területei vannak ott!!!!!!!!!!!
  Állatok, madarak, növények vannak ott amik védettek!! Hol vagytok állatvédők??????????????
  http://szigetkoz.eu/termeszetved/sztk.htm (ajánlom mindenki figyelmébe)”
 • 1. fan 2012. július 15. 13:23
  „sok-sok fotó=19? Nevetséges...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adott elsőbbséget a Volkswagen sofőrje, hárman ütköztek Mosonmagyaróváron - fotók

Négy ember és három autó sérült meg abban a balesetben, ami péntek délután történt a Terv és Gorkij utcák kereszteződésében. Tovább olvasom