Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Motim kontra Pap: még nem dőlt el semmi

Hatályon kívül helyezte csütörtökön a Győri Ítélőtábla a megyei bíróság döntését Pap János fideszes országgyűlési képviselő ügyében.
Hatályon kívül helyezte csütörtökön a Győri Ítélőtábla a megyei bíróság döntését, amely szerint Pap János fideszes országgyűlési képviselő helyreigazítást köteles közzétenni a Motim Rt. vörösiszap-tárolóival kapcsolatos kijelentései miatt.

Tavalyelőtt kezdeményezte a Motim Rt. Pap Jánossal szemben a pert, mivel keresete szerint az országgyűlési képviselő 2004-ben két alkalommal is megsértette nyilatkozataival a társaság személyhez fűződő jogait. A megyei bíróság tavaly szeptemberben helyreigazításra kötelezte a képviselőt, ugyanakkor elutasította a Motim Rt. keresetének egymillió forint nem vagyoni kártérítésre vonatkozó részét.

A megfellebbezett döntést a Győri Ítélőtábla felülvizsgálta és tegnap délelőtt határozatot hozott. E szerint azonban egyelőre egyik fél sem tudhatja magát győztesnek a perben, ugyanis hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet. Dr. Zámbó Tamás, az ítélőtábla polgári kollégiumának vezetője a Kisalföldnek elmondta: a bíróság eljárási szabálysértéseket állapított meg, aminek következtében további bizonyítási eljárás lefolytatására van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeletmódosítások és beszámolók napirenden

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete ma délután 1 órakor tartja soron következő… Tovább olvasom