Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Most polgárőrök, később településőr a biztonságért

Huszonhárom taggal polgárőrség alakult Mecséren a napokban, az egyesület létrehozását a trükkös lopások számának növekedése is sürgette.

A falu településőrt is alkalmazna.

A község lakóinak biztonsága érdekében a napokban polgárőrség alakult Mecséren. A nemrég megválasztott Csaplár Zoltán polgármester szerint ugyan már lekésték a településőr-program első körét a választások miatt, de amint újra lehet jelentkezni, élnének a lehetőséggel. Az utóbbi időben elszaporodott lopások indokolják az intézkedéseket.

– A közelmúltban sokadszor lopták el a templom rézből készült esővízcsatornáját, s több trükkös lopásról is tudunk: időseket vertek át. Ezt kívánjuk megakadályozni és a falu biztonságát növelni – magyarázza a polgármester. Ezért alakították meg a Mecséri Polgárőr Egyesületet. A Baross Gábor Faluházban tartott alakuló ülésen – melyen a rendőrség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség is képviseltette magát – 23-an csatlakoztak a szervezethez. A falu védelmét fontosnak tartó mecsérieket felkészítették a polgárőrmunkára. A szövetség támogatása nem csak elméleti és erkölcsi: vállalták a hivatalos egyesületi bejegyzés költségeit és indulásként 50 ezer forintos segítséget is nyújtottak a helyi egyesületnek. Az egyesület elnökének Pintér Ferencet választották meg, helyettese id. Hitcher Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsimosás közben érkezett a megbízó

Hegyeshalom - Vádemelési javaslattal zárt le a napokban a rendőrség több embercsempészügyet. A… Tovább olvasom