Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

''Most jó gyereknek lenni Darnózselin!''

A darnózseli iskola adott otthont a „Szülőföldünk, Szigetköz” Honismereti és Helytörténeti versenynek.

A darnózseli iskola adott otthont a „Szülőföldünk, Szigetköz" Honismereti és Helytörténeti versenynek, illetve a Térségi Népzenei Találkozónak, mely rendezvények egyik célja az itt élő gyerekek hovatartozásának, gyökereinek megismerése, elmélyítése volt. Ezt erősíti az iskola névválasztása is.

Az idén tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő honismereti versenyen kilenc, háromfős csapat mérte össze tudását.  Verseny közben a tanulók jelképesen végigbarangolták Szigetköz valamennyi települését. Dunakilitiről, Kimléről, Püskiről, Kisbodakról, Dunaremetéről, Győrzámolyról érkező csapatok közül a legjobban a püski, kiliti és kimlei gyerekek készültek fel  a versenyre.

Közben az iskola tantermeiben a helyi zeneiskola növendékeit, szülőket és vendégeket a mosonmagyaróvári Kislaptáros zenekar tagjai a népi hangszerek világába kalauzolták el. Rövid ismertetők után a bemutatott hangszereken kedves kis dallamokat szólaltattak meg,. Sor került közös éneklésre is, hamar megtanulták a jelenlévők a vidám, fülbemászó dalocskákat. A bemutató végeztével az iskola tanárai szeretetlakomára hívták az egybegyűlteket. A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés támogatta a rendezvényt, a szülők pedig süteményekkel édesítették meg a délutánt. Ezután következett Barsi Ernő bácsi  előadása, melyre megtelt a hatalmas tornacsarnok, annyian voltak kíváncsiak arra, hogyan éltek elődeink ebben a vizek által átjárt, csodálatos, de a mindennapokban nehéz,  sok munkát adó világban. Hegedűmuzsikáját kicsik és nagyok meghatottan hallgatták.

A gazdag program zárásaként Fülöp Zoltán vezetésével a rajkai Sűrű rántás népzenei együttes a Cimborák zenekarral karöltve húzta a talpalávalót a táncházban .

Köszönjük valamennyi szervező segítő munkáját, méltóképpen felkészítették a tanulókat és az ott jelen levő felnőtteket, vendégeket a közelgő, talán legszebb ünnepünkre, a szeretet ünnepére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalításra van szükség a termelők között

Ötven fiatal gazdász vesz részt a tegnap első alkalommal kezdődött képzésen a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom