Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Most a ˝szennyvizes˝ követelést vizsgálják

A decemberi testületi ülésig kell kivizsgálnia az újra összeállt eseti bizottságnak a szennyvizes pályázathoz kapcsolódó nettó 48,5 milliós követelés körülményeit. A korábbi polgármester áll a vizsgálat elé.
Újra összeáll a korábban a Futura-sikerdíjat vizsgáló bizottság, erről határozott legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az önkormányzat ezúttal a nettó 48,5 milliós, „szennyvizes pályázathoz" kapcsolódó pénzügyi követelést vitatja. (Kisalföld, 2012. november 28.) Ezt a követelést egy 2008-ban kötött szerződés alapján nyújtotta be az Inventio Consulting Kft. A tanácskozáson Pető Péter (Fidesz) kijelentette: az ügyben érintett pályázattal nyert támogatás kedvezményezettje a Mosonmagyaróvári Szennyvíztisztító Önkormányzati Társulás, a társulás azonban ilyen szerződést nem kötött a céggel és nem is vállalt kötelezettséget a sikerdíj kifizetésére.

A testület végül egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett döntött a vizsgálóbizottság ismételt felállításáról. Tagjai ezúttal is Árvay István, Pető Péter, Kovács Tamás, Kopetti Tamás és Nyitrai József.
„Hány ilyen bizottságot kell még felállítani?" – tette fel a kérdést Kovács Tamás (MSZP), mondván, egyre inkább úgy érzi, hogy csupán a volt polgármester lejáratásáról szól az egész. Árvay István azt kérdezte Kovács Tamástól, a mostani kijelentése után kíván-e még részt venni a bizottsági munkában, hiszen korábban egészen más véleményt képviselt.
Szabó Miklós (MPKE) – az előző ciklus polgármestere – kijelentette: nyugodt szívvel áll az újabb vizsgálat elé. Hozzátette: nem a vizsgálat ténye zavarja, ám azt négyévnyi együtt munkálkodás után elvárta volna a jelenlegi városvezetéstől, hogy megkérdezik erről az ügyről, nem pedig a tudta nélkül előkészítik a vizsgálóbizottság felállítását. A képviselő szerint az egész arról szól: ha sok a probléma, akkor ügyeket kell generálni. Pedig ez nem tesz jót a két nagyprojektnek és a városnak sem. Pető Péter szerint a bizottság felállítása az egyetlen módja annak, hogy az ügy végére járjanak az érintettek meghallgatásával. Nagy István hangsúlyozta: az átadás-átvételkor megkérdezte elődjét, van-e olyan ügy, ami külön odafigyelést igényel. Erre nemleges választ kapott. Ezért érte váratlanul, amikor megkapta a Futurához kapcsolódó 40 milliós számlát, majd a mostani újabb követelést. A polgármester kiemelte: nincs testületi felhatalmazás ezen összegek kifizetésére, ezért kell kivizsgálni az ügyet.

A testület végül egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett döntött a vizsgálóbizottság ismételt felállításáról. Tagjai ezúttal is Árvay István, Pető Péter, Kovács Tamás, Kopetti Tamás és Nyitrai József. A bizottság a kérdéses megbízási szerződéshez kapcsolódó pénzügyi kötelezettségvállalás gazdálkodásra vonatkozó szabályok alkalmazását vizsgálja és a testület soron következő ülésén számol be az eredményről.

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció

Olvasóink írták

 • 10. tökmindegy 2012. december 05. 08:35
  „Pancser4
  Bocsánat, 100000 forint fejenként, valóban egy 0-val többet írtam.”
 • 9. Besenyőpista 2012. december 03. 23:23
  „Uraim! Pontosan Szabó Miklós mondta azt, hogy áll elébe a vizsgálatnak! Ne törjünk pálcát senki feje fölött, a bizottság nem ítélkezik, csak feltárja a valóságot. Az ítélkezés a bíróság feladata. Remélem Miklós ártatlan, ha nem, akkor meg vállalja, amit tett!”
 • 8. nagyba 2012. december 03. 21:58
  „lenne nem lenne ez most tény hg ennek az oldalnak a stilusa”
 • 7. jobbám 2012. december 03. 21:51
  „úgy gondolod? szerintem ez a másik "oldal" stílusa lenne...:D no meg mindenki magából indul ki!

  oh, és nagyon érdekes, hogy a másik cikknél nem engedték megjelenni a hsz-t :D

  Jobbám”
 • 6. nagyba 2012. december 03. 21:28
  „melyik szagra gondolsz? a feljelentgetések tényleg elég büdösek, nem hiszem, hogy Szabónak lenne a legtöbb takargatnivalója a vezetők közül, mindenki magából indul ki...és egyértelműen csakis a következő választásokra való felkészülés ez. igy a legegyszerűbb kinyirni az ellenfelet.”
 • 5. jobbám 2012. december 03. 20:11
  „Kedves szerkesztők!

  Érdeklődni szeretnék, esetleg arról nem adnának hírt, hogy itt járt Fónagy János államtitkár? Szerintem lenne, akit érdekelne! Jó, tudom, az nem alkalmas a hangulat fokozására...és nem is lehet vele a város vezetését szapulni, meg még véletlenül jó színben is tűnnek fel...csak azért mégis! Ebben a városban nem csak bizonyos urak körül forog a világ...:D

  Olyan felemás ez az egész cikksorozat...olyan egyoldalú...olyan furcsa szaga van neki...

  Jobbám”
 • 4. pancser 2012. december 03. 13:42
  „3. tökmindegy 2012.12.03. 12:40
  Bajban vagy a nullákkal haver! Csak 4,5 milliót tévedtél igazság angyala!”
 • 3. tökmindegy 2012. december 03. 12:40
  „Elolvastam a másik cikket is, és furcsa dologra lettem figyelmes: a bizottság költsége 500000 Ft. Tehát ez az öt képviselő fejenként a tiszteletdíjukon felül plusz 1000000 Ft-ot kap azért, hogy elvégezze azt a munkát, amire megválasztották öt. Na ez az igezi sikerdíj!”
 • 2. abszurdisztán 2012. december 03. 11:38
  „Egyetértek . Miért nincs itt a cikk ?”
 • 1. nagyjancsi 2012. december 03. 09:16
  „Az lenne a korrekt, ha a szombati nyomtatott Kisalföldben megjelent, a témával szorosan összefüggő cikket is lehozná az oldal, mivel a másik félnek - Szíjjártó Orsolyának is megvan a maga verziója az ügyről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár: ˝A város ismerte a szennyvizes szerződést˝

A „futurás" ügy után az önkormányzat újabb vizsgálóbizottságot állított fel, ami ezúttal a… Tovább olvasom