Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mosonudvar jól járt a különválással

Két év alatt nagy tartalékot spóroltak meg, a település idei költségvetésében 77 milliós bevétellel számolnak.
Két év alatt nagy tartalékokat tudott összespórolni bevételeiből a mosonudvari önkormányzat. Emellett számos fejlesztést is megvalósítottak már önerőből. Elkészült az új sportpálya, a sportöltöző, legutóbb pedig egy játszótér. Minden utcát leaszfaltoznának.

„Húsz év alatt nem fejlődött annyit a település, mint az elmúlt két évben" – állítják a lapunk által megkérdezett mosonudvariak. Mint ismeretes, 2010 második felében vált külön Mosonmagyaróvártól és alakult önálló településsé Mosonudvar. „Jól jártunk a különválással, sokkal több marad helyben" – állítják a helyiek. Azóta valóban szemmel láthatóan folyamatosan fejlődik a kistelepülés, közterületei gondozottak. A fejlődés legutóbbi bizonyítéka a gyermeknap alkalmából a minap átadott új játszótér is. A hivatallal szemközti eddig üres telken az önkormányzat önerőből építette a létesítményt.

A régi, több évtizede épült játszótér már nem felelt meg az előírásoknak – mondja Rinczki Lajos polgármester. Ráadásul ez nem is önkormányzati területen volt, így az új játszótér tervezésekor mindenképpen másik helyszínt kerestek. A község még februárban vásárolta meg a hivatallal szembeni üres telket, ahová aztán a játszóteret építették. A mintegy 4 millió forintos beruházást a település önerőből valósította meg. A kivitelezésnél egy helyi vállalkozó, ifj. Szűcs Zoltán segített munkagépeivel a tereprendezésben és a kerítésépítésben.

Gyermeknap alkalmából adták át a település új játszóterét, a mintegy 4 milliós munkát Mosonudvar saját erőből fedezte. Minden előírásnak megfelel.
Gyermeknap alkalmából adták át a település új játszóterét, a mintegy 4 milliós munkát Mosonudvar saját erőből fedezte. Minden előírásnak megfelel.


A polgármester hozzátette: az elmúlt évben is korszerűsítették a falut. Korábban nem volt a településnek sportöltözője és használható sportpályája sem. Tavaly mindkettőt megépítették. Előbbit az önkormányzat, míg az utóbbit a Lajta–Hanság területén. Négy utcában elkészült a közvilágítás rekonstrukciója is. A közeljövőben ezt szeretnék a további utcákban is megvalósítani.

A település összes kavicsos utcájának aszfaltozására is elkészítették a terveket, közülük legalább egyet idén megépítenek. A további elképzelésekről a polgármester elmondta: a Verseny utcában mindkét oldalon új járdát építenek, a többi utcában pedig részlegesen javítják. A 86-os út mentén húzódó járdaszakaszt térkövesre cserélik. Pályázati támogatással szeretnék parkosítani továbbá az Esze Tamás és Haladás utcák közti területet. Elkezdődött már a községben a térfigyelő kamerarendszer kiépítése, ennek engedélyeztetése tart. A mintegy 8 milliós beruházást az önkormányzat szintén saját pénzből valósítja meg. Ennek során összesen tizenkét kamerát szerelnek fel több utcában.

Rinczki Lajos kiemelte: elsősorban az iparűzésiadó-bevételekből sikerült olyan mértékű tartalékot képezniük, amiből fejlesztéseiket önerőből megvalósíthatják. A település idei költségvetésében 77 milliós bevétellel számolnak, az elvonások miatt közel 15 millióval kevesebbel, mint tavaly. Ez azonban nem gátolja a további fejlesztéseket, hiszen elegendő tartalékot sikerült megspórolniuk ehhez.

 

Olvasóink írták

 • 4. Olajos 2013. május 30. 21:58
  „Mosonmagyaróvári lakosként is azt mondom ,jól tették hogy különmentek! Sok sikert! Élhető falut! :)”
 • 3. juhi 2013. május 29. 15:37
  „Orion1 tökéletesen jól látod!!!!! Gratulálok.”
 • 2. naná 2013. május 29. 10:28
  „Kedves "orion1",
  Ha kicsit is fordítottak volna a falura az elmúlt sok-sok évben, eszébe sem jutott volna a különválás, mivel a bevételeket elszipkázta a város, fejlesztésre pedig semmit nem költött! Sok év hiányosságait kénytelen a falu bepótolni, de jól haladunk és így van rendjén! A győri példa pedig még csak össze sem hasonlítható ezzel a helyzettel!”
 • 1. orion1 2013. május 28. 16:51
  „Látom, Mosonmagyaróvár iparterületéből csináltak Mosonudvart. Ez olyan, mintha Likócs kivállna Győrből, és megkapnák a teljes Audi iparterületet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár: a fő cél, hogy ne legyen különbség

Jeltolmács és munkahely hallássérülteknek, segítség az élet minden területén. Tovább olvasom