Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Mosonudvar januártól a társulás tagja

Tárgyalták az idei büdzsé háromnegyed éves teljesítését, szóba került a jövő évi költségvetési koncepció, bizottsági tagokat választottak a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás Máriakálnokon tartott ülésén. A társulás januártól új taggal, Mosonudvarral bővül.

Máriakálnok adott otthont csütörtökön a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás soros ülésének. Dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester köszöntötte a jelenlevőket és a település 650 éves évfordulójára kiadott könyvvel ajándékozta meg őket.

Első napirendi pontként a társulás a költségvetés harmadik negyedéves teljesítését tárgyalta. Juhász József (Hédervár) kiemelte: a költségvetés kezelhető volt, a fizetési kötelezettségeknek eleget tettek. Így a térségben ez az egyik legjobban működő kistérségi társulás.

Nagy István a társulás elnökeként tett javaslatot a közoktatási, szociális és közbeszerzési bírálóbizottság tagjaira. A testület zárt ülésen elfogadta, hogy a közoktatási bizottság elnökének Balsay Zsuzsannát (Kimle) választották, munkáját segíti Fazekas Zoltán (Darnózseli), Juhász József (Hédervár), Turbók Arnold Bertalan (MPI) és Szőcs Tibor (Hegyeshalom).

A szociális bizottságot Kovács Gábor (Lébény) vezeti, bizottsági tag lett még Bedő Csaba (Mosonszentmiklós), Gáspár Emma (Máriakálnok), Király Csabáné (Mosonmagyaróvár) és Papp Zoltán (Levél). A közbeszerzési bírálóbizottságban szigetközi polgármesterek kaptak helyet: az elnök Szokoli Sándor (Dunakiliti) lett, továbbá tagok Marovics Géza (Dunaremete) és Makai Jenő (Püski).

Balsay Zsuzsanna információkat kért Nagy Istvántól mint országgyűlési képviselőtől az oktatás támogatásáról és a jövőre vonatkozóan.

Mosonmagyaróvár polgármestere ígérte, hogy a társulási tanácsnak, szakembereknek összehívnak majd egy közoktatási fórumot, ahol a minisztérium illetékesei beszámolhatnak a lehetőségekről.

A találkozón elhangzott az is, hogy jövő év elejétől Mosonudvar a társulás teljes jogú tagjává válhat. Ehhez a társulás alapító okiratát is módosítani kell. A szociális és gyermekvédelmi intézmények működési intézkedéseinél Nagy István kifejtette: felmerült egy, az új elvárásoknak megfelelő komplexum létrehozása, melyben a szociális intézmények összevontan helyet kaphatnának. A jelenlegi épületeket ugyanis nem az adott célra alakították ki, csak szükségmegoldásnak jók.

Tárgyalták még a jövő évi költségvetési koncepciót. Török Sándor mosonszolnoki polgármester felhívta a figyelmet, hogy jövő év közepére készülhet el a településen a bölcsőde, melyet kistérségi szinten szeretnének működtetni. Botos Gábor munkaszervezet-vezető emlékeztette a jelenlevőket a tervezett állami és közigazgatási felülvizsgálatra. Vida Zsuzsa, a mosonmagyaróvári önkormányzat munkatársa az Éltes Mátyás Intézményfenntartó Társulás alapító okiratának módosítását kérte, hogy az a jelen viszonyoknak megfeleljen. Felhívta Tatainé Popp Rita ásványrárói polgármester figyelmét, hogy a településnek van még tartozása az iskola felé.

Amint arról a Kisalföld beszámolt, Lébény pályázik a városi címre – ennek részleteiről Kovács Gábor polgármester beszélt az ülésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nyomoznak a cserbenhagyásos gázolások ügyében

Továbbra is a szakértői véleményekre vár a rendőrség az augusztus végi mosonmagyaróvári halálos,… Tovább olvasom