Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Mosonszolnok után Mosonmagyaróváron is üzemet épít az SMR

A mosonszolnoki visszapillantó-tükör üzem tulajdonosa, az indiai SMR cégcsoport gyárat épít Mosonmagyaróváron.

Az évente 7,5 millió személygépkocsivisszapillantó-tükröt előállító üzem első fázisban 250 embernek ad munkát, éves árbevételét 85-100 millió euró között becsülik - mondta Takács Ferenc projektmenedzser az MTI érdeklődésére a szerdai alapkőletételen.

A mosonszolnoki üzem kapacitása szűknek bizonyult, ezért 15 ezer négyzetméteres csarnokot emelnek a Tebodin Kft. tervei alapján a Mowin ipari parkban megvásárolt mintegy 30 ezer négyzetméteres területen. A csarnok terveinek érdekessége, hogy az európai és az indiai építészeti elveket ötvözik.

Az ünnepségen az alapköveket indiai szertartás szerint szentelték meg az Indiából érkezett papok a cégvezetés közreműködésével - felvételünkön.
Az ünnepségen az alapköveket indiai szertartás szerint szentelték meg az Indiából érkezett papok a cégvezetés közreműködésével - felvételünkön.

A csarnokban világszínvonalú technológiát telepítenek. Az új gyár megépítése révén megduplázódik az SMR (Samvardhana Motherson Refletec) magyarországi üzemeinek kapacitása. Az új üzem termékeit az európai autógyárak és azok magyarországi leányvállalatai számára szállítja majd, így egyebek között a magyarországi Mercedes gyár beszállítója is lesz.

A dolgozók 30 százaléka mérnökként és szakmunkásként, nagyobb hányaduk betanított szerelőként tevékenykedik. A beruházást 2011 áprilisában adják át, a létszámot a későbbiekben 400-ra emelik.
Az illetékesek az MTI-nek a mosonmagyaróvári invesztíció összegére irányuló kérdését azzal hárították el, hogy anyacégüket Indiában jegyzik a tőzsdén.

Az indiai hagyományok szerinti ceremónián Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében hangoztatta: a kormány fejlesztéspolitikájának irányait meghatározó Új Széchenyi Terv kitörési pontként fogalmazza meg az autóipar és beszállítóipar körét, az innovatív vállalkozások körét, továbbá a munkahelyteremtést. Ezeket a célokat szolgálja a mosonmagyaróvári beruházás - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szabó Miklós polgármester annak a reményének adott hangot, hogy az indiai beruházás vonzerőt jelent további cégek letelepedéséhez a MOWIN parkban.

Az SMR mosonszolnoki gyára is folytatja a termelést, ahol ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A tulajdonosok Mosonszolnokon is újabb fejlesztéseket terveznek.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Diákcsemege 2010. augusztus 06. 23:38
  „Most aztán sokkal jobb a helyzet, ugyanis valami Romániából ideszakadt fazon vezeti a mosonszolnoki gyárat, de úgy tűnik meglehetősen szerény eredménnyel és inkább a romlás felé. (A magyar tudása igencsak figyelemreméltó!!!)

  Na persze ő aztán alig tisztogat, tényleg miért is vágja ki a legjobb és legrégebben ott dolgozókat?”
 • 47. Lone_wolf.. 2010. augusztus 06. 20:21
  „Valaki dolgozott ott egyáltalán?A Mihalicok szét lopták a céget ,minden rokonnak volt vmi okés beosztása kezdve az ott összekapart 0 iQ feleségével .Minden csop.vez nyomi seggnyaló volt /tisztelet a kivételnek/.Végzettségük általában max szakmunkásképző.Néhányan a számolással teljesen hadilábon álltak.Ha nem túlórázol kihúzó lázadó vagy és ha megtehették kirúgtak.A művezetők dettó..nyalás ostoba döntések minden szinten.Esetleg soroljam?:Somogyi,Zselé,Sebi,Imre stb.A pénz nevetséges,egy műszakos állásban meg főleg.Sikta 80ért , nevetséges!A lakkozó folyamatosan termelte a selejtet,képtelenek voltak a gépet beállítani.A minőségről ne is beszéljünk.Ha a meost oda ette a rosseb véletlenül akkor fingja nem volt a dolgokhoz mivel ugye irodából elég nehéz megtanulni a dolgokat.Pofázáson kívül semmihez sem értettek.Persze ha oda mondogat az ember akkor egyből pipacspofa és elrohanás! Oszhatnám hogy mi volt a végtelenségig viszont nem hiszem hogy azóta bármi is pozitívan változott meg
  Vki itt azt mondja milyen jó a sokmillió iparűzési adó a városnak!Hát ez biztos de attól semmivel nem lesz különb a fizetése itt sem majd senkinek mint szolnokon a Sapuvisiocorpsmrnél.Majd megérkeznek ide is az alföldi bérmunkások és ennyi.Szóval ne higgyen senki a csodákban ugyanolyan sz..r hely lesz ez is.Aki tudja miről beszélek az tudja aki nem nem.”
 • 46. KAK-444 2010. augusztus 03. 13:34
  „Sztem te vagy nemnormális vagy, vagy valami kisgyerek kedves RickCartman, rajzfilmfigura....
  A kocsijával hencegni? Te megőrültél? Nem csak ki merek valamilyen szinten állni a nyilvánosságra, de majd megkérdezem Kennyt, hogy ki lehetsz... hehe...
  Én vagyok szánalmas? Hát te tudod, hiszen te mindent olvasol, vagy nem?
  Regemet törlöm, de azért még visszajövök kis szájhős... hehe”
 • 45. RickCartman 2010. július 30. 23:23
  „36. hozzászólás KAK-444 2010.07.30. 06:41
  Ha gúnyolódsz is, látszik a szinted.A Wiki helyett nekem itt a polcon a Révai Nagylexikon,(ha érted, miről beszélek, ha nem, nézd meg a Wikipedián) jobban szeretem azt, ha kell.
  Nem érdekel az atomfizika, és az egysejtűek,nem is erről írtam, olvasd vissza.
  "..nekem ott a kocsirendszámom, .." -ezzel árultad el az emlegetett "szintedet", szegény fiú, csak a kocsijával tud hencegni, elég szánalmas...vagy szeretnéd az én kocsirendszámomat is olvasni?
  Nekem nagyobb autóm van, nekem erősebb a bátyám, majd megmondalak apukámnak...nagycsoportos stílus.”
 • 44. Agent 2010. július 30. 16:49
  „43, mivel a cég igencsak jelentős potenciált képvisel, az OEM-ek direkt kérésére (BMW, Mercedes) vásárolta fel az igencsak tőkeerős SMR a céget, ennyire egyszerű, érthető, hogy a vevők biztos kézben akarják tudni a beszállítói kapacitásokat.”
 • 43. Diákcsemege 2010. július 30. 16:37
  „Üröm az örömben, hogy a Magyaróvári folyamat egy elképesztően lehangoló (német) cégtörténet végkifejlete. Ami persze sajnálatos módon itthon is megtörténhet, ill. meg is történik, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy miért kell vigyáznia mindenkinek a MÁR meglévő termelő vagyonára!
  Magyarul: Nagypapa összehozta, fia sikeresen üzemeltette és bővítette, unokája a globalista szemléletével tönkre tette, miáltal indiai kézbe került!
  Azért elgondolkodtató, hogy a volt keleti gyarmat hogy gyarmatosít nyugaton.”
 • 42. zopika02 2010. július 30. 14:53
  „36. hozzászólás KAK-444 2010.07.30. 06:41

  u.i.: az a baj, tudod, hogy én mindig az értelmi szintet a magaméhoz teszem, ha ismeretlennel találkozom, csak kicsit zavaró, amikor már vagy 30-40perce beszélek valamiről, és az értelem legkisebb szikráját sem látom a szemében, akkor sajnos "lejebb" kell tennem azt a bizonyos szintet...

  Te aztán állhatsz egy szinten hallod.

  " A cégvezetőknek kötelező vallásgyakorlás van ? Ha igen, az alkotmánysértő ! "

  Mivel nem a cégnél dolgozom így nem tudom, ezért tettem fel a kérdést. De a képen erősen úgy tűnik a hatalom és pozíció megőrzéséért egyesek még erre is képesek lennének. Bár az elmúlt húsz évben a pozíciókért sok mindenki sok mindet megtett. Kapaszkodnak most is a székekben rendesen.”
 • 41. Klasszica 2010. július 30. 13:23
  „Kedves KAK-444!

  Gondolom valami okoska csoportvezető lehetsz az smr-be.
  A felhasználó neved meg gondolom a rendszámod, de majd meglesik a parkolóban:)))”
 • 40. sicc 2010. július 30. 13:05
  „Emberek, arról van szó, hogy minden munkáltató(külföldi,magyar) annyit engedhet meg magának, amennyit az adott ország hivatalai,ellenőrei megengednek neki.
  Sajnos magyarországon is korrumpálhatók azok ,akiknek az lenne a feladata, hogy törvényesen működjenek a dolgok.lsd.tesc,penny,motim stb.-csak itt óváron.(És még mennyi van!!!)
  Ha szigórúbb és sűrübb ellenőrzések lennének, illetve az érdekképviseletek normálisan működnének, akkor nem tehetnék meg ezeket amit leírtatok és hallunk inenn-onnan !”
 • 39. pirobaby 2010. július 30. 09:17
  „Csak anyit szertnek hozza tenni es ezzel be is fejezem,hogy felre ertetek sokan a mondani valomat lehet nem ugy fogalmaztam ahogy kellet volna,ez az en hibam es mas mederbe ment at a tema.
  Az hogy vannak uj befektetok annak orülök csak itt azt szeretem volna le irni amit igazsagtalansagnak gondoltam.
  Tudom hogy minden gyarban ezek a dolgok igy müködnek de engem nem erdekel a masik gyar ,.....
  Az emberek nem fognak ilyen temaban felszeladgalini a nagy fönökhöz mert felnek es igy probaljak felhivni a jogtalan dolgokra a figyelmet .
  Ha van valaki aki meg halgatja öket es intezkedik az csak pozitivum de sokszor süket fülekre talalnak a dolgok.
  Ezert irtam azt hogy becsületesen dolgozok......
  Mert ha en ledolgozom a 12orat es 12van beirva a masik meg dolgozik 10 -et es neki is be van irva 12 ott egy kicsit elgondolkozhatnank ki is a becsületes es nem hiszem hogy mindenkinek jol esne ha ilyennel szembesül.
  Ugyanazert a munkaert ugyan anyi ora legyen beirva.

  Köszönöm hogy meg ertetetek es hogy tudjatok kiröl es miröl szeretem volna irni üdv mindenkinek
  Üi Nem az a fontos hogy kik vagyunk .....az igazsag a fontos”
 • 38. KAK-444 2010. július 30. 08:58
  „Meglepődnél, ha megtudnád ki vagyok, és sztem nem is vagyok olyan messze tőled... :)”
 • 37. mobile 2010. július 30. 08:42
  „Szívesen. :) Sok mindent nem tudtok arról, hogy mi folyik lent. Néha gyertek le közénk. :) Üdv.”
 • 36. KAK-444 2010. július 30. 06:41
  „Kedves Mobile,

  most tudatosult bennem, hogy kik lehetnek azok a személyek... hehe... majd intézkedem, köszönöm az infót...

  kedves RickCartman, azta, neked aztán igazán jó, hogy nem kell használnod a wikipediat, ennek nagyon örülök, hogy legalább egy ember van az országban, aki annyit ért a konyhaművészethez mint az atomfizikához, valamint az egysejtű élővilághoz, nem különben mozambik néprajzkutatásához... gratula, és mégegyszer bocsánatot szeretnék kérni tőled, így személytelenül is, hogy feltételezni mertem, hogy van a földön olyan tudomány amihez nem értesz... pffff... és valóban leültem a hülyeségektől amiket írsz... köszi...

  u.i.: az a baj, tudod, hogy én mindig az értelmi szintet a magaméhoz teszem, ha ismeretlennel találkozom, csak kicsit zavaró, amikor már vagy 30-40perce beszélek valamiről, és az értelem legkisebb szikráját sem látom a szemében, akkor sajnos "lejebb" kell tennem azt a bizonyos szintet, tudod... ami természetesen egy 3. személynek, aki figyeli az eseményeket, úgy tűnhet, mintha "kisebb" értelmi szintem lenne... félreértés NE ESSÉK NEM A FÓRUMOZÓKRÓL BESZÉLEK, hanem a való életbeni találkozásról, ill. magáról a személyes tapasztalataimról... Ezzel lezártam a RickCartman témát... u.i.: műveltebb hozzászólók, remélem nem magadra gondoltál, amikor a South Parkból választottál nevet, szerinted ki vesz komolyan?
  De szerintem ne kezdjük el egymás pocskondiázását, nekem ott a kocsirendszámom, te meg egy mesefigura vagy, szerinted ki a hihetőbb ember...
  Köszi”
 • 35. RickCartman 2010. július 29. 23:36
  „31. hozzászólás sicc 2010.07.29. 18:37
  értettem, bocsánat.”
 • 34. pancser 2010. július 29. 19:32
  „"Sicc" Bástya elvtárs citromba harapot és mégis tudott mosolyogni, neked még citrom nélkül sem megy.”
 • 33. sicc 2010. július 29. 18:50
  „Amúgy meg mosoni, távoli rokonaikat mindjárt alkalmazhatják is!
  Előjogot kellene biztosítaniuk nekik, testvííír! :)))”
 • 32. mobile 2010. július 29. 18:46
  „Kedves pirobaby!
  Azt hiszem, egy helyen dolgozunk. Én értem miről beszélsz. :) Ez itt egy más világ, nem mindenki tudhatja, mi folyik itt. Az "órahamisítás"(le nem dolgozott óra lejelentése ledolgozottként) minennapos jelenség ott, ahol ezt megtehetik (nem egyszerű dolgozó). Erre csak azt mondom, addig jár a korsó ....... Türelem.”
 • 31. sicc 2010. július 29. 18:37
  „Bocs, kötözködő helyesen.”
 • 30. sicc 2010. július 29. 18:35
  „Én azt írtam kedves RickCartman, hogy pl.(azaz például)! De írhattam volna: református,evangélikus,görögkatolikus,zsidó,stb-t!
  Kötöszködő!”
 • 29. RickCartman 2010. július 29. 18:05
  „hozzászólás kak-444 2010.07.29. 17:19

  Hozzá nem értés?

  Most nagyra vagy a wikipediával mi?

  Ezekre hozzászólásokra gondoltam, okostojás, Wikipediát pedig nem kell használnom, nem is használom, mert tele van pontatlanságokkal.Fel sem tételezed, hogy nálad, és ezeknél a hozzászólóknál műveltebb emberek is olvassák a fórumot? Hiába, mindenki saját magából indul ki.

  5. hozzászólás zopika02 2010.07.29. 08:56

  A cégvezetőknek kötelező vallásgyakorlás van ? Ha igen, az alkotmánysértő ! Megáll az eszem az emberek a pénzért és pozícióért mire nem képesek... Bruhahaha....

  3. hozzászólás sicc 2010.07.29. 10:59

  Mi a baj ezzel? Magyar gyárat meg pl. katolikus pap szentelné a mi vallási szokásaink szerint!

  Hát igen.Ehhez nem kell Wikipedia, valóban.
  Amúgy nem tudtál válaszolni te sem, legalább olvashatnád azt a Wikipediát, ha már beszélni tudsz róla.Leülhetsz.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűztánc, avagy a kövekbe zárt emlékek

A Szabadtéri Játékok keretében a Főherceg Vendégházban a Kemene Táncszínház és a Naptár Színház… Tovább olvasom