Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Mosonszolnok sportcsarnokot épít

Dr. Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter közreműködésével tegnap egy ezerhatszáz négyzetméteres sportcsarnok alapkövét rakták le Mosonszolnokon.

A létesítmény építésébe úgy kezdett bele a helyi önkormányzat, hogy pályázati támogatásban mindeddig nem részesült. Dr. Jánosi György sportminiszter Török Sándor polgármester, Kovalcsik László, a Mosonszolnok Községért Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Mitring József, a kivitelező Mitring Építőipari Kft. igazgatója társaságában helyezte el kedden a mosonszolnoki sportcsarnok alapkövét. Mosonszolnokon négy éve fogalmazódott meg egy nemzetközi igényeket is kielégítő sportcsanok létesítésének gondolata.

Az elképzelés reálisnak tűnt, hiszen a községbe jó adófizető német vállalkozások települtek, s ők adóforintjaikon túl is az építkezés mellett állnak. Ezen felül a szaktárcához benyújtott pályázat sikerében is reménykedtek a község elöljárói. Az önkormányzat számláján szépen gyűlt a pénz, ám a pályázatok bármennyire is indokoltak voltak, mégis elutasíttattak. Ennek ellenére az elöljáróság terveket készíttetett és néhány hete elkezdődött a létesítmény alapozása. Az önkormányzat és a Mosonszolnok Községért Közalapítvány 

Az építkezés első fázisában 143 millió forint ráfordítással egy több mint 1600 négyzetméter össz-alapterületű sportcsarnok készül el szerkezetkész állapotban az év végére. A létesítmény küzdőtere 1005 négyzetméter lesz és főként a labdajátékok (kézi-, röp-, kosárlabda és tenisz) pályáinak alapjait teremti meg. A csarnok 200 ülőhellyel, sőt, a galériarészen még legalább ennyi állóhellyel várja majd a szurkolókat. A kiszolgálóhelyiségeken kívül helyet kap még konditerem, tekepálya, öltőzők, büfé és társalgó is az épületben. A sportlétesítmény az iskola és az óvoda szomszédságában készül, annak hátsó bejárata élő összeköttetést alkot majd a társintézményekkel. A beruházás második fázisa jövőre indul el, s amennyiben minden anyagi forrásra irányuló el képzelésük realizálódik, 2003 végére, 2004 tavaszára fejeződik be az építkezés.
A beruházás végösszege eléri a 300 millió forintot. Az alapkő elhelyezése előtt dr. Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter ünnepi beszédében elmondta: az unióban a kistérségeké lesz a főszerep, így ez a sportcsarnok nemcsak a közösségi élet színtere, annak szimbóluma, hanem a jövő záloga is lesz. Hangsúlyozta még: munkálkodik azon, hogy a létesítmény befejezéséhez szükséges forrásokat közös erővel teremtsék elő. 

A kivitelező a Mitring Építőipari Kft.
A mosonszolnoki sportcsarnok kivitelezői munkálatait az 1991-ben alapított győri Mitring Építőipari Kft. nyerte el. A családi vállalkozásként indult cég főbb tevékenységi köre az építőipari generálkivitelezésekre irányul. Vállalásai között társasházak, csarnoképítések és intézményi felújítások szere pelnek. Jelenleg a mosonszolnoki munkákon kívül Koroncón egy ipari csarnokon dolgoznak és hamarosan elindul két társasház-építkezés is. A megye határain kívül jelenleg még Balatonalmádiban tevékenykednek.

 

 

 

 


Kapcsolódó cikk >>
Kétszeres pénzt költenének sportra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát avattak a püspök tiszteletére

Ünnepélyesen felavatták Halászin azt az emléktáblát, amelyet Samarjai Máté János, az egykori… Tovább olvasom