Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Mosonszolnok műfüves pályát avat

Mosonszolnok - Az utolsó simításokat végzik Mosonszolnokon a nemrég tizenkétmillióból elkészült műfüves pálya körül, melyet a hónap végén avatnak fel. A megyében három hasonló pályát alakítottak ki.
Mosonszolnok még 2005-ben nyert pályázatot egy műfüves pálya létrehozására. Az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott program keretében a megyében még Kunszigeten és Győrújfalun készült hasonló létesítmény. Már akkoriban megfogalmazódott az ötlet, hogy a pályázatban szereplő kisebb méretű pálya helyett egy ésszerűbbet, egy nagyobbat alakítsanak ki. Így nemrég mintegy tizenkétmillió forintból (ebből 3,4 millió az utófinanszírozás) elkészült egy huszonnégy méterszer negyvennégy méteres pálya, mely már nemcsak a gyerekeket, hanem a sportolni vágyó fiatalokat, felnőtteket is fogadni tudja.  A helyi utánpótláscsapatok mellett a környező településekről érkezők is használhatják a küzdőteret.

– A műfűre ötéves garanciát kaptunk, de reméljük, akár tíz évig is ki fog tartani – magyarázta Török Sándor, a település polgármestere. Ehhez persze szükséges, hogy mindenki az előírásoknak megfelelően használja azt. A napokban folyik a környéke kialakítása, járdákat építenek az öltözőkig.

– A település képviselő-testülete szereti és támogatja a sportot, a mozgást – jegyezte meg továbbá a polgármester. Három éve sportcsarnokot avattak, a sportpálya és környéke fejlesztésére is sokat fordítottak. Önerőből alakították ki a pálya lelátóját és megoldották a megvilágítást. – Jó úton haladunk egy sportkomplexum kialakítása felé, mely nemcsak sportolásra, hanem más szabadidős programok megszervezésére is ideális lesz – összegezte a településvezető. A műfüves pályát szeptember 28-án adják át hivatalosan a sportkedvelőknek.

Mészely Réka
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadjuk el egymást!

Krajnyák Zsuzsa ezüstérmes olimpiai bajnok és világbajnok, valamint Juhász Vera párbajtőrben… Tovább olvasom