Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mosonmagyaróváron lép fel a világ legkisebb embere

Mosonmagyaróvárra, a Wittman-Parkba érkezik szombaton Tóth Pityu, a világ legkisebb embere, cirkuszi társulatával. A Jégcirkusz igazgatóját kérdeztük, mire számíthat majd a közönség.


Tóth Pityu ma már nemcsak a világ legkisebb embere, hanem a legkisebb cirkuszigazgatója is, hiszen saját társulatával, a Jégcirkusszal járja kisebb-nagyobb megszakításokkal három éve az országot. Szombaton Mosonmagyaróvárra érkeznek, hogy a több mint 20 fokos melegben lefagyasszák a Wittman-Park egy részét. Egy speciális poronddal ugyanis jégszínpadot alakítanak ki, ahol jégtáncosok kápráztatják el nézőket. Az 50 négyzetméteres területből másodpercek alatt varázsolnak hagyományos küzdőteret, ahol az artisták lépnek fel, és színpadra áll a világ legkisebb embere is.

Pityu 65 cm magas és 22 kg
Pityu 65 cm magas és 22 kg

Március közepén hunyt el Ho Ping-ping, akit a rekordok könyve a világ legkisebb emberének tartott, annak ellenére, hogy kínai 74 cm-rel szerepel a könyvben, Tóth Pityu pedig csak 65 cm magas és mindössze 22 kg.

 

- Mi lehet az oka annak a félreértésnek, hogy a legkisebb emberként eddig nem Ön szerepelt a Guiness Rekordok könyvében?

 

- Nem tudom pontosan, fatális tévedés ez a szerzők részéről. Fogalmam sincs, miért nem vették észre, hogy a ’97-es kiadásban legkisebb magyarként szerepeltem, 65 cm-rel. Akkor a világ legkisebb embere egy indiai férfi volt, halála után került be Ho Ping-ping 74 cm-rel.

 

- Próbált valamit tenni, hogy kijavítsák a hibát?

 

- Nem, már beletörődtem ebbe a dologba, és egyébként sincs idő ilyenekkel foglalkozni.

 

- Mindig artistaként akart dolgozott?

- Igen, tulajdonképpen a negyedik generációt képviselem. Édesapám, nagyapám, és ükapám is alacsonynövésű ember volt, s egyaránt artistaként dolgoztak.

Speciálisan kialakított autójával járja az országot
Speciálisan kialakított autójával járja az országot


- Hogyan viszonyulnak Önhöz az emberek a hétköznapokban?

- Minden szem rám szegeződik, ha belépek valahová. Mindig furcsán néznek az emberek, de számomra az lenne meglepő, ha nem így reagálnának.

Pityu elmondta, könyvet ír, amelyből mindenki megtudhatja majd, milyen az élet 65 centisen, beszámol külföldi fellépéseiről – járt már többek között Amerikában, Angliában, Portugáliában – és elmeséli benne, hogyan ismerte meg feleségét, akivel jelenleg is együtt dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Én azt hiszem, már nem vagyok boldog˝ - feladta a harcot a daganatos kislány

Mosonmagyaróvár - Weisz Viktóriát élettel teli, energikus, barátságos tüneményként ismerhettük meg.… Tovább olvasom