Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mosonmagyaróváron kitüntették a biztonságiakat, mert útját állták a rablónak - videó

A rendőrség kitüntette a biztonsági őröket, akik feltartóztatták Mosonmagyaróváron azt a dohánybolti rablót, aki el se akart menekülni, inkább a börtönt választotta, hogy melegedjen.
Mielőtt a kitüntetésre térnénk, lássuk időrendben, mi is történt.

A rendőrség a rablás másnapján, január negyedikén számolt be arról, hogy egy férfi késsel fenyegetőzve a bevételt követelte. A kiérkező rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított B. Zs. 43 éves helyi lakost.

Január 5-én már arról írtunk, hogy a férfi meg sem próbált elmenekülni a helyszínről. A 43 éves férfi az üzletbe lépve elővett egy konyhakést és „rablás" felkiáltással a bevételt követelte. Az eladó – miközben az asztalra helyezte a kassza tartalmát – megnyomta a pánikgombot is. Ezt követően a férfi még percekig jóízűen elbeszélgetett az eladóval, zsebre rakta a kést és a közel 130 ezer forintnyi készpénzt. Aztán arról kérdezgette az alkalmazottat, megnyomta-e a pánikgombot, jönnek-e a biztonságiak.

Egy nappal később pedig teljesült a rabló vágya: börtönbe megy a mosonmagyaróvári trafikot ˝kirabló˝ férfi, akiről mint kiderült, nyáron is rabolt, aztán egy óra múlva besétált a rendőrségre a zsákmánnyal. Azt is megtudtuk nincs állása, nincs mit ennie, fázik >>

Portálunkat megkereste a biztonsági szolgálat, közleményüket szó szerint közöljük:

1. Amikor pánik gombot nyom valaki, ott nincs mérlegelési lehetőség, oda azonnal kimegyünk, amennyiben veszélyes szituációt látunk, intézkedünk, hiszen patentos ügyfeleink ezért fizetnek elő erre a szolgáltatásra. Szerencsére elég hatékonyak vagyunk! És voltunk Mosonmagyaróváron is.

2. A mosonmagyaróvári pánik riasztás után a trafikban egy nagyobb köteg pénzzel a kezében találtak az elfogók egy olyan férfit, aki korábban már kést helyezett egy trafikos nyakára, és most is késsel fenyegette meg az eladót. A kés ott volt most is nála.

3. Szakszerűen intézkedve, betartva a törvényeket intézkedtek munkatársaink.

4. Nem kérdés, a közösségre veszélyes fegyveres rablást hiúsítottak meg a patentos elfogók.

5. Ezért büszkén vették át a rendőrség elismerését. A Szent György emlékérem nem csupán egy jutalom, amit a fiúk kiérdemeltek, de példaértékű elismerés is, amely felhívja a figyelmet arra, a biztonság mindannyiunk ügye. Akik tesznek érte, tiszteletet érdemelnek.

6. Sajnos a cikk üzenete az, hogy szegény embert még jól el is fogták, pedig csak a késsel, a pénztárból elrabolt százezernyi forinttal próbált valami megoldást találni maga számára. Ez pedig elég távol áll ennek a történetnek a valóságától.

A történet folyatása pedig:

Oklevelet és emlékérmet vehettek át a dohánybolti rabló elfogását segítő biztonsági szolgálat munkatársai - olvasható a police.hu oldalon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének nevében, Németh Lajos rendőr ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Barna Árpád rendőr alezredes, a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság megbízott vezetője részesítette elismerésben a biztonsági szolgálat munkatársait január 9-én.

A személy- és vagyonőrök január 3-án 18 órakor elsőként értek egy mosonmagyaróvári dohánybolthoz, ahol az üzlet alkalmazottja rablás közben észrevétlenül megnyomta a céghez bekötött pánikgombot. A férfiak a helyszínen tartották a gyanúsítottat és a bűncselekmény elkövetéséhez használt kését is elvették. A biztonsági szolgálat munkatársai átadták a tetten ért helyi lakost a kiérkező járőröknek, akik előállították a rendőrkapitányságra. Németh Lajos rendőr ezredes oklevéllel és emlékéremmel köszönte meg Ruzsa László és Kondor Valter munkáját - a kitüntetésről videót is készített a rendőrség.
 


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autó az M1-esen Mosonmagyaróvár közlében

Tovább olvasom