Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Mosonmagyaróváron az AQUA házhoz megy a használt olajért

Októbertől ingyen gyűjtik be és ártalmatlanítják a háztartásokban elhasználódott olajat Mosonmagyaróváron és környékén
A víziközmű szolgáltatók sorában az országban elsőként az AQUA Szolgáltató Kft. 2014 októberében megkezdi a háztartásokban elhasznált olaj és zsiradék ingyenes begyűjtését. Október 27-től az AQUA Kft. külön erre a célra kialakított gépkocsijával előre meghatározott útvonalakon és időben házhoz megy, és begyűjti az üzemelési területén lévő háztartásokban hulladékká vált zsírt és olajat.

Az elhasználódott olaj veszélyes hulladék, a természetbe jutva jelentősen károsítja a termőföldet, vizeinket és az élővilág egészét. A csatornarendszerbe kerülve növeli a szennyvíztisztítók terhelését, lerakódik a csővezetéken, ezzel dugulást okoz. Mindezek elkerülése érdekében kezdi meg a mosonmagyaróvári viziközmű szolgáltató a térítésmentes begyűjtést és ártalmatlanítást.

A használt háztartási olaj és zsiradék begyűjtésre minden településen havonta egy alkalommal fog sor kerülni Mosonmagyaróváron 10, Levélen és Halászin 2-2, Máriakálnokon és Mosonudvaron pedig 1-1 napon keresztül.

A begyűjtés pontos időpontjáról az AQUA Kft. folyamatosan tájékoztatni fogja fogyasztóit, akik a jövőben az országban elsőként a legkényelmesebb módon szabadulhatnak meg a veszélyes hulladékká vált sütőolajtól és zsírtól. „Az AQUA Kft. külön erre a célra kialakított autója az említett településeken szinte házhoz megy, így a fogyasztók könnyen és egyszerűen adhatják le és ezzel védhetik nemcsak a saját csatornarendszerüket, de a környezetet is"- mondta el Leitner László, az AQUA Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurovegas-per – Újra első fokon a 48 millió eurós követelés

Továbbra is 48 millió euróról szól a Győri Törvényszéken folytatódott Eurovegas-üzletrész- per… Tovább olvasom