Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mosonmagyaróváriak a legjobb gazdászok

Kiváló eredményt értek el a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának hallgatói a minap a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében megrendezett gazdászversenyen.
A kétnapos országos szakmai versenyen valamennyi hazai agrártudományt – állattenyésztést – oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – csapatai vetélkedtek. A versenyen a mosonmagyaróvári kar két három-három fős csapattal képviseltette magát.

A legjobb gazdászok és felkészítő tanárjuk: Az országos szakmai versenyen a mosonmagyaróváriak egyik csapata bizonyult a legjobbnak. A képen középen dr. Gulyás László egyetemi docens.
A legjobb gazdászok és felkészítő tanárjuk: Az országos szakmai versenyen a mosonmagyaróváriak egyik csapata bizonyult a legjobbnak. A képen középen dr. Gulyás László egyetemi docens.


A rendezvény első napján a résztvevők elméleti tudásról adtak számot genetika, szarvasmarha-, ló-, juh-, sertés-, nyúl-, baromfitenyésztés, valamint növénytermesztés és gyepgazdálkodás témakörökben. További versenyfeladatként szerepelt a borbírálat is. A második napon szakmai gyakorlati és ügyességi verseny várta a fiatal gazdászokat.

Az országos szakmai versenyt a mosonmagyaróváriak egyik – Nagy Bianka, Orbán Dávid, Keil Dániel összetételű – csapata nyerte, míg a Gaál Orsolya, Komlósi Gergely, Osztertág Márk alkotta csapat szoros küzdelemben az ötödik helyen végzett.

Az első helyezett csapat aranyérmet jelképező, úgynevezett „arany vasvillát" és az első helyért járó kupát kapott.

Olvasóink írták

  • 2. abszurdisztán 2012. október 03. 17:00
    „Hát igen gratulálok a sikerhez, csak éppen a diplomájuk nem piacképes, más gond nincs.”
  • 1. Rbar 2012. október 03. 08:41
    „Aztán kb ennyi is a sikerélmény a szakmában, köszönhetően a 22 éve tartó ágazat szétverésének.
    Egyébként gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenyei kaszinóváros: idén elkezdődhet az építés

Az első építési ütem megvalósításához valamennyi engedély rendelkezésre áll. Tovább olvasom