Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvári testületi - Kubatov-lista és termálvizes erőmű

A városi fűtőműről, a kamerarendszerről és a Kubatov-listáról, illetve annak helyi vonatkozásáról is szó esett a képviselő-testület csütörtöki ülésén.
A közelmúltban elkészült és a napokban átadott városi rendszámfelismerő és térfigyelő kamerarendszerről tájékoztatta a képviselőket Nyitrai József (Fidesz) közbiztonsági tanácsnok a képviselő-testület tegnapi ülése kezdetén.

A képviselő emlékeztetett a tavaly júniusi testületi döntésre, amivel zöld utat kapott a rendszer megvalósítása. A kiépítésre kiírt pályázatra hárman jelentkeztek. Az egyik ajánlat nem tartalmazott árat, a másik 29 millióért vállalta a feladatot, míg a végül nyertes Patent kft. 17 millióból valósította meg az elképzeléseket. A céggel időközben sikerült a fizetési feltételeket is módosítani az önkormányzat javára, így ötéves futamidőben állapodtak meg. Nyitrai József hozzátette: a már működő rendszert a közeljövőben szeretnék továbbfejleszteni, amihez várhatóan forrást is tud szerezni a város.

A tanácskozás kezdetén Kosár Tibor, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője a tervezett geotermikus fűtőmű előkészítésének fejleményeiről tájékoztatta a testületet. A képviselők még korábban adtak felhatalmazást a városüzemeltető vezetőjének, hogy keressen olyan céget, amivel közös beruházásban alternatív energiával biztosíthatnák a városi távhőszolgáltatást, olcsóbbá téve ezzel a távfűtést. Kosár Tibor elmondta: az idő szűkös volt, hiszen januárban várhatóan kiírják a pályázatot erre a célra. Olyan céget kellett keresniük, amely a lehető legnagyobb mértékben tudja biztosítani a beruházáshoz szükséges önrészt. Elképzeléseik szerint termálvízből nyernék a hőenergiát.

Dr. Kovács Imre, az EU-Fire Kft. ügyvezetője elmondta: a tizenegy éve alapított cégük főtevékenysége a távfűtésben felhasznált gáz geotermikus energiára kiváltása. Elvégezték már ezt a feladatot Csongrádon és Makón, valamint most dolgoznak Kecskeméten, Egerben, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon is. Az ügyvezető kiemelte: megfelelő pénzügyi fedezettel rendelkeznek ehhez a feladathoz, egyebek mellett izlandi és máltai befektető bankok is állnak mögöttük. A mosonmagyaróvári projekt megvalósítására már létrehoztak egy konzorciumot.

Napirend előtti felszólalásában Kovács Tamás (MSZP) azt tudakolta a polgármestertől, milyen választási listák vannak Mosonmagyaróváron. A képviselő emlékeztetett a közelmúltban nyilvánosságra került videóra a Fidesz által összeállított Kubatov Gábor-féle választási listáról. Ezeken állítólag az aktivisták minden választóról megjelölik, hogy a Fidesz ellenfele vagy barátja-e, és eszerint mozgósítják „híveiket". Az erről 2009-ben Pécsett készült filmben Nagy István (Fidesz) polgármester is szerepel. Kovács azt kérdezte a polgármestertől, részt vett-e akkor az adatgyűjtésben, illetve Mosonmagyaróváron is állítottak-e össze hasonló Kubatov-listát.
Nagy István válaszában kifejtette: a videón csupán azt nyilatkozta, olyan közösség az övék, amiben megéri három órát utazni azért, hogy segítsenek a választási kampányban. Ők azonban csak egy autóval mentek, míg a szocialisták egy egész busszal. A polgármester hangsúlyozta: ha valakinek listázási bűne van, az a Magyar Szocialista Párt elődje.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. hablaty007 2013. január 05. 07:45
  „24. kocsoggorog
  Bravo, medvézésből jeles !(Remélem megfelelő helyen a brummogás sem maradt el.)
  Ha ilyen "schlagfertig" vagy, biztosan azt is meg tudod válaszolni mivel érdemelte ki, hogy 2006-ban jelenlegi pártjában az élre került. Talán az addig végzett jó munkájával ? Mint MDF alapító (és ezt a pártot elhagyó) tevékeny részese annak, hogy 2006-ban Szabó M. MDF színekben polgármester lesz (no persze a választók akaratából). Evés közben jöve meg az étvágy, 2010-ben már a polgármesterség is kellett (a választók akaratából természetesen). 2012-ben pedig asszisztál az általa támogatott elődje, korábbi párttársa, megmogyorózásához. Óriási gerinc!”
 • 25. abszurdisztán 2013. január 04. 16:19
  „Akkor most nézzen szembe választóival és adjon magyarázatot arra, miért élteti az új adókat. Miért állítja, hogy nem tudott a szerződésekről, amikor Orsolya szerint tudott és ezt bizonyítani is tudja. Mondja meg, miért hazudik a Futzura látogatottságának ügyében. És milyen szerepe volt a Kubatov ügyben. Végül pedig : miért hazudik.”
 • 24. kocsoggorog 2013. január 02. 09:05
  „Igazad van hablaty007.
  dr. Nagy István a választók akaratából lett országgyűlési képviselő. A város szavazópolgárainak akaratából lett polgármester.”
 • 23. hablaty007 2012. december 29. 18:46
  „Kedves "hablaty", "pancser", "abszurdisztán", "kocsoggorog", "embertelen" és a többiek. A nappistivel kapcsolatos polemizálástokat érdekesnek tartom, de hiányolom, hogy egyikőtök sem említi a kezdeteket: hogyan és miként lehetett dr.Nagy I. azzá, aki ma ( választókerületi elnök, ogy. képviselő, polgármester, stb.)”
 • 22. hablaty 2012. december 24. 12:51
  „Atya világ Abszurdisztán, te meg az objektív valóság!!!!
  Gondolom ezt azért már te sem hiszed el saját magadnak.”
 • 21. abszurdisztán 2012. december 24. 06:51
  „Pancser, még azt sem bírod észrevenni, hogy mi csak a tényekről beszélünk ? Arról, ami történt. Dokumentálva van. Az, hogy utálod KT-t, egy szubjektív dolog, lelked rajta. Én nem Nappistát utálom, hanem azt, amit tesz. Lehet arról vitatkozni, hogy okos vagy sem, szép vagy sem, intelligens, vagy sem, de ez teljesen szubjektív dolog. Itt most a tények beszélnek. Egyébként az öndícséret roppant büdös dolog, ilyet intelligens ember nem tesz.Már pedig ódákat hallunk a te rendkívüli képességeidről. Hát boldog karácsonyt, kedves kommentelők !”
 • 20. pancser 2012. december 23. 21:21
  „19. abszurdisztán 2012.12.23. 19:22
  Hát ez nagyon jó, Kovács mint átlagember...... Jó mélyen az átlag alatt inkább, igazság és hitel dolgában, még annyi emberi együttérzés sem szorult bele mint amennyi piszok van a körmöm alatt. A hatalomvágy, a kivagyiság, a beképzeltség az nyaldossa az eget. Kocsmai stílus, eszetlen vagdalkozás, újsághír hogy még nyomja le magát. Szegény MSZP hova süllyed még, valahogy nem akar nőni a népszerűsége. De megérdemlik ezt a muksót!”
 • 19. abszurdisztán 2012. december 23. 19:22
  „Kedves Kocsoggorog és Pancser !

  Nem várja tőlünk senki sem, hogy megvédjük KT-t, vagy az általa elmondottakat. Mi csak az objektív valóságot mondjuk el, írjuk le, amit a móvári átlag állampolgárok, városlakók gondolnak a városban a fideszes városvezetőkről és azok cselekedeteiről.
  És igazad van, ismerik az emberek mindkettőt. A nappista ogy.képv., polgármester fideszes pártkatonaként több, mint két és fél éve csak hazudik, hazudik, folyton csak hazudik......lásd: Futura ügy, Szennyvíztisztító ügy, Kubatov lista, adóemelések, tandíj, stb.....folytassam ??
  A KT. meg kiáll, és elmondja az átlag emberek véleményét a fideszes rezsimről, ami néhány, még megmaradt fidesznyiknek nem teszik....köztük nektek sem.
  Továbbra is javaslom, nézzétek meg: http://vimeo.com/55694118.
  A nappista meg, ha még van egy kis erkölcsi, emberi, "nép-nemzeti" tartása, mondjon le a haverjaival együtt, mert hazugságaival elvesztette a városban minden hitelét, becsületét.”
 • 18. kocsoggorog 2012. december 23. 18:35
  „abszurdisztán, embertelen nem tudjátok mit beszéltek. Illetve persze tudjátok, de ezt várja tőletek Kovács Tamás. Egy a bajotok, nem hisz nektek senki, mert ismerik Kovács Tamást és ismerik a polgármestert is...”
 • 17. pancser 2012. december 23. 16:20
  „Milyen törvénytelen kampány? Tudomásom szerint ott kampányolok ahol akarok, akkor amikor akarok. Lendvai naccsága annak idején csekkeket osztogatott, a közelmultban az Mszp plakátokat ragasztott szórólapokat osztogatott a diákokat hergelendő tiltott helyeken, ez persze normális.
  Mit tett az MSZP mikor hatalmon volt, mit tett Veres Jankó, Fletó meg a többiek? Adósított, hazudott nagyokat, de semmi nem változott azóta sem. Nem tudom Torgyán papa mit szól a plágiumhoz: Monnyon le ezt ő szokta mondogatni.
  Az MSZP kocsmaasztalnál folytatott értelmetlen vitákra silányítaná a testületi üléseket. Annak idején a szocik sörös kancsó mellett próbáltak kampányolni, Nyers elvtárs ugyebár, nem sokra ment vele.
  A Fideszben volt annyi intelligencia, hogy nem lőtt utána Stipi Palinak, de ez a politikai műveltség nyomelemként sincs jelen a mai MSZP-ben. Aki szelet vet vihart arat, lehet hazardírozni néhány nyomorult szavazat birtokában, a varangy is felfújja magát ha a vesztét érzi!”
 • 16. embertelen 2012. december 23. 14:50
  „13.kocsoggorog "Mit mond a polgármester? Három órát utaztam azért, hogy segítsek a párttársam kampányában Húú micsoda lebukás!" IGEN. Húú micsoda lebukás, ugyanis egyértelmű, hogy párttársainak TÖRVÉNYTELEN kampányában segített. MONDJON LE!!!
  Abszurdisztán, kérlek, ne bántsd kedves Pancser hozzászólót. Mindaddig, amíg ő képviseli a fideszt a hozzászólásokban, addig nincsen gond. Jobbat nem találnak! Úgy látszik, hogy ez a narancsos színvonal.”
 • 15. abszurdisztán 2012. december 22. 17:25
  „Kedves Kocsoggorog !

  Kísérteties videó járta be az internetet. Ezen Kubatov Gábor, a Fidesz kampánygépezetének irányítója nemcsak elismeri mindazt, amit 2010 tavaszán, a választások előtti hetekben még tagadott, de egyenesen dicsekszik vele. A 2009-ben, a pécsi időközi polgármester-választáson készült belső kampányfilmből az derül ki: a Kubatov-listák igenis léteznek. A Kubatov-lista kifejezés illegális adatbázisokra vonatkozik. Ezek a listák ugyanis vélhetően nem csupán a legálisan gyűjtött és nyilvántartott választói adatokat tartalmazzák, hanem azokat is, amelyek rögzítésére, adatbázisba rendezésére sem az érintettek, sem a hatályos jogszabályok nem adtak felhatalmazást Kubatov Gábornak és a Fidesznek.
  Van még kérdésed ? Nézd meg: http://vimeo.com/55694118 ...:::)))
  Nappista meg monnnnyyyyooooonnnnn le.....”
 • 14. kocsoggorog 2012. december 22. 16:43
  „tudjátok az a baj, hogy Kovács Tamás megkapta az utasítást. Ha nem csinál minden butaságból napirend előtti felszólalást, majd jön a Beke Karesz, és ő lesz a jelölt. Ettől a Tomi teljesen becsinált és keresi a lehetőséget. Polgármesterünk rengeteget dolgozik, kűzd az itt élőkért, ezt még Tamás sem tudja cáfolni, hát próbál az országos ügyekből helyi problémát csinálni.
  Nem megy Tamás. Abszurdisztán, szólj már neki, mégis családtagra csak hallgat...”
 • 13. kocsoggorog 2012. december 22. 16:15
  „abszurdisztán, embertelen, nézzétek már meg azt a sokat emlegetett videot. Ja persze, láttátok, csak huzodni könnyebb.
  Mit mond a polgármester? Három órát utaztam azért, hogy segítsek a párttársam kampányában.
  Húú micsoda lebukás!”
 • 12. pancser 2012. december 22. 16:02
  „11. abszurdisztán 2012.12.22. 15:08
  Az általad használt jelzős nyelvtani szerkezetek arra indítanak, hogy azt gondoljam, hogy az értelmiségit sem a papír teszi. Ezen a szinten nem kell cáfolnom az állításaitokat, nullázátok azt saját magatok. Épeszű ember nem kérheti azt számon egy képviselőn, sem helyi, sem országos szinten, hogy szavazzon ki a frakciójából.
  Nem rövid az emlékezetem, tehát emlékszem, hogy az előző ciklus kormányzati tényezői semmit nem adtak a népnek a tetemes adósságon kívül. Annál többet tett a Fidesz, pedig az elődök miatt gúzsba voltak kötve. Adósságkönnyítés, rezsidíj csökkentés, kilakoltatási moratórium, nyugdíjgarancia, minimálbér emelés és sok más. Nem tökéletesek, de legalább próbálkoznak segíteni a legszorultabb helyzetben lévőkön. Azt se felejtsük, közben azokat a hiteleket is törleszteni kell, amelyet az elődök hagytak rájuk.”
 • 11. abszurdisztán 2012. december 22. 15:08
  „Kedves Pancser !

  Én egy normálisan, józanul, felelősen, demokratikusan gondolkodó mosonmagyaróvári értelmiségi vagyok. Akit a te, és a haver fityiszeseid ostoba, buta, demagóg, hazug dumája rettenetesen bosszant. Meg az, ahogy az általad favorizált ember (nappista) hazudik, hazudik, meg hazudik, és azon kívül nem csinál semmit sem, csak reprezentál.
  A parlamentben ostoba fideszes pártkatonaként, a helyi választópolgárok véleményét elsunnyogva, mindent megszavaz, (tandíj, közműdíj, adóemelések, stb.) a havi 1,1 milliós fizetéséért. Egyet ért a népnyúzó Orbán és Matolcsi ostoba gazdaság-politikájával, ami miatt jelenleg 4 millió magyar nyomorog itthon, és minden fiatal külföldre menekül emiatt. Aztán meg jó istentisztelő (sicc !!) emberként mossa kezeit és teszi az ártatlant. Csak el(be)számolni nem tud az általa végzett parlamenti munkájáról. Gondolod, hogy ezt nem látják itthon a normálisan gondolkodó, szavazó emberek ??
  Dr. KT. pedig napjainkban sajnos talán az egyetlen ember a városban, aki veled ellentétben nyíltan el meri mondani a véleményét a fityiszes diktatúráról, annak ostobaságairól. Nincs szüksége arra, hogy álnéven írogasson, ugyan is nem követett el a haverjaidhoz hasonló bűnöket.
  Éppen ideje már, hogy a fideszes népnyúzó banda elkotródjon. Nappista meg, ha van egy cseppnyi lelkiismerete és jóérzése, bocsánatot kér az elmúlt két és fél év a fidesz és általa is elkövetett súlyos hibákért, a városnak okozott károkért, és kulturáltan távozik a politikai közéletből.”
 • 10. pancser 2012. december 22. 14:35
  „Az MSZP plakátolt, szendvicsezett így próbált a diákok közé férkőzni. Képzeljük el, hogy ezért meg a fideszes fiúk kezdik zargatni azt az egy szem MSZP-ést. Egyik ügy sem tartozik a városi szenátorokra, a tanácsterem nem kocsma, ahol mindenfélét lehet mondogatni csak úgy. Illetve lehet csak ezzel aztán az adott fél nem sokra megy, azon kívül, hogy az újság lehozza, mert a képviselők a város dolgait intézni ülnek ott. Kovács hatalmat akar, szeretne, ennyi csupán, ezért próbálkozik. De eddig még csak a Párttól kapott valamit, a népnek nem kellett.
  "abszurdisztán" tudjuk, hogy te vagy KT. nem gondolod, hogy a fideszeseket kommunistázni részedről kissé visszatetsző? Örököse vagy egy pártnak, az ő gúnyáját vetted magadra, amely elég viseltes és a kutyának sem kell. Különben nem zavarsz különösebben még média segítségével sem mész semmire, dicsérgesd magad ez a legjobb.
  Mit tett az MSZP a népért? Megmondom: osztogatott aztán fosztogatott. Isszuk is a levét. Örökösük vagy, ordítozzál nyugodtan,tudod lassan megszokjuk és legyintünk rá.”
 • 9. zöldike 2012. december 22. 11:33
  „Abszurdiszán felsorolását folytatva a volt MSZMP tagjairól: Pintér, Kövér, Martonyi, Strumpf, Pozsgay, Járai, Mikola, Fónagy, Vonza, Ligetári, Hoffmann, Boross Imre.....

  Kövér László: "Kommunista kuyából nem lesz demokratikus szalonna."

  Szerintem kívánatos lenne egy mérsékel, jobbközép pár a társadalmi békéhez!”
 • 8. abszurdisztán 2012. december 22. 05:29
  „Nagy István természetesen nem adott választ a jogosan felvetett kérdésre.természetesen részt vett ebben a törvénytelen ügyben. Felháborító, hogy még mindig MSZMP-zik. KT nem volt MSZMP tag, ellentétben Orbán párttitkár apjával, Matolcsyval, vagy a mély meggyőződéssel KISZ-es Dajcs Tomcsival ( apropó, hány év alatt végezte a Tomi fiú az egyetemet ingyen ). Szóval Nagy István arra a felvetésére, hogy kuláklista miatt nem tanulhatott gimiben, csak szakközépben, keresse a választ Orbán apjánál ! Szánalmas, hogy ezt bírta válaszolni. Végre van a baloldalnak egy értelmes képviselője, aki egyébként azokat a kérdéseket teszi fel, ami a nem elvakult birka városlakó fejében bizony megfordul. Az is szánalmas, hogy zsidózó alakot hívtak meg a Gyurkovits gyűjtemény megnyitására, ezt is szóvá kellett volna tenni. Nagy István a Szijjártó -féle szerződésekre sem adott választ.Meddig hazudik még, polgármester úr ? A szavazók nem felejtenek ! Tessék igenis elszámolni a képviselőként végzett "munkával ( = gombnyomogatás ), elmondani a szemünkbe nézve, miért támogatott 28 új adót, miközben a választóknak adócsökkentést hazudott ! Pancser ! Te annyira ugrasz a Dr.Kovács tamás névre, hogy csak egyetlen dolgot tudok mondani : Valamit durva jól csinál ez a tökös gyerek !!!”
 • 7. pancser 2012. december 21. 19:59
  „6. Besenyőpista 2012.12.21. 19:06
  Egy önkormányzati képviselő azzal foglalkozzon ami a dolga. Valakin itt nagyon beképzelt, semmiféle joga nincsen országos ügyeket egy polgármesteren számon kérni, ezzel csak árt magának, ezt a rossz politikusok teszik. A zselés hajú ficsúrból soha nem lesz miniszterelnök Kovács Tamásnak is csak listás szenátorságig futotta, ez is valami persze. Tudomásom szerint az önkormányzatban nem pártelnökök ülnek hanem képviselők, akiknek a többségét a választók juttatták oda közvetlenül. Az is igaz ezt a tehetségtelen politikust a pártja, de nem azért, mit most csinál.
  Ami engem illet bármelyik parlamenti párt képviseletében összeszedtem volna annyi szavazatot, sőt minden bizonnyal többet mint a ez az emeszpés antitalentum, még az MSZP színeiben is.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi karácsony Jánossomorján

A városi karácsony a Balassi Bálint Művelődési Házban pénteken este 6 órakor lesz. Tovább olvasom