Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvári iskola csapata is bekerült az egyik bank országos tudásversenyének középdöntőjébe

Sikeresen zárult a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első fordulója, melyre 150 pályázat érkezett az ország minden területéről. 89 általános iskola nevezett a versenybe, és több mint 600 tanuló tette próbára tudását és kreativitását a pénzügyekhez kötődő feladatok megoldásával.

A továbbjutók között van a Bolyai János Általános Iskola, Informatikai Közgazdasági Szakközépiskola csapata, akik Győrött, április 08-án megrendezésre kerülő regionális középdöntőben folytathatják a versenyt.

A K&H Csoport fontosnak feladatának tekinti, hogy a felnövekvő generáció mielőbb elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, mely a teljes élet nélkülözhetetlen része.

Ezért indította útjára a fiatalok pénzügyi oktatását célzó kezdeményezését, amely során immár második alkalommal hirdetett országos versenyt általános iskolások részére.

"A Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójában a 3-5 fős csapatoknak többek között meg kellett tervezniük az iskola pénzét, matematikai feladatot kellett megoldaniuk, elmagyarázniuk, miért fontos a biztosítás, és nem utolsó sorban ki kellett találniuk egy képzeletbeli vállalkozást és elkészíteni annak üzleti tervét.

A gyerekek legtöbbje pékáru boltot, ruha üzletet, nyelviskolát vagy állatkozmetikát nyitna, de van olyan csapat, aki a botsáska tenyésztésben látja a jövőt" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A második forduló márciusban indul 50 csapat részvételével, ahol a regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - mérhetik össze tudásukat a legjobb csapatok, a budapesti döntőre pedig májusban kerül sor.

A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az 1-es főúton: frontálisan ütközött két autó - fotók

Egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek abban a balesetben, ami vasárnap kora reggel történt az 1-es főúton Szentistvánpusztánál.
Tovább olvasom