Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvári cserbenhagyás: szabadlábon védekezhet a kocsi tulajdonos

Szabadlábon védekezhet annak a kocsinak a tulajdonosa, amellyel a hét végén Mosonmagyaróváron halálra gázoltak és cserbenhagytak egy fiatalembert.

Kedd 10 óra 7 perc

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatják a segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást, most azt próbálják tisztázni, hogy ki és merre járt a kocsival a baleset előtt és után.

Vasárnap számolt be arról az MTI, hogy néhány óra leforgása alatt két cserbenhagyásos gázolás is történt Mosonmagyaróvár körzetében.

Szombatról vasárnapra virradóra a városban gázoltak halálra egy, az út szélén gyalogló fiatalembert, majd a közeli Dunakilitin ütöttek el egy kerékpárost, aki lábtörést szenvedett.

A rendőrség kezdetben nem vetette el azt a lehetőséget, hogy ugyanazzal a kocsival ütötték el a két férfit, de a hétfői szóbeli szakértői vélemény ezt már kizárta.

A mosonmagyaróvári gázolásban érintett kocsit vasárnap, egy győri diszkó előtt találták meg.


14 óra 3 perc

Két olyan közlekedési baleset is történt Mosonmagyaróváron, illetve Dunakilitin, ahol a vétkes autó vezetője cserbenhagyta a sérülteket. Biztos, hogy nincs összefüggés a két eset között.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a dunakiliti és a mosonmagyaróvári gázolást az előzetes szóbeli szakértői vélemény szerint két különböző autó okozta.

A dunakiliti baleset esetében egy ezüst vagy szürke színű gépjárművet keresnek, melynek a lámpaüvege, motorházteteje és az eleje is megsérült.

A másik, mosonmagyaróvári gázolás esetében Kocsis Tünde megerősítette tegnap megjelent információinkat, miszerint a keresett szürke Ford Mondeot egy győri diszkó előtt találták meg.

A szakértő előzetes szóbeli véleménye megerősítette, hogy a halálos balesetet ezzel, a letört visszapillantójú járművel okozhatták.

A rendőrség most azt vizsgálja: ki vezette az autót. Tulajdonosát, egy megyebeli fiatalembert meghallgatták, ám a nyomozás jelenlegi állása szerint nem hozható összefüggésbe a gázolással.

Továbbra is várják mindkét esetben a szemtanúk jelentkezését, akik az autó mozgásáról, útirányáról, netán a sofőr személyéről információkkal rendelkeznek.

Hétfő 11 óra 43 perc

Bár vasárnap még úgy tűnt, ugyanaz a sofőr gázolhatta el szombat éjjel a mosonmagyaróvári Kálnoki uton gyalogoló 27 éves férfit (aki belehalt sérüléseibe), valamint a dunakiliti Németh Ottót (aki súlyos sérüléssel fekszik a győri kórházba), hétfőre kiderült: valószínűleg nincs összefüggés a két eset között.

A szakértői vélemény ugyanis állítólag ezt igazolta. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg információinkat.

Korábban

Vasárnap hajnali egy órakor, Mosonmagyaróváron a Kálnoki úton az úttest menetirány szerinti jobb oldalán haladó gyalogost gázolt el egy feltehetően szürke színű Ford Mondeno, melynek jobb oldali visszapillantó tükre a baleset következtében eltörött.

Dr. Vermes Tamás, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója megerősítette:  a 27 éves fiatalember a mentőben életét vesztette, vasárnap reggel megtörtént a rendőrségi halottszemle. A Dunakilitin elgázolt kerékpárost nyolc napon túl gyógyuló sérülései miatt a győri kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.
A személygépkocsi vezetője segítségnyújtás, adatai hátrahagyása nélkül hajtott el a helyszínről, 27 éves áldozata, pedig a mentőben életét veszítette.

Ugyanezen a napon, hajnalban nem sokkal négy óra előtt ugyancsak cserbenhagyásos baleset történt.

Dunakiliti belterületén egy szürke színű gépjármű ütött el egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az elgázolt férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset helyszíne Mosonmagyaróváron. Fotók: Revita Tv

A baleset helyszíne Dunakilitin. Fotó: Revita Tv

Cserbenhagyásos gázolás. Fotók a balesetet szenvedett kerékpárról. Galéria: Revita Tv

Elképzelhető, hogy a baleseteket ugyanez a gépkocsi okozta. A kisalfold.hu meg nem erősített információi szerint a rendőrök a házaknál is ellenőrizték a Mosonmagyaróvár környéki szürke Ford Mondeókat.

Állítólag Győrben egy diszkó előtt meg is találták a sérült autót: egyelőre vizsgálják, hogy ezzel okozták-e mindkét balesetet. Portálunk úgy tudja: vasárnap egy halászi fiatalembert kihallgattak az ügyben.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetekkel vagy a gázoló gépkocsival kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon – Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc út 8. – vagy a 96/215-433 telefonszámon, illetve a 107 és 112 segélyhívón.

Olvasóink írták

143 hozzászólás
 • 143. Ritáék 2010. szeptember 12. 10:14
  „OTTÓ végre haza jött a korházból!!!Köszöni mindenkinek az együttérzést...................................”
 • 142. Sasó 2010. szeptember 06. 15:53
  „IMCSI!!

  Szombati kisalföld 4.oldal fent!!
  A pontos cim:"még nincs gyanusítotja a mosonmagyaróvári CSERBENHAGYÁSOS gázolásnak!”
 • 141. Imcsi 2010. szeptember 06. 04:49
  „"A szombati kisalföldben megjelent:Továbbra sincs gyanusítotja a gázolásnak!!"
  Hol van, mert én nem találom az újságban?”
 • 140. Sasó 2010. szeptember 05. 13:54
  „Komolyanmondom!!
  A szombati kisalföldben megjelent:Továbbra sincs gyanusítotja a gázolásnak!!
  Akkor szerinted mondott nevet?????
  Ha megmondja ki vezette az autót az már gyanusított!!
  Itt aki okostojás az te vagy!!
  Nem tudom hogy neked az autó tulaja ismerősöd-e,de ha igen akkor se nagyon védd mert az Ő helyébe Én biztos segíteném a rendőrök munkáját!
  Gondoljon arra,hogy valószínű a családnak és hozzátartozóknak is megnyugvás lenne ha tudnák ki gázolt,és megkapná méltó büntetését!
  Bár vissza senki nem tudja hozni már ŐT............”
 • 139. Kb 2010. szeptember 05. 12:37
  „Én úgy tudom bevallotta hogy ő vezetett,csak azt tagadja hogy köze lenne a balaesethez!
  Úgyhogy KomolyanMondom,jó lenne ha valamit komolyan is írnál!
  Mert csak a haverodat véded!
  Nem fogod hogy mi történt?
  Meg ha tudsz mindent miért nem mondod el tanúként!”
 • 138. Imcsi 2010. szeptember 05. 07:39
  „KomolyanMondom!
  Hidd el egy kicsit megnyugodnának itt a kedélyek, ha a rendőrség azt nyilatkozná: a gázolás gyanúsítottja már előzetesben van. Ehhez a KO-nak kellene egy kicsit utánajárnia!”
 • 137. G:( 2010. szeptember 04. 14:07
  „Ha nem is a tulaj tette akkor is NEHOGY MÁR sajnáljam !!!!! Ő adta oda azt a kocsit !!! Szegény CUCCOS FIU !!!!!A bünös meg szenvedjen börtönben !!!!!!!!Egy szemét ember!!!!”
 • 136. csipetke 2010. szeptember 04. 13:22
  „Most nem azért, de itt egyeseknek tényleg nehéz a felfogása. Ez neked szól rebee09.
  Én értem mit akar mondani a 133. hozzászóló. Ugorj neki Te is mégegyszer, hátha megérted.

  Részvétem.”
 • 135. KomolyanMondom 2010. szeptember 03. 18:41
  „De elmondta, hogy kinek adta oda az autóját!!!!!!!!!!!!!!!!
  De mindegy, úgy se értitek, szerintem hagyjuk is, remélem, hogy minél hamarabb kiderül az igazság!!!”
 • 134. rebee09 2010. szeptember 03. 18:32
  „Senkisem az ismerősödet vádolta...csak igen jó lenne ha lezáródna az ügy...és már a börtönbe ülne a tettes!! Nem lett kiírva a név hogy, az ...xy-ont....vádoljuk...sztem! csak mivel ha övé az autó csak tudja kinek adta oda!!!”
 • 133. KomolyanMondom 2010. szeptember 03. 17:49
  „Először is az okostojáshoz szólok: 1. ha az én ismerősömet üti el akkor sem vádolok ártatlan embert.
  Az egész társaságnak pedig: olyan jól informáltnak tartom magam? Én csak az igazat írom le, míg ti találgattok meg vádaskodtok, még a cikket sem olvassa el rendesen a szerencsétlen de csak írja írja a magáét, gyönyörű társaság. Akkor nézzük fordítva: ha a te ismerősödre néznének úgy mint a véres rongyra, mikor semmit nemcsinált akkor is itt nyomnád a hülyeségedet? Kiváncsi leszek mikor végre a rendőrök is kimondják , hogy IGEN tényleg mondott nevet, csak k.rvára nem tartozott senkire, és kiderül, hogy alaptalanul vádoltatok meg készítettek ki egy embert elgondolkodtok rajta vagy sem...Merthogy tényleg utoljára írom le a kicsit lassabb felfogású emberek kedvéért, mondott nevet, megvan kinek adta oda, csak ott meg oylan dolog van amit nem véletlenül nem kötnek az orrotokra!!!!!! Akkor viselkedjetek így, ha tényleg megvan a tettes, ne ártatlanokat fikázzatokmár. Szerintem mindenki örülne, ha végre lezáródna az ügy, de azzal, hogy a másikra mutogattok, azzal nem fog. Részvétem a családnak. Aki okozta szerintem sem ember, ugyanúgy kívánom hogy a börtönbe rohadjon meg, de nem az ártatlannak.”
 • 132. rebee09 2010. szeptember 03. 16:33
  „pfff milyen érzés lehet a tulajnak?????:O:O:O akkor milyen lehet az elhunyt családjának????? szted hm??? amíg nem érzed át nem tudod.....akkor akinek kölcsön adta adja fel magát...aztán rohadjon meg a börtönbe!!!!!!!!
  Nem ember az ilyen!!!! De még állatnak se nevezném.......”
 • 131. movarisrac 2010. szeptember 03. 14:50
  „KomolyanMondom!

  Én olvastam a cikket. A tulajdonos nem hiszem, hogy meggyőzte a rendőröket, hogy nem ő vezette az autót, mivel azt nyilatkozta, hogy nem ő vezette a kocsit a baleset idején, ezért ki kellett, hogy engedjék, de ez csak addig szól, míg nem találnak bizonyítékot, amennyiben meg van akkor már nem lesz szabadlábon!
  Ha nem ő volt akkor miért nem mondja el itt az újság oldalán, hogy nem én vezettem az autót, hanem,xy-nak kölcsönadtam.
  Én a helyében ez tenném, ha biztos, hogy nem én lettem volna!”
 • 130. movarisrac 2010. szeptember 03. 14:43
  „KomolyanMondom!

  Látom te még hiszel a mesékben! Nagyon jól informált akarsz lenni, de közben te sem hiszed el, amit írsz!
  Lehet, hogy a kocsit Győrben találták meg, de a tulajdonos nem mondott nevet, csak azt, hogy nem ő vezetett.
  Akkor miért őt vitték vérvételre, és miért hallgatták ki többször a rendőrök?
  Egyszerűbb lenne ha bevallaná, hogy ő volt a saját helyzetén is javítana egy nagyon picit!”
 • 129. Sasó 2010. szeptember 03. 13:50
  „Komolyanmondom!!
  Fejezd már be a hülyeségedet!!!
  Senki nem okol senkit!!Mondja meg ki vezette az autót és már le is vették a válláról a terhet!!
  Ha valakinek kölcsön adom az autómat és azzal halálra gázolnak valakit,
  Akárkinek is adtam kölcsön elmondom a rendőrségnek!!!
  Bárki is vezette az autót/még ha véletlen történt is a baleset/bűnhődnie kell az illetőnek!!
  Ha nem ő vezetett legyen annyi benne hogy mindent elmondd!!
  De mivel nem nevez meg senkit valószínű ő volt az!!
  Mindenképp egy szar alak!!
  Szal Te csak ne védd!!Kíváncsi lennék ha a te ismerősödet ütötte volna el akkor is ez lenne az álláspontod??
  Valószínű hogy nem!!”
 • 128. KomolyanMondom 2010. szeptember 03. 13:45
  „127!

  Először is kezdjük azzal, hogy elovastad a cikket???????????
  Nem kaphatta vissza sérülten a kocsit, mert Győrben találták meg! Ami azt jelenti, hogy ő nem is látta mivan az autójával! Szerintem vagy 100000000000000000000000% leírtam már, hogy igenis el tudta mondani kinek adta oda az autóját, de EZT A NEVET nem fogja a rendőrség senki orrára kötni! A kocsi tulaja tisztázta magát a rendőrök előtt, nehogymár ha ők hittek neki még ezek után számonkérje rajta valaki...ha nem tudsz semmit ne ítélkezz!”
 • 127. movarisrac 2010. szeptember 03. 13:13
  „Komolyanmondom!

  Ha kölcsön adom a kocsit valakinek akkor tudom, hogy kinek adtam oda. Ha sérülten kapom vissza akkor megkérdezem mit csinált vele. Ha a rendőrök kérdeznek akkor meg tudok válaszolni nekik, hogy nem én vezettem a kocsit, de xy-nak kölcsön adtam és sérülten adta vissza. Így részemről lezárt lenne az ügy. De ha csak azt mondom, hogy nem én vezettem, akkor sajnos nekem kell elvinni a balhét.

  De egyszerűbb lenne beismerni, hogy igen ő vezette a kocsit, hibázott, ezt már visszafordítani nem lehet!
  Ilyenkor is legyen NAGY FIÚ !!!!!”
 • 126. Rózsi 2010. szeptember 03. 12:07
  „123.!
  Ha tényleg olyan érzése van a tulajnak, akkor egyből megmondta a gázoló nevét!”
 • 125. Rózsi 2010. szeptember 03. 12:05
  „kO ! Ébresztő, három napja nincs frissítve a cikk! Tessék újabb infók után érdeklődni, és tájékoztatni!”
 • 124. elekdédi 2010. szeptember 03. 09:59
  „Őszinte részvétem a gyászoló családnak.
  Egy nagyon életvidám és életerős srác volt.
  Egy csapattárs”
143 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógusok nyári másodállásban

A ˝másodállás vállalása˝ kifejezés hazánkban nem cseng ismeretlenül. A pedagógusok alulfizetettsége… Tovább olvasom