Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár után Ócsán találkoztak a bolyaisok

Mosonmagyaróvár - A Lajta-parti város után idén Ócsán találkoztak a Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei középiskolák. Mosonmagyaróvárt a Bolyai pedagógusai és öt tanulója képviselte.
A Bolyai-középiskolák találkozója idén tízéves múltra tekint vissza. 1998-ban Kecskeméten gyűlt össze a mosonmagyaróvári, a salgótarjáni és a kecskeméti Bolyai János-középiskola, valamint a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Líceum vezetősége. Azóta újabb tanintézményekkel bővült a kör. Az utóbbi időben már hat anyaországi és három határon túli (Aknaszlatina – Kárpátalja, Zenta – Vajdaság és Marosvásárhely – Erdély) iskola tanárai, diákjai találkoznak: a szakmai kapcsolatok mellett szoros barátságok alakultak ki. Tavaly a Lajta-parti település tanintézménye szervezte meg a háromnapos rendezvényt, idén Ócsára hárult ez a feladat.

Amint Feketéné Besenyei Mariann igazgatóhelyettestől megtudtuk,
a nyolcezer lelkes településen ötvenötödik éve működik a népszerű gimnázium, mely igen jó házigazdának bizonyult.

Jól sikerült: Mosonmagyaróvári diákok a Bolyai-iskolák ócsai találkozóján.
Jól sikerült: Mosonmagyaróvári diákok a Bolyai-iskolák ócsai találkozóján.

A Gábora Bernadett, Soós Erika, Fabsich Kitti, Szabó László és Pawlik Attila alkotta mosonmagyaróvári csapat elismerően szólt az ócsai találkozóról. Amellett, hogy összemérték tudásukat társaikkal, újabb barátokat is szereztek. Gálaműsor keretében a diákok kisfilmen bemutatták iskolájukat, a Bolyai-vándordíjért vetélkedtek (melyet idén a marosvásárhelyiek vihettek haza), szó esett az emberi (főként diák) jogokról. Informatikai, matematikai tudásukat is próbára tették, akárcsak a Bolyaiakról szóló ismereteiket.

Jövőre Szombathelyen találkoznak újból a határon túli és inneni bolyaisok, 2010-ben pedig a kárpátaljai Aknaszlatinán gyűlnek össze.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemkastély a határon

Rajka - Szinte teljesen kihasználatlan a több milliárdból épített rajkai határátkelő. A Kisalföld… Tovább olvasom