Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár autót cserélt

Néhány napja új szolgálati autóval jár Mosonmagyaróvár polgármestere. A korábbi Volkswagen Borát eladták, helyette egy kisebb fenntartási költségű Renult Scenicet vettek.

Alacsonyabb fogyasztású és fenntartási költségű járműre cserélte a mosonmagyaróvári önkormányzat a polgármester szolgálati autóját. A városvezetés szerint ezzel hosszú távon megtakarítást érnek el.

A hivatali autó cseréjével kapcsolatban Szabó Miklós a Kisalföld érdeklődésére elmondta: ez eddigi autó, egy Volkswagen Bora már négyéves volt, több mint százezer kilométert futott és a közeljövőben lejár a műszaki vizsgája, ezzel együtt a szervizelése is esedékessé vált. A számítások szerint ez mintegy 200 ezer forintos kiadást jelentett volna. Emellett az autót most még viszonylag megfelelő áron lehetett értékesíteni. Mindezek figyelembevételével döntöttek a polgármesteri autó cseréje mellett.

A Volkswagenre több vételi ajánlat is érkezett, ezek közül a legmagasabbat választották, így végül 2 millió forintért kelt el a jármű. Az új autó kiválasztásánál a vételár mellett fő szempont volt az alacsony üzemeltetési költség is. A közbeszerzési szabályzat szerint az adott kategóriában a legkedvezőbb ajánlatot választották ki. A vásárláskor közel 1 millió forintos kedvezményt kapott az önkormányzat. Az új polgármesteri autót, egy 1500 köbcentiméteres, dízelüzemű Renault Scenicet így 4,76 millió forintért vásárolták meg. A kocsi vételára jóval alatta maradt az előző polgármesteri autó árának.

Szabó Miklós hangsúlyozta: az új autó üzemanyag-fogyasztása közel fele az előzőének és üzemben tartási költségei is jóval alacsonyabbak, s ezt helyben tudják szervizelni. A polgármester szerint hosszú távon mindenképpen megtakarítást érnek el ezzel a járműcserével.

M. Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etyekről Mosonmagyaróvárra?

Az igazgatási és ügyrendi bizottság erre az egy jelöltre tesz javaslatot a képviselő-testületnek, akik várhatóan a jövő csütörtöki ülésen határoznak a jegyző kinevezéséről. A bizottság által támogatott pályázó jelenleg is jegyzőként dolgozik Etyeken. A testület döntését követően várhatóan április 16-tól veszi át a mosonmagyaróvári hivatal irányítását. Tovább olvasom