Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár - Elnökcsere a húszéves Rotarynál

Nyílt nap keretében mutatkozik be a városlakóknak az idén fennállása huszadik évét ünneplő mosonmagyaróvári Rotary klub, melynek élén Bognár József elnököt Giczi Lajos váltja.
Sikeres évet tud maga mögött Bognár József, a mosonmagyaróvári Rotary klub leköszönő elnöke, akitől július elsejétől Giczi Lajos veszi át az idén két évtizedes szervezet vezetését.

Bognár Józseftől Giczi Lajos veszi át a mosonmagyaróvári Rotary vezetését.
Bognár Józseftől Giczi Lajos veszi át a mosonmagyaróvári Rotary vezetését.


– Ebben az évben jelentősen növeltük az adományozott összeg mértékét. Kiemelten támogattuk a fiatal tehetségeket. Így a kitűnő és rászoruló diákoknak az önkormányzattal közösen nyújtottunk egymillió forint értékben ösztöndíjat. Segítettük a Szentegyházi Gyermek Filharmóniát, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Clubot, a Kazinczy Szép Magyar Beszéd versenyen induló tanulókat, valamint sikeres táncosokat is. Jótékonysági bálunk bevételéből Tóth Bence tubás diákot támogattuk, aki a Zeneakadémián folytatná tanulmányait. Egykori tagunk, Nagy László emlékére özvegye, Nagyné Polgár Éva díjat alapított, melynek célja, hogy ki- emelkedő eredményeket elérő fiatalokat segítsen. Ezt elsőként Kleé Gergely bolyais diák vehette át – sorolja Bognár József, hozzátéve, hogy az eddig támogatott szervezetekről, a Karolina Kórházról sem feledkeztek meg, s a hagyományos programjaik mellett családi napot szerveztek.
– Fontos célom az eddigi adománygyűjtő programjaink megtartása. A decemberi forraltbor-kínálás mellett jövő februárban koncertre várjuk az érdeklődőket, áprilisban pedig megrendezzük hagyományos 16. jótékonysági bálunkat. A nagycsaládosok, hajléktalanok, fiatal tehetségek mellett a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény munkáját fokozottan segíteni kívánjuk – veszi át a szót Giczi Lajos, aki klubvezetőként az új magyarországi Rotary-kormányzó, Csóka Imre – aki a mosonmagyaróvári klub tagja – munkáját is támogatni kívánja.

Húszéves jubileum

Július 4-én, szombaton délután 2 órától a klub fennállása 20. évét nyílt napon ünnepli meg a magyaróvári egyetemi kar Lucsony utcai épületében. Ide a volt és jelenlegi tagok mellett az érdeklődő városlakókat is várják. A klub történetét felvonultató kiállítás mellett bemutatkozik a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány és a KESZI, a Karolina Kórház és a Rotaract is, amely a Rotary ifjúsági szervezete. Az egybegyűlteket a Moson Big Band koncerttel szórakoztatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Voluta és Kisalföld folyó fórum Mosonmagyaróváron - újabb fotók

Nézze meg a mosonmagyaróvári vízikarneválról, illetve a Kisalföld fórumáról készült képriportunkat! Tovább olvasom