Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Mosondarnó és Zseli 70 éve együtt

Hetven éve annak, hogy Mosondarnó és Zseli község egyesült, s felvette a Darnózseli nevet. Erre az eseményre emlékeztek a minap a településen koszorúzással, kiállítással és falutörténeti vetélkedővel.
A község határában lévő temetőben a helyi általános iskolások és nevelők kíséretében koszorúzással kezdődött az évfordulós megemlékezés. Először dr. Karácsony Mihály, a falu neves szülötte halálának 135. évfordulóján emléktáblájára helyezett koszorút leszármazottja, Karácsony István. Ezután az egyesített Darnózseli első szolgabírójának, Horváth Ferencnek a sírjára kerültek fel az emlékezés virágai. Beszédében Fazekas Zoltán polgármester elmondta: ebben az évben több rendezvény is felidézi a község történetében jelentős 1934-es évet.

A két község összeolvadásának hetvenedik évfordulóján a helyi tanintézetben falutörténeti vetélkedőt tartottak. A község életét felidéző történeti kiállítás csak pár órán keresztül volt látható a helyi tornacsarnokban, ám április 30-tól néhány napon keresztül a kibővült tárlatot lehet majd megtekinteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki forgatja valójában a turbinákat?

Az évtizedek óta kihasználatlanul álló dunakiliti duzzasztómű zsilipjein továbbra sem működhetnek… Tovább olvasom