Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Moson újra fesztiválozóktól volt hangos

A nyári fesztivál ismét élettel töltötte meg a Szent István Király út mosoni városrészét.
A fesztivál napjai az elmúlt két évben több tízezer embert mozgattak meg, és ez vélhetően idén sincs másként. A különleges fények, a nyüzsgő tömeg, a hosszan sorakozó sütödék és italmérők és a nyáresti meleg igazi fesztiválhangulatot idéz elő a hétköznapokon egyébként forgalmas városrészen.

A kiszolgálással a látogatók többsége különösen elégedett, az árak is elfogadhatóak találják. "Szabadidőnkben látogattunk ki a fesztiválra, ha időnk engedi, itt leszünk a többi estén is. A kiszolgálás különösen dicséretet érdemel, hiszen a legtöbb vendéglátós reggel óta talpon van. A fesztivál az évek során többszörösére nőtte ki magát, ehhez képest pedig az árak teljesen elfogadhatóak." - mesélte Koszonits Hajnalka.

Képalá: Az ExperiDance Tánckar nem csak a magyar néptánc, s a népzene motívumait használta fel ebben az előadásban, hanem a cigányfolklór sok-sok, eddig ismeretlen elemét is.
Az ExperiDance Tánckar nem csak a magyar néptánc, s a népzene motívumait használta fel ebben az előadásban, hanem a cigányfolklór sok-sok, eddig ismeretlen elemét is.


>> Az ExperiDance előadásán készült fotókért kattintson ide!
A fesztivál első fellépője Ferenczi György és a Rackajam volt, és a szervezők már a nyitónapon is óriási szabadtéri koncerttel készültek. Az ExperiDance Tánckar Román Sándor koreográfiáját, a Nagyidai cigányok című előadását hozta el a fesztiválra. Stark Ildikó a nyugdíjas klub tagjaival látogatott ki a fesztiválra. "Az ExperiDancre jöttünk, már tavaly is láttuk az előadásukat, lenyűgöző volt. Néptáncolunk, ezért ez az előadás különösen közel áll a szívünkhöz. Minden este itt leszünk, a Magna Cum Laudét, Ákost, és Miklósi Erikát is meg szeretnénk nézni."- mesélte érdeklődésünkre.

Ákos immáron harmadik alkalommal lépett fel Mosonmagyaróváron. Fotó: akos.hu
Ákos immáron harmadik alkalommal lépett fel Mosonmagyaróváron. Fotó: akos.hu

A rendezvény történetében kétévente rendezik meg a Fúvószene Napját, idén ez vasárnapra esett. Ismét hatalmas kavalkáddal, fergeteges hangulattal, vérpezsdítő dallamokkal várták az érdeklődőket helyi és vendégzenekarok egyaránt. A nagyszínpadon a hazai fesztiválok egyik legnépszerűbb csapata, a Magna Cum Laude lépett fel. Tegnap este szuperprodukciójával Ákos aratott "viharos" sikert. A közel tízezres közönség a tomboló szél, és az eső ellenére is kitartott.

>> A koncert beszámolójáért kattintson ide!
Az ünnepi programok kedd délelőtt szentmisével kezdődtek, melyet a megemlékezés és a koszorúzás követett a Szent István-szobornál. Az ünnepi beszédet Nagy József kanonok, címzetes poki prépost, kerületi esperes, nyugalmazott magyaróvári plébános mondta. A műsorban közreműködtek a Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola diákjai és a Kühne Koncert-fúvószenekar.

A megemlékezés után, ünnepi testületi ülés keretein belül adták át a Pro Urbe díjat a Fehér Ló Közösségi Ház színháztermében. A díjat ez évben is elhivatott személynek, vitéz Harmath Lajos nyugállományú alezredesnek ítélte oda a város képviselő-testülete. A díjazott köszöntésére zongorajátékkal, verssel és citeraszóval tarkított, méltó előadással készültek a rendezők.

>> Az ünnepségen készült fotókért kattintson ide!
A fesztivál utolsó, szuperprodukciója a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő, Miklósa Erika operaénekesnővel a Győri Filharmonikusokkal és Dolhai Attilával koncertezett a fesztivál nagyszínapdán.

Olvasóink írták

 • 6. zöldike 2013. augusztus 22. 08:12
  „1.Siklóernyő
  Egyetértek! A panelrengeteg közepén rendezett bulik, sörsátorok, bemutatók, zenés rendezvények is nagyon zavarják az ott lakókat. Kicsi babák, beteg idősek, munkavállalók ezrei laknak ott, akik sem nappal, sem fél éjszaka nem tudnak pihenni a túlhangosított zenétől és a zajtól. Mit szólna az utas, ha egy panelban lakó buszvezető kialvatlansága miatt sérülne meg egy balesetben? Vagy a beteg, ha egy holtfáradt sebész operálná, aki éjszaka a bömbölő, dübörgő zenétől nem tudott pihenni?
  A rendezvényekre szükség van, de nem a város legsűrűbben lakott területein kéne lebonyolítani!”
 • 5. Losba 2013. augusztus 21. 23:32
  „..pancser...téged megfizet a narancssárga, hogy mondhatnál bármi negatívat? :))”
 • 4. babyangyal 2013. augusztus 21. 21:09
  „drágák az árusok és bár én most néztem ki első alkalommal nekem nem bejövős ez stilus többet nem megyek.”
 • 3. pancser 2013. augusztus 21. 09:30
  „2. nagyjancsi 2013.08.21. 07:36
  A vásári hangulat már csak ilyen. Amúgy meg úgy tele volt az utca, hogy a tömeg el is takarta a bódékat.”
 • 2. nagyjancsi 2013. augusztus 21. 07:36
  „Tényleg nagyon jók voltak a programok, de nem értem, hogy miért kell mindenféle igénytelen lufiárust, pattogatott kukoricást, negyvenféle különböző lehúzó sütödést beengedni árusítani, nagyon rontja a látványt, a színvonalat - végigsétálva az úton - egy ócska falusi búcsú szintjére degradálja.. Kedvencem az egy szem krumplit spirálban széthúzó és kisütő megoldás 500 Ft-ért. Persze nem ővele van a baj, mert nem muszáj megvenni. Meg kell nézni más nagy városi fesztiválokat - egyforma bódék és igényes, esetleg kézműves áruk kaphatók csak.”
 • 1. Sikloernyos 2013. augusztus 20. 20:30
  „semmi bajom nem lenne a rendezvenysorozattal, de aki egy 4 savos utat majdnem egy hetre lezar, es az ottlakoknak ezzel nem keves bonyodalmat okoz, annak kivanom, hogy masnap, harmadnap, negyednap, ugyanugy tobbszor ebredjen a belso savban az autopalyan kamiont vezetve!!
  2 park van a varosban, nem lehetne ezt maskepp megoldani? A kisszinpad a haloszobank ablakatol 30 meterre van! Nem eleg a negyedorankenti harangszo, mar ez is...? 3 kor keltem, ... volna, ha a harangszo nem ebreszt fel fel oraval hamarabb. Nem lehetne a harangot is ugy beallitani, hogy mondjuk este 8-10, es hajnali 5-6 ora kozott csak orankent usse el az idot? Talan hihetetlen, de nem csak naplopok laknak errefele, hanem olyanok is, akik aludni szeretnenek munka utan.
  Udv: egy HALALOSAN faradt melos.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartó horgászok - fotók a II. mosonszolnoki 24 órás halfogó versenyről

A II. mosonszolnoki 24 órás halfogó versenyre 28 két főből álló csapat állt "rajthoz". Tovább olvasom