Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Moson 1000 – A rendezvény, mely történelmet írt

Mind a résztvevők számát, mind pedig a színvonalat illetően egyedülálló rendezvény volt Mosonmagyaróvár életében a hétvégi Moson 1000 programsorozat – mondják a szervezésben és lebonyolításban részt vevők.

A rendezvény két napja alatt összességében több tízezer ember látogatott ki a programokra.

˝Ilyen nagyszabású rendezvény még nem volt Mosonban, de még Mosonmagyaróváron sem eddig˝ – foglalta össze az elmúlt hétvége történéseit Nagy Mihály, a Moson 1000 rendezvénysorozatot életre hívó Mosoni Polgári Kör vezetője. Az elnök kiemelte: nagyon jó választásnak bizonyult a rendezvény helyszíne, a Szent István király út lezárása. Amellett, hogy hangulatos, az eseményhez méltó volt ez a helyszín, még rendkívül kulturált körülményeket is biztosított a lebonyolításhoz. Nagy Mihály szerint rendkívül felemelő érzés volt, ahogy a nagyszámú közönség sorfala mellett bevonultak az egykori vármegye településeinek képviselői, a két nagykoncert hatalmas nézőszáma pedig önmagáért beszélt. Mind a meghívott vendégek, mind pedig a látogatók részéről csak pozitív visszajelzések érkeztek. Nagy Mihály mint mondta: bizonyára nagyon sokáig emlékezni fog a város erre a rendezvényre.

Közel egyéves szervezés eredményeként hozták létre a város életében történelminek számító találkozót.
Közel egyéves szervezés eredményeként hozták létre a város életében történelminek számító találkozót.

Óriási mértékben növelte a város ismertségét hazánkban és a szomszédos országokban egyaránt a hétvégi települések találkozója – emelte ki Szabó Miklós polgármester a Moson 1000 rendezvénysorozat tapasztalatainak összegzéséből. Mint mondta: öröm volt látni, hogy ennyi ember kilátogatott a két nap során a programokra – nem csupán a két nagykoncertre – és hogy az egykori Moson vármegye mai településein élők együtt ünnepeltek. Öröm volt azt is tapasztalni, hogy Ausztriából és Szlovákiából is a hivatalos delegációk mellett nagyon sokan eljöttek a rendezvényre. Az egykori vármegye meghívott településeinek szinte mindegyike képviseltette magát és bemutatkozott, a visszajelzéseik pedig kivétel nélkül pozitívak voltak. Többen úgy nyilatkoztak: hihetetlenül jó érzés volt számukra, hogy újra együtt lehettek a határokkal sokáig szétválasztott településen élők. A polgármester kiemelte: elismerés és köszönet illeti meg a találkozó szervezésében és lebonyolításában valamennyi résztvevőt. Az előkészületek nagy feladatot róttak a szervezőkre, de mára kijelenthető, hogy megérte a fáradozást és a ráfordítást.

Öröm volt látni, hogy ennyi ember kilátogatott a programokra, és hogy az egykori Moson vármegye mai településein élők együtt ünnepeltek.
˝Történelmet írt ez a rendezvény Mosonmagyaróváron˝ – foglalta össze a Moson 1000 programsorozat jelentőségét Csiszár Péter, a szervezésért és lebonyolításért felelős Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint mondta: ilyen nagyszabású rendezvény még nem volt a város életében, ezáltal sikerült méltóképpen megünnepelni a vármegyerendszer ezer évét. Az ügyvezető kiemelte: a várakozásoknak megfelelően a legtöbb nézőt a két nagykoncert vonzotta, becsléseik szerint az István, a király előadást mintegy 8 ezer ember követte végig, míg a másnapi Ákos-koncerten több mint 10 ezren voltak. Emellett nagy sikere volt a ˝mesterségek utcájának˝ is, egész napon át folyamatos volt az érdeklődés minden sátornál.

Csiszár Péter hozzátette: előzetesen tartottak némileg attól, hogy a Szent István király út lezárása fennakadásokat fog okozni, ám a szervezésben és lebonyolításban részt vevő szervezetek hatékony együttműködésének köszönhetően ezek a félelmek végül nem igazolódtak be. A szervezők folyamatos kapcsolatban álltak az Országos Meteorológiai Szolgálattal is, hogy adott esetben még időben tudjanak intézkedni, ám szerencsére erre nem került sor, mivel az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez. A két nap során az egyetlen rendkívüli eseményt egy méhraj okozta, amit az Ákos-koncert délutáni hangpróbája idején a mosonmagyaróvári tűzoltók segítségével sikerült eltávolítani.

Olvasóink írták

 • 14. SN 2010. június 04. 22:11
  „Ludmilla! Az emléktábla avatónak semmi köze nem volt a rendezvényhez! Az, hogy ők éppen akkor és éppen ott emlékeztek meg az érdemeikről, az csak a véletlennek köszönhető!”
 • 13. Ludmilla 2010. június 04. 21:36
  „Nagyon szép volt az ünnepségsorozat, gratulálunk a Mosoni Polgári Kör tagjainak, minden résztvevőnek és szervezőnek..., de egyet nem értek! Hogy került ebbe a rendezvénybe egy magán cég emléktábla avatása, mi köze ennek a társadalmi ünnephez, a keresztény áldáshoz..., ez számomra nagyon zűrös...és büdös....!
  MEG MAGYARÁZNÁ VALAKI?

  LUDMILLA”
 • 12. Atyagatya 2010. június 03. 09:21
  „Hasonló rendezvényeket,akár évente többször is szívesen látnák!
  A forgalomkorlátozást, valamilyen szinten az egész városra be kellene vezetni.Talán nem történnének gyalogos és kerékpáros gázolások.”
 • 11. amivarosunk 2010. június 03. 06:55
  „Akit érdekel és szeretné megnézni a Duna TV által készített filmet Mosonmagyaróvárról,az a www.dunatv.hu
  weboldal Műsorok menüpontja alatt a Vannak vidékek címűnél tudja letölteni a filmet.”
 • 10. RickCartman 2010. június 02. 20:58
  „DunaTv vas.du. adott le egy órás " útifilmet", de az nem erről szólt, más tényleg nem volt”
 • 9. juhi 2010. június 02. 17:20
  „A színvonalas rendezvényért mindenkinek dicséret. Egyetlen negatívum, hogy semelyik TV egyetlen híradása, műsorajánlója még csak említést sem tett erről. Pedig van az önkormányzatnál is sajtóreferens. Na az ő munkája egyenlő volt a nullával!!!!!”
 • 8. redcat 2010. június 02. 16:39
  „Végre valami normális előadást is tudtak szervezni Mosonmagyaróváron.Huhha.Pedig koncin nem is voltunk.”
 • 7. DX 2010. június 02. 15:02
  „Tényleg színvonalas rendezvény volt. Grat. Igaz csak az István a királyt meg az Ákost láttam (:”
 • 6. janika 2010. június 02. 13:40
  „Mi az nincs esemény Móváron, hogy még mindig itt masíroznak ezek az obsitos mundérosok?”
 • 5. RickCartman 2010. június 01. 18:19
  „Minden natyon szép volt, minden natyon jó volt, mindennel natyon meg voltam elégedve...
  De tényleg.
  Lám, sicc Úr, nem csak kritizálni tudok. Bár koncerten nem voltam akkor sem, ha ingyen volt...”
 • 4. sicc 2010. június 01. 17:56
  „Ez megállapítás volt, tény és nem fikázás .Más a hangvétele is. Minden szuper volt! Az idő is !
  Mi az rám szállt kedves Griffin?”
 • 3. Demeri 2010. június 01. 14:41
  „Köszönet a szervezőknek,elsősorban Csiszár Péternek!”
 • 2. Griffin 2010. június 01. 14:27
  „na, ki is aki állandóan fikázik?”
 • 1. sicc 2010. június 01. 14:24
  „Köszönet a szervezőknek a sok munkáért !
  Nekem csak egy észrevételem volt, a kisgyerekeknek nem volt igazán játéklehetősége.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézbesítik a támogató LEADER-határozatokat

A Szigetköz – Mosoni-sík LEADER Egyesület tervezési területéhez tartozó 34 településről 2009.… Tovább olvasom