Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 27. csütörtök - Gáspár

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Módosították az óvodák felvételi körzeteit

Módosították az óvodák felvételi körzeteit

Nem csupán nagyszámú az óvodás Mosonmagyaróváron, de eloszlásuk a városban is meglehetősen egyenetlen.

kisalfold.hu - 2012.11.12. 10:51
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Ezért a hivatal most átdolgozta az óvodák felvételi körzeteit. Az eddigi – utoljára 2006 márciusában módosított – óvodai felvételi körzetek felülvizsgálata időszerűvé vált, mivel időközben új utcák keletkeztek. Emellett ismeretes az óvodáskorú gyermekek magas száma is Mosonmagyaróváron, akiknek lakóhely szerinti eloszlása viszont nagyon egyenetlen. Például az Őzikés Óvoda körzetében 2009 szeptemberétől máig születettek közül összesen harminchat gyermek lakik, a Bóbitáéban hatvankilenc, míg a Lurkóváréban százhetven, a majorokiéban közel százötven. Az önkormányzat oktatási bizottsága már a tavaszi beiratkozás idején jelezte, hogy a városháza végezze el a felvételi körzetek felülvizsgálatát.

Az előkészítés során a hivatal munkatársai a népesség-nyilvántartó adataira támaszkodva részletesen egyeztettek az óvodák vezetőivel. Ennek nyomán kidolgozták a változtatásokat. Ezt a testület legutóbbi ülésén meg is szavazta.

Az évek óta túlzsúfolt Majoroki Óvoda körzetéből a Pozsonyi út és a Lajta által határolt északi városhatárig tartó terület átkerül a Lurkóvár körzetébe, valamint a Halászi úti lakótelep, Kálnoki út, Halászi út és a Mosoni-Duna által határolt terület az Őzikés Óvodához. A Lurkóvár Óvoda körzetéből az Alkotmány utca és az attól délre eső ipartelepi terület a Báger-tóig átkerül a Bóbita Óvoda körzetébe. Az Őzikés Óvoda megkapja a Kékcinkétől a Szent István király út múzeumtól Erkel utcáig tartó szakaszát, valamint a Móra utcát, a Vackor Óvodától pedig a Flesch Károly utca 2. számú tízemeletesét. A Vackor Óvoda körzetéből a Széchenyi utca néhány négyemeletes panelháza – a Mosonyi utcával párhuzamosak – átkerül az Ostermayer Óvodához.

Az önkormányzat oktatási bizottsága már a tavaszi beiratkozás idején jelezte, hogy a városháza végezze el a felvételi körzetek felülvizsgálatát.
A módosítással az elmúlt év során keletkezett új utcaneveket is felvették a Lurkóvár, illetve a Bóbita Óvoda körzetébe; valamint néhány, korábban hiányzó utcát pótoltak – Déryné, Rókadombi utca, Haberland sétány.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...