Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Módosították a városi díjak adományozásának szabályait

Több ponton megváltoztatta a képviselő-testület az önkormányzat által adományozható díjak és elismerések adományozásának szabályait.

Az erről szóló helyi rendeletet három éve alkotta a testület, az azóta szerzett tapasztalatok, illetve az elmúlt évek jogszabályváltozásai indokolták a mostani felülvizsgálatot.

Az egyik változás csupán formai módosítás, a Város Kiváló Szociális Dolgozója Díj adományozásának szabályozását érintette. Itt a törvényi változás miatt az eddigi Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulást általánosabb kifejezésre módosították.

Nem csak formai változás viszont már az Önkéntes Szociális Munkáért elismerő oklevél adományozásával kapcsolatos módosítás. Ezt minden évben a szociális munka napján adják át azoknak, akik legalább öt éve kimagasló önkéntes szociális munkát végeznek a városban. Az önkormányzat úgy gondolta, a díj értékét azzal tudják megőrizni, ha korlátozzák az évente adható elismerések számát. Így mostantól évente legfeljebb három elismerő oklevelet adományozhatnak.

A Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért Díj és a Mosonmagyaróvárért Emlékérem elismerés kapcsán bővítették az átadás időpontjára vonatkozó lehetőségek körét. A civil díj átadására a Mosonmagyaróvári Civil Nap, az emlékérem átadására a mindig soron következő képviselő-testületi ülés időpontja méltó alkalom. Ám ezenfelül előfordulhat olyan esemény vagy időpont, amit szintén figyelembe lehet venni az átadásnál. Így például a kitüntetett születésnapja, nyugdíjba vonulásának napja, városi ünnepség. A mostani módosítással a rendelet lehetőséget teremt a képviselő-testületnek, hogy indokolt esetben egyedi döntést hozhat.

A rendelet szabályozza a város kiváló tanára, tanítója, óvónője elismerésekre javaslatot tevők körét. Az eddigi szabályozás szerint az oktatási intézmények vezetői, önkormányzati képviselők, a társadalmi és civil szervezetek, valamint a polgármester tehetett javaslatot a díjra. Mivel az év elejétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ foglalkoztatja a pedagógusokat, az elismerésre javaslatot tevők köre bővült az állami fenntartó képviselőjével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmutatják a régió értékeit

A hatodik évfolyamába lépett Szél-járás folyóirat. Tovább olvasom