Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Módosítások elutasítva

Dr. Pap János országgyűlési képviselő (Fidesz) sajtótájékoztatón ismertette a 2003-as költségvetés tervezetéhez benyújtott – és utóbb elutasított – módosító indítványait.
Dr. Pap János felháborodásának adott hangot, mivel a jövő évi költségvetésből negyven százalékkal jut kevesebb a turizmus fejlesztésére, 66 milliárddal kevesebb a mezőgazdaságra, valamint a felsőoktatásban sem szánnak pénzt fejlesztésre. A képviselő elmondta: az idei költségvetés összeállításakor ellenzékiként is akkora nagyságrendű módosító indítványokat adott be, mint korábban kormánypártiként. A szocialista többség azonban egyetlen indítványát sem támogatta, annak ellenére, hogy azok korábban címszerűen szerepeltek a költségvetésben. Szavai szerint míg az előző években 350 millió jutott a Szigetköz rehabilitációjára, addig jövőre mindössze 90 milliót fordít a kormány e célra. A képviselő indítványozott továbbá a tájegység kármérséklésére 315 milliót, ám erre is mindössze 90 millió jut a jövő esztendőben. 1994 óta először kivették a költségvetésből a szigetközi vízpótlást és cím nélkül integrálták a területi szervek költségvetésébe. Ám ez az összeg is csak fele az előző évekének – állítja dr. Pap János.
A fideszes honatya egyéb módosító indítványai közt szerepelt a Mosoni-Duna rehabilitációja, 2,5 milliárd agrár-környezetvédelemre, minden település útfelújítása, 2,8 milliárd az autópálya mosonmagyaróvári déli lecsatlakozójára, 200 millió kerékpárút-fejlesztésre, valamint 300 millió forint a város útkorszerűsítésére. A fentiek forrásaként a bevételek közel 10 milliárdos növelésére a termékdíjak és a bírságok mértékének minimális emelésével látott esélyt. A kormányzat azonban ezt sem támogatta – mondta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolásra alkalmatlan jégrétegek

Az elmúlt hetekben jött kemény fagy a Lajta partján is sok fiatalt vonzott a tavak jegére. A… Tovább olvasom