Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Mobilitás hete: gurulójegyek és digitális rajzok

Évekkel ezelőtt kapcsolódott Mosonmagyaróvár az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatához, melynek zárónapja hagyományosan az Európai Autómentes Nap. A város idén is színes programokkal várja az akcióhoz csatlakozókat.

Az Európai Mobilitási Hét idei évi központi gondolata: ˝Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!˝ A programokat e szlogennel összhangban rendezik. A cél: felhívni az emberek figyelmét a mobilitás és az egészség kapcsolatára, a testmozgás hiányának kedvezőtlen hatásaira. A programhoz kapcsolódva szervezték az elmúlt hónapokban a már hagyományosnak számító ˝Gurul a város˝ akciót is, aminek zárórendezvényét ezen a héten tartják.

A szakemberek szerint Mosonmagyaróváron a gépjármű-közlekedés okozza a legnagyobb levegőszennyezést, ezért fel kell hívni a figyelmet környezetkímélőbb közlekedési módokra, így a kerékpározás, gyaloglás, tömegközlekedési eszközök igénybevételére.

Idén az egészséges táplálkozás jegyében rendez terménykiállítást a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre szeptember 15. és 18. között a Flesch Károly Kulturális Központban. Szeptember 17-én, pénteken délután 5 órakor indul az utolsó ˝Gurul a város˝ a Királyhidai úti bevásárlóközpont parkolójából. Ide mindenki hozza magával az eddig gyűjtött ˝gurulójegyeket˝, amikért a kerekezés után a résztvevőket értékes ajándékokkal jutalmazzák. Másnap, szeptember 18-án, szombaton egészséges életmóddal kapcsolatos előadás, egészségügyi mérések várják az érdeklődőket a Flesch Károly Kulturális Központban.

A programsorozat keretében a városháza városfejlesztési osztálya közvélemény-kutatást végez a helyi közlekedésről, aztán ˝Bringázz a hivatalba!˝ akciót is kezdeményeznek, szeptember 22-én pedig az Európai Autómentes Naphoz csatlakozik a város.

A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület elektronikus úton benyújtandó, számítógépes rajzpályázatot hirdet alsós és felsős diákoknak ˝A jövő közlekedési eszközei˝ jeligével. A pályázat témája: az energiatakarékos járművek. A rajzokat számítógépes programmal kell készíteni és jpg formátumban a somogyinecser@freemail.hu címre továbbítani szeptember 16-ig. A bírálati eredményről szintén elektronikus úton szeptember 22-ig értesítik a pályázókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Variációk hat lábra

Mosonmagyaróvár - A Magyar Természettudományi Múzeum az állatok legsikeresebb és fajokban… Tovább olvasom