Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

MKP-székház: Petárda a szellőztetőben

A Magyar Koalíció Pártja pozsonyi székházában szerdán este a szellőztetőrendszerben valószínűleg petárda robbant fel. Húsz embert kórházba vittek a kénfüst belélegzése miatt. Ők már elhagyhatták a kórházat, ám a rendőrség és a vegyvédelmi alakulat csütörötkön is vizsgálta az épületet.

Azok után, hogy nemrégiben „gyanús" port cí meztek Bugár Béla, az MKP elnöke számára, szerdán este a Magyar Koalíció Pártjának Cajak utcai székházában robbanás hallatszott. Ezt köve tően a párt pozsonyi kerületi tanácsának odabent ülésező tagjait köhögési inger fogta el, könnyez tek, csípte valami a torkukat és a szemüket: va lószínűleg egy petárda okozott riadalmat a szék házban. A szlovák Belügyminisztérium közölte, hogy nem volt mérgező az a köhögésre ingerlő füst, amelyet az esti robbanás után észleltek az épületben.

A robbanás előtt két gyanús alakot láttak az épület közelében, ők azonban eltűntek. Valószínű, hogy a székház kamerái rögzítettek va lamilyen értékelhető adatot. A rendőrség és a tűz oltóság azonnal kiszállt a helyszínre és az egész utcát lezárták. Kén okozta a hányingert A szellőztetőrendszerből érkező ismeretlen anyagot belélegzőket kórházi kivizsgálásnak vetették alá.

A szakértők szerint a petárdából ki áramló kén okozott köhögést, fejfájást és enyhe hányingert az MKP kerületi tanácsának húsz tag jánál. Bárdos Gyula, az MKP frakcióvezetője el mondta: éjfél után engedték haza őket a kórház ból, s tudatták velük a vizsgálatok eredményeit. A fáradtságot és az ijedséget leszámítva vala mennyien jól vannak. A rendőrség egyébként még tegnap is az épületben tartózkodott: a kato naság vegyvédelmi alakulata is méréseket végzett.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorgalmazzák a kishatár megnyitását

A hegyeshalmi határátlépés gyorsítására tett javaslatok közül a régi átkelő megnyitását tartják a… Tovább olvasom