Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Mitől vonzó a Szigetköz?

A Szigetköz évről évre népszerűbb a turisták körében. Köszönhető mindez főként a Dunának és az itteni festői környezetnek.

A vízi turizmus rendkívül vonzó
A vízi turizmus egyre nagyobb méreteket ölt a Szigetközben. A kempingek növekvő száma, a part menti sátrak, kajakok és kenuk sokasága jelzi: az ország minden részéből jönnek ide, hogy megismerjék a tájat, a vizet s az itt élő embereket.
Lestyán Mihály a barátaival érkezett Dunakilitire. A budapesti fiatalember először jár erre, s mint mondja, leginkább csendre vágyik. Az egész éves hajtás után jólesik itt a pihenés. Főként az evezés és a horgászat miatt jöttek ide. Mivel nemrég érkezett, ezért csak reméli, ezen a számára szimpatikus helyen nem lesz nagy forgalom. Szeretné minél jobban megismerni a vidéket. A Tiszán barátaival már többször is jártak, vadvízi evezésen is voltak, úgyhogy a Duna kavargói nem okozhatnak nekik gondot.

Gyönyörű tájak várják a turistákat
A Győrből érkezett Bartal Katalin szerint itt nem lehet unatkozni. A folyó kanyargós szakaszai, zúgói sok izgalmat tartogatnak a kenusok számára. P azért szereti a Szigetközt, mert itt a legnagyobb az ágrendszer, s rengeteg túrázási lehetőség van. Nagyon érdekesnek találja, hogy evezés közben megfigyelheti, milyen volt a Duna még az elterelés előtt. A túra szervezői a fenékküszöbhöz is kivitték őket, s elmagyarázták nekik a duzzasztómű jó néhány évtizedre visszanyúló történetét. Katalin örül, hogy ilyen szép környezetben pihenhet nyáron.

Baski Mihályt Dunaszigeten szólaltattuk meg. A túravezető Dunaújvárosból érkezett kis csapatával. Pk minden évben szerveznek vízi túrákat az ország minden részében. A középkorú férfi már járt erre a Duna elterelése előtt, s mint mondja, akkor jobban tetszett neki. A táborozás körülményeivel elégedettek, de csak néhány napig maradnak még itt, ugyanis kihasználják, hogy le tudnak evezni a Dunán egészen otthonukig, Dunaújvárosig.

Kapcsolódó cikk: 

Kempingek a Duna mentén (2002-05-14) >>


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robban a parlagfű-bomba

Az idei nagy szárazság hatására közel egy hónappal korábban virágzik a parlagfű, így csupán egy hét… Tovább olvasom