Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Mintegy háromszáz Hideghéty találkozott

A Hideghéty család ma élő leszármazottai ötévente felváltva Szlovákiában és Magyarországon találkoznak. Öt évvel ezelőtt Dunaszigeten rendezték az ünnepséget a cikolaszigeti leszármazottak, akik az idei találkozón is nagy számban képviselték a családot Nagyszarván.
A rendszeresen ismétlődő esemény jelenlegi apropóját a családi nemesi címer adományozásának hatszázadik évfordulója szolgáltatta.
A mostani találkozó a nagyszarvai templomban szentmisével kezdődött, majd a résztvevők virágot helyeztek el Hideghéty János sírjánál.

Ezt követően a népes család a művelődési házban ismerkedhetett egymással és értékelhették az előző családi találkozó óta eltelt öt év eseményeit. A közel kétszáznyolcvan családtag Magyarországról – többségükben Mosonmagyaróvárról és környékéről –, Szlovákiából, Ausztriából, Németországból és a világ minden tájáról érkezett. Az összejövetelen a legfiatalabb és a legidősebb családtagokat köszöntötték a megjelentek.A legidősebb leszármazott, Reményi László a cikolaszigeti családhoz tartozik, már Mosonmagyaróváron él és októberben volt 89 éves. A résztvevők annak reményében búcsúztak egymástól, hogy ezt a szép hagyományt tovább tudják folytatni. Öt év múlva a cikolaszigeti leszármazottak szervezik a találkozót, ahogy az 2006-ban is történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurkovics irodalmi emlékhellyé válhat a város

A Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas költő és pszichológus képzőművészeti hagyatékából készülő kiállítás… Tovább olvasom