Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Mintagazdaság lett az Előre Halászati Szövetkezet

A mosonmagyaróvári egyetemi kar mintagazdasága lett a győri Előre Halászati Szövetkezet kisbajcsi telephelye.

A tavaszi pontytelepítés után most előnevelt csukák, süllők és harcsák kerültek a megyei vizekbe.

˝Régóta jó a kapcsolatunk a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karával, több közös pályázatot is beadtunk már˝ – kezdte Szilágyi Gábor, a győri Előre Halászati Szövetkezet ügyvezető elnöke. ˝Az intézmény illetékes bizottsága nemrégiben nálunk járt, s elnyerték tetszésüket a telephelyünkön látottak. Nemrégiben így Az egyetem mintagazdasága címet kaptuk tőlük˝ – mondta. Az ügyvezető elnök az idei haltelepítésekről is beszélt.

Szilágyi Gábor: ˝Elnyerték tetszésüket a telephelyünkön látottak.˝
Szilágyi Gábor: ˝Elnyerték tetszésüket a telephelyünkön látottak.˝

˝A közbeszerzési eljárást cégünk nyerte el, így az államilag finanszírozott haltelepítéseket a megyében mi végezzük. Áprilisban negyvenezer csuka került a kezelésünkben lévő vizekbe, májusban százharmincezer előnevelt süllő, míg június elején százhúszezer harcsa. Emellett tavasszal pontyokat is telepítettünk a folyókba˝ – mondta. Az Előrének nagy tervei vannak a tokfélékkel is: a korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is telepítenek majd kecsegéket. Megfelelő állomány kialakítása esetén néhány év múlva vágótok is kerülhet a természetes vizekbe. 

Olvasóink írták

  • 2. pidali 2010. július 13. 22:00
    „ez tényleg igy van, semmit nem tesznek ezért a pénzért, bár ásványon a zöld nissános dagadt még zaklatjai is az embert!!!!!!!!!!!”
  • 1. janika 2010. július 13. 18:17
    „A HTSZ. horgász jegy 8500,-Ft/év! Győr -Moson Sopron megyei folyók egyes részeire. Természeten a "gumicsizmás" partszakaszokra. Talán nem is lenne sok, ha halat is lehetne fogni e vizeken. De hogy ezt a HTSZ jegyet meg tudja venni a horgász ahhoz 6880,-Ft kell nek az e vételhez "nélkülözhetetlen" engedélyekre! Az is természeten, hogy ezért az engedélyért egy szalmaszálat, ami nem sok annyi sem tesznek az árusítói.
    Miért nem azok adják az engedélyt és a horgászjegyet, aki termeli a halat? Miért kell holmi papiros gyártókat eltartani a horgászoknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia után - ˝innentől már az ügyvédek kezében van az ügy˝

Szimonisz László szerint napokon belül előzetes jelentés lehet a philadelphiai vízi balesetről, a teljes tényfeltárás viszont egy-másfél év múlva készülhet el.
Tovább olvasom