Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Minimaraton: a megye legnagyobb futóversenye

Jubileumi versenyét rendezi vasárnap a Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub. A Szigetköz Minimaraton az elmúlt két évben Győr-Moson-Sopron megye legnagyobb futóversenyévé nőtte ki magát.

A Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub május 19-én, vasárnap ismét megrendezi a Szigetköz Minimaratont, immár tizedszer. A rendezvény célja a szabadidősport népszerűsítése, s hogy minél többen húzzanak futócipőt lakhelytől, korosztálytól, edzettségi állapottól függetlenül az egészséges életmód, a mozgás öröme jegyében. Az elmúlt évekhez hasonlóan három táv közül választhatnak az indulók: háromszáz méteres ovisfutással kezdődik a délelőtt, majd egy négy kilométeres Duna menti körrel folytatódik, s ezután indul a 16 kilométeres Szigetköz Minimaraton is.

„Annak idején egy baráti kezdeményezésként indult az egész, hiszen nem volt Mosonmagyaróváron futóverseny. Később alakult meg a Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub. Ettől aztán hivatalos formát kaphatott az esemény. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatom, évről évre nagyobb az érdeklődés, s ezáltal a rendezvény egyre sikeresebb. Ez mára a megye legnagyobb futóversenyévé nőtte ki magát. A városban harmadik éve rendeznek sport- és egészségnapot, melyet hozzánk igazítottak a szervezők. Így egy egész napos kikapcsolódást nyújt a program a résztvevők számára" – mondta Kelemen Attila, a rendezvény egyik főszervezője. „Idén minden eddiginél több résztvevő fog indulni.

Évről évre több érdeklődőt vonz a mosonmagyaróvári futóverseny. A felvétel egy korábbi versenyen készült.
Évről évre több érdeklődőt vonz a mosonmagyaróvári futóverseny. A felvétel egy korábbi versenyen készült.

Hétfő délelőttig százhatvanketten neveztek a 4 kilométeres körre, és száznegyvennyolcan a 16 kilométeresre" – tájékoztatott. „Számunkra mégis talán az óvodásfutás a legkedvesebb, hiszen a kicsik arcán látható az igazi öröm. Tavaly már közel kétszáz kisgyermek vett részt a versenyen. Mindegyikük ajándékcsomagot és érmet is kap, ami egy örök emlék lehet számukra" – véli Kelemen Attila.

A minimaratonra országos hírű futók is érkeznek. A mikrofon mögött pedig Péter Attila áll majd. Az extájfutó, ma már népszerű konferanszié a triatlonversenyek legjobbja. A szervezők várják továbbra is a jelentkezőket. További részletek a www.struccfutoklub.hu oldalon találhatók.

A X. Szigetköz Minimaratonnal egyidejűleg a magyar sport napja alkalmából harmadszor rendezik meg a Városi Sport- és Egészségnapot Mosonmagyaróváron. A sportolni és kikapcsolódni vágyókat ingyenes masszázs, tanácsadások, szűrések, háziversenyek és számos színpadi produkció várja majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béketúra kerékpárnyeregben

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg május 25-én a kerékpáros-béketúrát,… Tovább olvasom