Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Mindössze két szúnyogirtásra elég a támogatás

Hulladékmentesítésről, szúnyoggyérítésről, a hegyeshalmi iskola felújításáról is szó esett többek között a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki ülésén.

Hegyeshalomban találkoztak csütörtökön a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás képviselői. Itt a vendéglátó polgármester, Szőke László elmondta: Hegyeshalom indulhat a kistérségből a kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központok fejlesztésére kiírt pályázaton iskolájának bővítésére, korszerűsítésére.

– A felújítási tervek elkészültek, engedélyezésre várnak. A képviselő-testület döntése értelmében a beruházást 31,5 millió forint önrésszel támogatjuk és 200 millió forintra pályázunk – tette hozzá a településvezető.

Dr. Tóásó Gyula, a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület elnöke a felső-szigetközi települések és Somorja közös hulladékmentesítési projektjéről beszámolva elmondta: hivatalosan pénteken jár le a munkálatok elvégzésének határideje, a nyertes Rekultív kft. elvégezte a feladatokat. A kommunális hulladékot a jánossomorjai lerakóba, a veszélyes hulladékot égetőhelyre szállították. Hozzátette: sajnálatos, hogy néhány felszámolt hulladéklerakónál ismét elhelyeztek szemetet, ezek ügyében a rendőrkapitányságnál feljelentést tesznek.

Domsichné dr. Mezzei Márta, a nevelési tanácsadó vezetője kifejtette: legalább két és fél álláshely hiányzik a logopédiában. Botos Gábor hozzáfűzte: ez a legrosszabbul finanszírozott szolgáltatás, 11 ezer forintból kellene egy gyereket ellátni. A nevelési tanácsadó működését a Lajta-parti város 30 millióval, míg a kistérség települései 4,8 millió forinttal segítik. Szabó Miklós elnök bejelentette: továbbítja a kistérségi tagok javaslatát egy logopédus felvételére Mosonmagyaróvár képviselő-testületének.

A szúnyogirtó vállalkozás 1188 forintos bruttó áron végezné hektáronként a permetezést.
A polgármesterek arról is döntöttek, hogy a Szent István király úti idősek klubjánál támogatják a balesetveszélyessé vált járda felújítását és hozzájárulnak egy egészségügyi kiadvány létrehozásához. Amint elhangzott, a szúnyoggyérítés elvégzésére egyetlen ajánlat érkezett. A vállalkozás 1188 forintos bruttó áron végezné hektáronként a permetezést. A szigetközi települések 6 millió forint támogatást kaptak a Magyar Turizmus Zrt.-től, ez két gyérítésre elég. Nekik 70 százalék önrészt kell biztosítaniuk, a nem támogatottaknak viszont a teljes összeget maguknak kell állniuk.

Tóth István (Dunasziget) arra kérte a jelenlevőket, hogy osszák meg tavalyi rossz tapasztalataikat a szúnyogirtásról. Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy a kistérségi települések csatlakozzanak a Kistérségi Egészség Koalícióhoz.

Olvasóink írták

 • 6. Rbar 2010. május 24. 19:00
  „Agyar biztos nem, mert ahogy elnézem lövése sincs a dolgokhoz :-D”
 • 5. enzso 2010. május 24. 11:58
  „Tisztelt Agyar! csak nem Te vagy a helikopter pilóta??? kiskapu mindenhol van és ezt ki is használja mindenki!!!!”
 • 4. agyar 2010. május 24. 07:35
  „Vazzee ! Ehhez mindenki ért, mint a focihoz ! Meg van határozva a mix koncentrációja a keverésnél , olajat vízzel nem lehet hígítani. Emelt dózisnál a kutyád is fölfordulna .Van határa a <moderálva> is ! Ha teljes irtást akartok rendeljetek napalmot.Garantált hatás !”
 • 3. enzso 2010. május 23. 21:43
  „Nem kell sírni a szúnyog gyérítés miatt nálunk egyátalán nem írtják!!!! a 2szeri védekezés több mint a semmi ezt ne felejtsétek el!!!!!!!!”
 • 2. bela001 2010. május 21. 23:38
  „Hát a tavalyi eseményt tényleg csak szúnyoggyérítésnek lehet mondani, írtásnak semmi esetre sem.
  Tavaly még permetezéskor sem lehetett megmaradni, még a repülőgép körül sem három marék szúnyog nélkül.
  Gondolom jó sok vízzel higították fel azt a permetlevet :)”
 • 1. tricse 2010. május 21. 09:22
  „a Lidl-ben most kapni azt az uv fényes bogárölő lámpát,gyérítés ide-vayg oda én a biztonság kedvéért beszereztem egyet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razzia Mosonmagyaróváron: 214 sofőrből 5 volt ittas

Számos szabálysértés, ittas vezetés a mérlege a rendőrség legutóbbi motoros akciójának. Tovább olvasom