Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Mindig a munka javát adta

Kiss Tamásnénak, a mosonmagyaróvári idősek otthona ápolójának Göncz Kinga miniszter példamutató munkájáért oklevelet adományozott.

Kiss Tamásné Klára 1967-től dolgozója az Egyesített Szociális Intézményhez (ESZI) tartozó idősek otthonának. Az akkor még máriakálnoki létesítményben friss érettségi bizonyítvánnyal a zsebében kezdett dolgozni. 33 éven át – dacolva széllel, esővel, hóval – naponta kerékpárral tette meg az utat halászi otthona és munkahelye között. Csupán öt éve, az idősotthon Mosonmagyaróvárra költözése óta utazik busszal Mosonba, a Soproni utcába.

A csaknem négy évtized alatt egyszer sem jutott eszébe, hogy pályát módosítson vagy más helyet keressen, pedig hívták ápolónak a kórházba is. Az idősek szeretete, a kellemes munkahelyi légkör visszatartotta. Úgy érzi, kollégáival tisztelik egymást és őszinte odaadással, kifogyhatatlan türelemmel fordulnak nap mint nap az intézmény lakói felé.
Mint fogalmazott: „Mindig a munka javát adtam." A maximumra törekedett, nem is tehetett másként, hiszen a gyakran beteg, elesett, családjukat elveszített, lelkiekben meggyengült gondozottak közötti munka megkívánja a teljes odaadást. A mindig mosolygós Klárikán az idősek sosem érezték esetleges gondjait.

Kiss Tamásné nyugdíjba készül. Reméli, hogy a megérdemelt pihenés évei alatt több időt fordíthat családjára, felnőtt lányaira, 7 éves unokájára és jobban segítheti 78 éves özvegy édesanyját. Az elismerés meglepetés volt számára. A budapesti ünnepségre Szeder Mihályné, az ESZI igazgatója kísérte el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatóközpont uniós pénzből

Szigetközi Kutatási Központ létrehozására nyert 180 millió forint uniós forrást a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara. A központ kivitelezése várhatóan a jövő év elején kezdődik meg a várépület mögötti, Lajta-parti területen.A beruházással a tájegység ökológiai változásait vizsgáló szakembereknek szeretnének magas színvonalú laboratóriumot biztosítani. Tovább olvasom