Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mindent egy ablaknál

A mosonmagyaróvári 1-es számú postán 18 új számítógép telepítésével korszerű, a szolgáltatások minőségét javító informatikai rendszert vezettek be, amelynek eredményeképpen megszűnhet a jelenlegi zsúfoltság.
A megváltozott gazdasági környezethez, az uniós csatlakozáshoz és az új jogi szabályokhoz való jobb alkalmazkodás érdekében a Magyar Posta Részvénytársaság egy országos program keretében ügyfélorientált, új informatikai rendszert vezet be. Az Integrált Posta Hálózatot (IPH) ez év végéig 700 posta 4100 munkahelyén építik ki, miközben tízezer postai munkavállalót részesítenek oktatásban.

A folyamat részeként legutóbb, megyénkben Csorna és Győr után a mosonmagyaróvári nagypostán telepítettek 18 számítógépet és látták el a megfelelő programmal, s léptek be ezzel a „ iPosták " hálózatába. Ez az elnevezés jelzi az ügyfeleknek, hogy nem a hagyományos kézi kezelésű postahelyen, hanem egy új rendszerben működő hivatalban veszik igénybe a szolgáltatásokat. Így megszűnik a többszöri sorban állás, egy ablaknál intézhetők a pénzbefizetések és a küldeményfeladások.

Várhatóan megszűnik a zsúfoltság, a meglévő szolgáltatások kontrollálhatóbbakká válnak. Az új rendszer mérhető minőséget, teljesítményt biztosít, megbízhatóbbá és kiszámíthatóbbá teszi a postai hálózatot. Az IPH bevezetése mellett 2200 ügyfélszolgálati munkahelyet modernizálnak: korszerűsítik a bizonylatokat, okiratokat, illetve a posta technológiai folyamatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősen vitatott csónakházeladás

Nyitrai József önkormányzati képviselő szerint mintegy ötvenmilliós veszteség érte Mosonmagyaróvárt… Tovább olvasom