Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Mindenkihez bekopogtat a szerelem

Egy feketeerdei fiatal pár végleg megtalálta a boldogságot. A Down-kóros fiatalember egy cukrászdában ismerkedett meg élete szerelmével, a nála két évvel fiatalabb értelmi fogyatékos lánnyal, majd levelekben tudatta vele érzelmeit. Az esküvőjüket tavaly májusban tartották.
A huszonkilenc éves Schrempf Norbert és nála két évvel fiatalabb Futó Erika tavaly májusban Dunakilitin esküdött örök hűséget egymásnak. Igazi romantikus történet az övék. Két éve találkoztak először egy mosonmagyaróvári cukrászdában, ám ehhez az is kellett, hogy egykori iskolaigazgatójuk felismerje: a két fiatal boldog lehetne együtt. A Down-kóros fiatalembernek rögtön megtetszett Erika. Ahogy Norbi meséli, először csak kazettát cseréltek, majd levelezni és találkozgatni kezdtek. Azt mondják, szerelem volt az övék első látásra.

Minden öröm és bánat

A fiatalember már 1999-től a mosonmagyaróvári Naposházban töltötte hétköznapjai délelőttjét, s megismerkedésük után Erika – aki enyhe fokban értelmileg akadályozott – is a szociális intézménybe tartott párjával. Amint mosolyogva elmondták, azóta már minden apró örömöt és bánatot csak együtt hajlandók elviselni. Az esküvőt egy évvel megismerkedésük után, tavaly májusra tervezgették. Közösen választották ki a jegygyűrűt, a ruhát, sőt, ugyanaz a fodrász vágta le a hajukat a lakodalom előtt.

Százhúsz vendéggel

Az anyakönyvvezetőnél százhúsz vendég és a koszorúslányok előtt mondták ki az igent. Erika és Norbert örült annak, hogy a Naposházból és barátaik közül is sokan eljöttek a menyegzőre. Dr. Kuta Danuta, a fiatalember édesanyja szerint gyönyörű pár volt az esküvőn a két fiatal. A dunakiliti ceremónián szív alakú „háromemeletes" torta is az asztalra került, s hajnalig tartott a dáridó.

Első pár  a Naposházban

A fiatalok azóta Feketeerdőn élnek Norbi szüleivel, ám egy külön lakosztályt kaptak. Erika elmondta: nagyon jól érzik magukat, nyugalmasan telnek a hétköznapok. Együtt videóznak, magnót hallgatnak, s persze hétköznap a Naposházba is együtt mennek. Az ifjú feleség a jegygyűrűjét mutatja, s arra a kérdésünkre, hogy boldogok-e, egyértelmű igennel felelnek. A szülők is úgy látják: a fiatalok mindenben segítenek egymásnak, s ők is nagyon örülnek, hogy egymásra találtak.
Csiba Erzsébet, a mosonmagyaróvári Naposház vezetője lapunknak elmondta: az intézmény falai között jó néhány esetben kapcsolat alakul ki a fiatalok között, de Norbi és Erika az egyetlen házaspár a Naposház történetében. Pénteken egyébként Valentin-napi ajándékozás volt az intézményben, ahol Norbi rózsával lepte meg feleségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stipkovits Pál: Kereteinket a lehetőségeinkhez igazítjuk

Mosonmagyaróváron 2003 viharos esztendőnek mutatkozott iskolabezárással, tüntetésekkel. Aztán a… Tovább olvasom