Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Mindenevő lébényi kazánok

Új üzemcsarnokot avatott szerdán Lébényben a Bio-Hőtherm Kft. A százhúszmilliós beruházás húsz embernek ad munkát. A családi vállalkozás saját szabadalom alapján gyártja itt új faelgázosító kazánját.
z új üzemcsarnok: Húsz embernek ad munkát.
A lébényi kazános kft. története a rendszerváltozással kezdődött. Temesi Károly, a tulajdonos neve időközben országszerte ismertté vált. A családi ház udvarán indított vállalkozását 1995-ben, telekvásárlás után üzemcsarnok-építéssel bővítette.

„Mindenevő", de főként mezőgazdasági, erdészeti hulladékot hasznosító kazántípusai számát az évek során új és új fejlesztésekkel növelte. Telephelyén, a lébényi ipari parkban működő cég nemrég új vállalkozással bővült: a saját erőből és az európai technológiai fejlesztési program 45 millió forintjával együtt összesen 120 milliós befektetéssel üzemet épített, s a Bio-Hőtherm Kft. tovább szélesítette a családi vállalkozás hagyományos gyártmánykörét.

Ifjabb Temesi Károly ügyvezető a cég keddi üzemcsarnok-avatásán bejelentette: az egyszerű családi kazánok és az ipari méretű energiatermelő berendezések sorát egy újabb, saját szabadalom alapján gyártott faelgázosító kazánnal gyarapították.

A vállalkozás a megújuló energiaforrásokat felhasználó tüzelőberendezések elterjesztésében látja jövőjét. Az üzemavatón megjelent Csaplár Zoltán polgármester a család kemény fizikai és szellemi erőfeszítéseit méltatta, míg a k örnyezetvédelmi miniszter képviseletében dr. Hajdú Klára, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatóhelyettese az Európai Unió környezettudatos energiafelhasználást szorgalmazó programjára hívta fel a figyelmet: 2010-re a jelenlegi 6-ról 10 százalékra kívánják emelni a megújuló energia felhasználását. Ez az arány hazánkban egyelőre legfeljebb 3 százalék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanmilliós csempészfogás

Több mint hatvanmillió forint értékben mobiltelefont és telefontöltőt foglalt le a vámőrség… Tovább olvasom