Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Minden pályázó kapott fűnyírót

Összesen hét lakóközösség pályázott és mindannyian meg is kapták egy-egy fűnyíró használati jogát Mosonmagyaróváron.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>
Aggályos fűnyírórendelet (2007-05-25) >>Összesen hét lakóközösség pályázott és mindannyian meg is kapták egy-egy fűnyíró használati jogát. A VÜF Kft. ezzel próbált segíteni a városközponti lakókon a kötelezően előírt fűnyírás miatt.

Lapunkban korábban már beszámoltunk arról (Kisalföld, 2007. május 25.), hogy nagy felzúdulást váltott ki – elsősorban a városközponti panelházakban élők között – Mosonmagyaróvár köztisztasági rendeletének legutóbbi módosítása.  Mindenki köteles gondoskodni az ingatlana szomszédságában elterülő tizenöt méter széles közterületsáv tisztán tartásáról és zöldfelületének gondozásáról.A panelházak lakói szerint az itt élők egyáltalán nincsenek berendezkedve a fűnyírásra. Az eszközök beszerzése jelentősen drágítaná az amúgy is magas közös költségeket és az eszközök tárolása sem megoldott a panelokban.

A kötelező fűnyírás okozta nehézségek ellensúlyozása érdekében a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. pályázatot írt ki lakóközösségek részére öt professzionális fűnyíró használati jogára. Láng István ügyvezető a Kisalföldnek elmondta: a felhívásra hét pályázat érkezett. Mivel ezek mindegyike viszonylag nagy terület gondozását vállalta, a társaság úgy döntött: mind a hét pályázó kap egy fűnyírót, amivel eleget tehetnek a rendeletben előírt kötelezettségüknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan német szigetközi dalokat tanult a találkozón

Harmadik alkalommal tartottak testvértelepülési találkozót Máriakálnokon a németországi Hüffenhardt… Tovább olvasom